Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#1 Wysłany: 21 Czerwiec 2019, 19:36 Atomowy IRAN
Iran od jakiegoś czasu jest mocarstwem atomowym, jednak żeby rozwijać swój program potrzebuje technologi i zapasów uranu. Z portu Bandare Lenge wypływa kolejny konwój. Mimo kolejnych rezolucji ONZ, Iran kontynuuje swój program, napięcie narasta w pobliże zatoki Omańskiej zostały wysłane okręty podwodne w celu zlokalizowania zagrożenia oraz jego eliminacji.
Strona RED Iran:
4 x okręty podwodne typu KILO
Waszym zadaniem jest eskortować nasz konwój i w razie zagrożenia atakować bez autoryzacji
Strona BLUE:
1 x Los Angeles I
2 x typ 212
1 x Harushio
W zatoce panuje duży ruch okrętów neutralnych, zadanie jest proste należy zlokalizować konwój i w razie opuszczenia zatoki perskiej zatopić!!
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#2 Wysłany: 27 Czerwiec 2019, 18:50
Misja "prawie" gotowa zostal jeszcze balans otaczajacego swiata, jednostek AI oraz nawodnych
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 29 Czerwiec 2019, 14:53
jakaś mapka ? zajawka ? wersja testowa ?
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
#4 Wysłany: 29 Czerwiec 2019, 15:11
Misja wlasciwie jest juz zrobiona, mapki nie umiem wykonac zostalo mi jeszcze rozmieszczenie dwoch jednostek i zbalansowanie odleglosci
#5 Wysłany: 29 Czerwiec 2019, 23:16
Nie bede umieszczal na odprawie OFFLINE jednostek na mapie, bo po co??
ODPRAWA:
Strona BLUE:
Szyici odrzucili propozycje kontroli swoich instalacji atomowych, ONZ w porozumieniu z krajami zaangazowanymi biznesowo na bliskimi wschodzie, wysyla swoje okrety podwodne w celu powstrzymania zapedow Teheranu. Japonia, Wlochy, i USA wyslali swoje OP pod przesmyk zatoki Osmasnkiej i Perskiej. Wywiad donosi o konwoju ktory plynie na wodach przybrzeżnych Zjednoczonych Emiratow Arabaskich, dwa tankowce reszty nie wiemy. Napewno sa w eskorcie jednostek wojennych iranu. Zlokalizujcie i zatopcie, ale uwzazajcie w zatokach panuje spory ruch jednostek cywilnych.......
Strona RED:
Amerykanie zagrozili atakiem na nasz kraj i nasze instalacje atomowe, musimy skupic sie na ochronie technologi jaka pozyskalismy droga dyplomacji. Nasze statki w asyscie wyplynely po wirowki do wzbogacania uranu. Patrolujcie ciesnine i w razie zagrozenia atakowac!!!
------------------------------------
@Pl_Jacek Teraz takie sa standardy a nie ujawnianie pozycji jednostek wczesniej czy 5 minut przed rozpoczeciem patrolu, ja wiem jestesmy zbajerowni wczesniejszymi patrolami ale chyba tak jest fajniej bo jest smaczek?? Nie??
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 30 Czerwiec 2019, 14:50
Tu nie chodzi o ujawnianie pozycji, a o wizualizowanie zadań i ogólny obraz taktyczny. Tak jak np. tutaj:
albo tutaj
Myślę że w nowoczesnych misjach - "wywiad" trochę informacji może dać. Poza tym taka mapka daje swoisty klimat, a wcale nie musi ujawniać dokładnych informacji.
Ale jako autor to twój wybór
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum