Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
No zagrałbym se (poza tym mam problem z uruchomieniem tej gry) i jakby ktoś się podzielił wrażeniami.
Radzę dokładnie przeczytać poprzednie dwie strony. Tam min. Ja i kilku innych
użytkowników dzieli się wrażeniami. W skrócie nic ciekawego i szkoda miejsca
na dysku dla tejże gry.
Nie no ale w tej grze kilwater 3d za okrętem wygląda wyjątkowo ładnie. W silent hunter 4 też się dało ustawić kilwater 3d ale tu wygląda to lepiej. A co do tych panien masz całkowitą rację.
Ostatnio zmieniony przez Mikołaj 23 Luty 2012, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Ale chętnie bym ją wypróbował. Gdy wleza do menu albo załaduja misje to wychodzi mi do windowsa. Ktoś wie co z tym zrobić. Czytałem gdzieś że trzeba zainstalować kartę obsługującą psychikę nvidia. Tylko ja nie wiem jak to zainstalować.
Ale chętnie bym ją wypróbował. Gdy wleza do menu albo załaduja misje to wychodzi mi do windowsa. Ktoś wie co z tym zrobić. Czytałem gdzieś że trzeba zainstalować kartę obsługującą psychikę nvidia. Tylko ja nie wiem jak to zainstalować.
Nie trzeba bo ja grałem w to mając Radeona. Tam się "coś" doinstalowuje normalnie
chyba podczas instalacji. Był temat o tej grze na forum. Poczytaj bo nie warta świeczki
ta gierka.
Wystarczy wpisać w Google: "PT Boats: Knights of the Sea"
Na stronie
Wymagania minimalne
* Microsoft Windows XP SP2
* 2.5 GHz Intel Pentium 4 lub lepszy
* 1.5 GB RAM
* 2 GB na twardym dysku
* karta graficzna 256 MB (np. GeForce 6600 lub Radeon X1300)
Wymagania zalecane
* Microsoft Windows Vista
* Intel Core 2 Duo E6700+ lub lepszy
* 2 GB RAM
* 3 GB na twardym dysku
* karta graficzna Nvidia GeForce 8800GTX lub ATI Radeon HD 4850 i lepsze
W innym miejscu
PT Boats: Knights of the Sea - kolejny tytuł wykorzystujący DX10
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#54 Wysłany: 9 Maj 2012, 17:00
Mikołaj napisał/a:
Dzięki za pomoc. Spróbuję z battlestations midway.
Jeżeli chcesz efekty 3D w grach jak kilwater to chyba czas najwyższy kuic nową kartę graficzną, zwłaszcza że te tańsze (aczkolwiek jeszcze jako-tako wydajne) można kupić za kwotę do 300 zł.
Na razie nie mam pieniędzy. A bez kupna nie da się zagrac? Zainstalowac jakieś średniej jakości sterowniki? Przed formatem kompa grałem w battlestations midway i było.
Ostatnio zmieniony przez Mikołaj 9 Maj 2012, 22:11, w całości zmieniany 1 raz
Jest tu kto wogóle? Jak już pisałem przed formatem kompa dało się grac normalnie (żeden niebieski ekran podczas ładowania misji nie wskakiwał). A nie kupowałem żadnej nowej karty graficznej. Tylko teroz się pojawia. Za pierwszym razem jak mi wskoczył to były tam jakieś litery. Wywnioskowałem, że jest to wina jakiegoś ati2dvag.dll. Teraz jest tylko niebieski ekran bez żadnych liter. Może wystarczy tylko zainstalowac jakiś sterownik. Próbowałem odinstalowac ati i ściągnąłem najnowszy sterownik, ale podczas instalacji wyskoczyło że jest on niezgodny z moją kartą graficzną. Czy da się zainstalowac jakiś sterownik, który by pasował do mojej karty graficznej i zarazem był zgodny z grą. Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
Oryginalna aplikacja AMD (obecny właściciel marki ATI Radeon) po ściągnięciu i jej odpaleniu, znajdzie najlepsze sterowniki do Twojej karty graficznej. Pozostanie tylko zainstalować sterowniki i powinno być dobrze.
Czasem Radeony bywają wybredne jeśli chodzi o driver’y. Jeżeli byłyby nadal problemy, można spróbować ze starszymi sterownikami ATI dostępnymi na tej stronie:
http://www.oldapps.com/ati.php
Np. ze sterownikiem w wersji 8.5 (aby ściągnąć proszę klikać na to zielone ) lub z wersją 6,1 jeszcze starszą.
Życzę powodzenia.
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 10 Maj 2012, 22:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum