Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#1 Wysłany: 8 Październik 2016, 21:53 Zmiana planów
W obecnym trybie multiplayer jest jeden poważniejszy błąd: gracze dołączający się do gry nie synchronizują zmiennych z serwerem. Podobnie jest z funkcjami, nie są wywoływane prawidłowo na serwerze po wywołaniu ich po stronie dołączonego klienta. Generalnie jest to dość poważny problem. Po wielu próbach i testach najprawdopodobniej znalazłem przyczynę. Jestem w stanie to naprawić. Ale wymaga to przebudowania niemal całej gry. Przyznaję, że źle rozpocząłem projekt, nigdy wcześniej nie zajmowałem się multiplayerem i nie wiedziałem do czego dążyć.
Dlatego jestem zmuszony nieco zmienić pierwotny pomysł: zamiast naprawić obecny problem, który wymaga przebudowania gry, czyli zrobienia gry praktycznie od nowa, podzielę ten projekt na dwa. Singleplayer i multiplayer.
Teraz zrobię AtW! singleplayer.
W przyszłości będzie AtW! multiplayer. Być może poprzedzi go projekt Attack the Tank! lub Attack the Army! w celu przetestowania tworzenia gry multiplayer o prostszej mechanice, aby nie było problemów z tworzeniem AtW! multiplayer.
Mam nadzieję, że zapowiedź przyszłych tytułów nieco zrekompensuje zmianę planów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum