Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Jak masz zegary, to możesz przełączać sie między telegrafem, prędkościomierzem. Gdy masz telegraf masz do wyboru jak wiesz ustalone prędkości, ale gdy przełączysz tarcze na tą co pokazuje prędkość na niej ustawisz dokładnie taką jaka cię interesuje np. 1 węzeł.
Jako, że mam już na koncie całą wojnę, pozwolę sobie na dodanie kilku spostrzeżeń w temacie. Otóż podstawa wg mnie to mieć zawsze którąś wyrzutnię załadowaną akustykiem. Nie raz ratowało mi to życie, gdy nagle jakiś DD się przyczepił... Oczywiście trzeba pamiętać o ograniczeniach tych torped i po wystrzeleniu gdy np. blacha płynie ponad 30 węzłów, to trzeba mu czasem pokazać peryskop albo chrapy na chwilę, by chłopaki nieco zwolnili. Emocje są gwarantowane, a walka w stylu rewolwerowców z dzikiego zachodu... ale szanse wyrównane.
Faktycznie samolotów też na niebie jak by więcej. Choć do tego czasu można sobie nieźle upgradować p-lotki na u-boocie, to jednak stanowczo odradzam pojedynki z więcej niż jednym samolotem - sam tak straciłem pewnego pięknego poranka całą obsadę pomostu.
Trzecia rzecz - absolutnie odradzam próby przepłynięcia Kanału LaManche - jest tak zaminowany, że będziecie zmuszeni cały czas płynąć w zanurzeniu, z na wpół wyjętym peryskopem by omijać miny, przy minimalnej akceleracji czasu. Koszmar na parę dni zabawy...
Aha, pod sam koniec wojny trafił mi się 2 razy lotniskowiec, choć przez całą wojnę widziałem lotniskowce tylko raz w 42 i to z bardzo daleka, więc i o ataku nie było mowy. Grałem w SH3+RUB+SH3 Cmdr...
Imię: adam
Wiek: 41 Dołączył: 12 Sie 2007 Posty: 100 Skąd: wieliczka
#24 Wysłany: 21 Wrzesień 2007, 12:48
wlasnie, maksymalna moc uboota na wodzie (po upgradzie silnikow diesla) to 24węzły.
ale zauwazylem ciekawostke, jesli gramy w XXI to przy robieniu jakistam upgrejdów to mozna zobaczyc zamazana ikonke upgradu diesli.. zastanawiam sie czy xxi tez mogl miec ulepszone.
Imię: Michał Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Pruszcz Gd.
#26 Wysłany: 21 Wrzesień 2007, 14:39
właśnie, jak to jest z tymi akustykami? puściłem ostatnio jednego na DD będącego ok. 1000 metrów odemnie i popłynęła sobie dalej zupełnie go ignorując...
Akustyk płynie około 500 metrów po prostej i włącza szukanie... Zaczyna kierować się na najgłośniejszy cel (więc czasem i pogoni 4 węzły o ile jest blisko), który wykryjhe.. TIV ma mniejszy kąt przeszukiwania... Potem zaczyna go gonić...
Tak więc strzelając w akustyka strzelasz w kierunku w którym spodziewasz się wroga za około 30 sekund... Wtedy torpeda powinna go wykryć io wziąć poprawkę na kurs, aby trafić... Lepiej strzelać w jednostki oddalające się lub płynące propstopadle... Nie polecam płynących na U-Boota (choć też można trafić)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum