Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Andrev bardzo dobra robota Już nie mogę się doczekać wspólnych patroli z tym dodatkiem Mam tylko małe pytanko, skąd można pobrać ten mod dźwięków niemieckich i czy też się go instaluje przez JSGME
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: SH3, SH4, S.T.A.L.K.E.R, Mass Effect 1, 2 , GTAIV Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 17 Cze 2009 Posty: 182 Skąd: Warszawa
#24 Wysłany: 1 Wrzesień 2009, 16:20
Pytanko w sprawie dodatku. Na u-boocie jest nowy przedział CREW BERTHING. Do czego jest on przydatny? Automatycznej rotacji załogi w nim nie ma. Załoga będąca w nim nie otrzymuje też pkt-ów doświadczenia. Do czego powinno się go używać?
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#25 Wysłany: 1 Wrzesień 2009, 16:54
Gregorios napisał/a:
Pytanko w sprawie dodatku. Na u-boocie jest nowy przedział CREW BERTHING. Do czego jest on przydatny? Automatycznej rotacji załogi w nim nie ma. Załoga będąca w nim nie otrzymuje też pkt-ów doświadczenia. Do czego powinno się go używać?
Pozdrawiam.
W czasie ataku bombami głębinowymi, wszyscy załoganci w danym przedziale odnoszą rany w czasie uszkodzeń danego przedziału. CREW BERTHING jest przedziałem w rodzaju centrali dowodzenia, a umieszczona w nim załoga nie odnosi bezpośrednio obrażeń zadawanych przez bomby głębinowe.
Ulubiona Gra: SH3, SH4, S.T.A.L.K.E.R, Mass Effect 1, 2 , GTAIV Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 17 Cze 2009 Posty: 182 Skąd: Warszawa
#26 Wysłany: 1 Wrzesień 2009, 16:57
PL_Andrev napisał/a:
Gregorios napisał/a:
Pozdrawiam.
W czasie ataku bombami głębinowymi, wszyscy załoganci w danym przedziale odnoszą rany w czasie uszkodzeń danego przedziału. CREW BERTHING jest przedziałem w rodzaju centrali dowodzenia, a umieszczona w nim załoga nie odnosi bezpośrednio obrażeń zadawanych przez bomby głębinowe.
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#28 Wysłany: 6 Wrzesień 2009, 17:41
Ze smutkiem muszę powiedzieć że dzięki wydatnej pomocy PL_Pasterza, w części misji będzie nam towarzyszyła pogoda deszczowa...
Nie zdecydowałem się jeszcze co do zakresu widoczności - 2.5km? 2km? 1.5km?
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 6 Wrzesień 2009, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#33 Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 22:25
nie wiem jak to będzie w multi, ale w kampanii, świetną taktyką jest kładzenie min ubotem!
Zatrzymujemy się, puszczamy minę (najlepiej tylną wyrzutnią), podpływa niszczyciel i BUUUM!
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#34 Wysłany: 23 Wrzesień 2009, 00:35
witajcie gram w OM mam VIIC-41 z chrapami i nie mogę ich podnieść w żaden sposób proszę o pomoc klawisz "x" nie działa bo tu wyświetla się zegar pomocy! pozdro
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
#36 Wysłany: 23 Wrzesień 2009, 11:30
Ja podnosiłem chrapy jedynie klawiszem T lub Y (już nie pamiętam). Z tym, że wtedy na chrapach miałem antenę radarową. Nie wiem czy bez anteny jest tak samo.
Ostatnio zmieniony przez Gregorios 23 Wrzesień 2009, 11:31, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#38 Wysłany: 23 Wrzesień 2009, 23:39
Gregorios napisał/a:
Ja podnosiłem chrapy jedynie klawiszem T lub Y (już nie pamiętam). Z tym, że wtedy na chrapach miałem antenę radarową. Nie wiem czy bez anteny jest tak samo.
na klawisz "t" otwiera mi się stronka z torpedami a na klawisz"y" panel kontrolny podzespołów U-Boota wcisnąłem chyba już każdy klawisz nic nie zadziałało czy mogę jakoś zobaczyć wejść w ustawienia ta gdzie są przypisane klawisze do funkcji i zmienić to?
_________________ Nie Unterbrechen Sie den Feind, als Fehler zu begehen
#39 Wysłany: 24 Wrzesień 2009, 17:29
kołcz napisał/a:
Gregorios napisał/a:
na klawisz "t" otwiera mi się stronka z torpedami a na klawisz"y" panel kontrolny podzespołów U-Boota wcisnąłem chyba już każdy klawisz nic nie zadziałało czy mogę jakoś zobaczyć wejść w ustawienia ta gdzie są przypisane klawisze do funkcji i zmienić to?
Hm...Widocznie chrapy podnoszą się "przyokazyjnie" bo na nich zamontowana jest antena radaru. Gdy naciskam klawisz T następuje informacja o podniesieniu anteny radaru. Tak było dziś gdy otworzyłem jakąś pojedynczą misję z 1944 r. z udziałem u-boota VIIC/41. Spróbuję poszukać w wolnym czasie sposobu podnoszenia chrap bez radaru.
Rozszerzenie 'bmp' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.
Ostatnio zmieniony przez Gregorios 24 Wrzesień 2009, 17:35, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum