Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Tomasz
Ulubiona Gra: SH 4
#701 Wysłany: 29 Lipiec 2012, 12:16
A słyszeliście Panowie,że po nowym patchu france dostają kopa w górę o jeden tier?Warto mieć w garażu AMX 12 t,dostaniemy za niego nowy czołg 5 tieru,a co za tym idzie dodatkowy slot A nawiasem mówiąc,ten nowy Francuz ALC AMX,to niezły wynalazek,ni scout,ni tedek,wyposażony w działo o najlepszej penie na tym tierze(170 mm,damage 240 ).
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#703 Wysłany: 29 Lipiec 2012, 13:22
Rider napisał/a:
A słyszeliście Panowie,że po nowym patchu france dostają kopa w górę o jeden tier?Warto mieć w garażu AMX 12 t,dostaniemy za niego nowy czołg 5 tieru,a co za tym idzie dodatkowy slot A nawiasem mówiąc,ten nowy Francuz ALC AMX,to niezły wynalazek,ni scout,ni tedek,wyposażony w działo o najlepszej penie na tym tierze(170 mm,damage 240 ).
Bez obracanej wieży i z przeładowaniem ponad 9 sekund + brak pancerza.
Jeśli nie będziesz umiał nim grać to szybko się wku.... i go sprzedasz :p
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Tomasz
Ulubiona Gra: SH 4
#704 Wysłany: 29 Lipiec 2012, 15:05
O wieży wiem,dlatego napisałem "ni to tedek".A tak na marginesie,to jakiś tam minimalny wychył ta wieża posiada.Brak pancerza,owszem,to jest mankament,ale za to jest cholernie szybki.No i rozmiary,ten szkrab wygląda jakby miał metr wysokości,pewnie będzie się fajnie maskował.Czyli będzie wyglądać to tak:zapierniczamy gdzieś na miejscówe,z zasadzki walimy strzała i uciekamy ile sił w gąsieniczkach w nową dziurę Tak się zastanawiam,czy nie zostawić go sobie obok KW-1 i Pz4 jako zarabiacza.O ile w ogóle go ogarnę.
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#705 Wysłany: 2 Sierpień 2012, 11:06
Zostało mi tylko 6 czołgów, zrobiłem czystki w garażu ale ogólnie zostawiłem sobie to do czego dążyłem od początku tej gry i patchu francuskiego. No i zaraz Jagdpanzer E100
shot_017.jpg
Plik ściągnięto 23 raz(y) 456.96 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Hunter_Silent13 2 Sierpień 2012, 11:08, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Romek Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 137 Skąd: Piotrków Tryb.
#706 Wysłany: 2 Sierpień 2012, 12:36
Nie ciesz się tak... wczoraj go próbowałem. Wyszedłem z tego tylko zły. Strzelanie co ponad 20 sekund to katorga, a jak się jeszcze zaliczy głupi rykoszet... Chociaż jest jeden plus - banan na gębie gdy przeciwnik dostaje plombę za 1000+
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#707 Wysłany: 1 Listopad 2012, 00:00
No dobra. Mamy 8.1 - ale ja nie grałem od tak dawna, że dla mnie jest tu od groma nowości.
To tak:
-mamy fizykę, ciekawe efekty taranowania, uszkodzeń podczas skoków itp. itd.
-dużo nowych czołgów, nader wszystko nareszcie mamy brytyjczyków
-dużo usprawnień w menu, podczas przedstawiania raportów
-premium amunicja także za srebro
- nerf niektórych czołgów - taki Pershing zachowuje się teraz jak heavy i z żalem musiałem go sprzedać
Kilka fotek, każdy to pewnie ma, więc nie rozpisuje się więcej
[jak widać po moim garażu, zaraz po wejściu ukochanych brytoli, sprzedałem wszystkie swoje czołgi 7,8 i 9 tieru, prócz rzecz jasna premium tanków]
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#708 Wysłany: 1 Listopad 2012, 19:02
Jak dla mnie to dobrze że wstawiasz obrazki, bo nigdy nie wchodzilem do tej gry, jakos jej ogromna popularnosc i mnogosc reklam z kazdej strony mnie nie przekonaly dotąd, ale może kiedyś.
Ładne zdjęcia.
Te MK1 i MK2 to co to bylo? i widze że gra pozwala malowac wlasne barwy narodowe na wiezyczkach.
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#711 Wysłany: 4 Listopad 2012, 15:06
Trochę nowych screenów z garażu i nie tylko.
Co do tego 3 - facet dosłownie wyjechał zza górki i wskoczył mi dach, on sam tego nie przeżył, ale ja otrzymywałem obrażenia, aż nie zrzuciłem jego truchła :p tymczasem jeszcze jeden geniusz próbował taranować mnie od tyłu i coś mu się ajwyraźniej nie udało
W wersji 8.1 jest naprawdę wiele wartych uwagi smaczków, niestety z racji słabego sprzętu, nie mogę się cieszyć nową grafiką
#714 Wysłany: 10 Listopad 2012, 17:42
W mym garażu już piękny Churchill VII - który jednak ma tą wadę, że ma taką samą prędkość maksymalną jak MAUS (choć jest trochę bardziej mobilny) i czołg średni Cromwell - to z kolei miód i orzeszki. szybki jak diabli.
W następnym patchu 8.2 mają wejść czołgi... chińskie
europejsko/amerykańskie community jest oburzone, z racji iż w chińskim drzewku nie ma ani jednego w pełni chińskiego czołgu - są amerykańskie, japońskie, brytyjskie, francuskie i nader wszystko sowieckie. Od starych czołgów, różnią się szczegółami.
Oczywiście jest to krok w kierunku azjatyckiego serwera - gdzie ludzi nie będzie obchodzić czy te czołgi istaniały, ważne że "swoje".
W związku z tym na pewno opóźni się wyjście pełnego drzewka brytyjskiego i mieszanego drzewka europejskiego (czołgi polskie, czechosłowackie, węgierskie). W planach są też drzewak japońskie i włoskie.
Dajcie przerwę temu Warthunderowi, toż to tylko beta - potem potracicie chęć grania w pełną wersję gry :p
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#716 Wysłany: 1 Czerwiec 2013, 19:40
tez mialem jadg e100 i powiem ze jeb****** to on ma, ale nikt na cw go nie bierze bo pada pierwszy i w randomie tez pada pierwszy, po prostu kazdy w niego leje jak go widzi, a do tego jest zółwiem co czyni go złomem, jagoda IX tieru była dla mnie najlepszym czołgiem, na nim zdobyłem 7 biolterów :p
Ale gratulację za kupno tego bydlaka
Mam nadzieje ze tobie będzie sie nim lepiej grac niz mi
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#717 Wysłany: 1 Czerwiec 2013, 19:43
Nooooo póki co nie jest zle fakt lepiej mi sie gralo jagoda ale zawsze tak mam po przesiadce na inna maszyne
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#718 Wysłany: 2 Czerwiec 2013, 08:42
ja powiem, że mi jagodą grało się okropnie w porównaniu z Ferdkiem. Ferdi miał to do tego, że gdziekolwiek byś trafił zawsze weszło za +500 w takiego IS-3, a jagodą jak nie przycelujesz to nie przebijesz, potem zbadałem lepsze działo i od tamtej pory grało mi się nią świetnie, ale trochę słabo zarabiała więc sobie zostawiłem Ferdka jako moneymaker. Ale do Jagd E100 nie doszedłem bo ktoś mi się włamał na konto, sprzedał wszystkie czołgi i pozbył się kasy do 50k.
#719 Wysłany: 30 Wrzesień 2013, 10:38
Zalogowałem się żeby sprawdzić co tam twórcy dobrego zrobili ostatnio i... trochę pustynia. Dodali zakładkę "misje" i teraz wykonując jakieś tam wytyczne dostajemy nagrody typu kredyty, albo wyposażenie.
Dodano też dosłownie parę fatastycznych ruskich czołgów i parę niemieckich.
Nie wiem gdzie WOT zmierza, ale chyba obecnie brak konkurencji nie sprzyja (Warthunder jest raczej konkurencją dla WOP)
Imię: Mati
Ulubiona Gra: Attack the Warship, SH, FSX, IL-2 Pomógł: 4 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 4620 Skąd: Katowice
#720 Wysłany: 30 Wrzesień 2013, 14:55
Tak ale WoWP i Wot to to samo studio więc są dla nich konkurencją (choć dla WoT'a nie bezpośrednią), ale już niedługo War Thunder wprowadzi czołgi i wtedy Wot'a opuszczę na czas nieokreślony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum