Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PL_Marco ---> U-63 - Przeżył, nic nie zatopił, umykał eskorcie do końca i mu się udalo.
PL_Hubal ---> Calvi - Nie przeżył , ale uszczknoł z konwoju mercha i tankowca
(łącznie 16 080 BRT).
Dowódcy DD:
PL_Adamus8 ---> HMS Hunt - Przeżył, dopadł też PL_Hubal-a i posłał go na dno.
PL_Rabciu ---> HMS Hyperion - Przeżył, walczył do końca lecz nic nie zatopił.
Warynki atmosferyczne: dobre
Pogoda: Clear
Godzina: 00:00
September 7, 1941
Morze śródziemne (niedaleko Aleksandrii)
No już na samym początku miałem puste zbiorniki paliwa!! ZERO ropy!! więc mój plan obejścia eskorty spalił na panewce. Mało tego po kilkunastu minutach zostałem wykryty przez DD, które trzymało mnie zdala od konwoju. Podjołem decyzje że jak niemam szans na konwój to powalcze z DD.Ale jak sie okazało na DD które mnie pilnowało płynoł Rabciu (cwana bestja) daliśmy sobie po pare torped ale ani jedna nie dosięgła celu. Tymczasem konwój troszke zmienił kurs i znalazłem sie w jego środku.
I tu odezwała sie moja chytrość, mając 4 Gotowe do odpalenia torpedy chciałem wyjść na peryskop i próbowac coś trafić. Idę więc na peryskopową nie słysze DD uchachany (Rabe wyłączył silniki ) peryskop w góre i cio i DD dziobem pędzi domnie i jest jakieś 20 m. ALARM!!!! Crash Dive!!!
Za późno dostałem myśle sobie już pomnie, ale jeszcze nie (szkoda tylo peryskopu) i troche było.
Potem Rabciu z Adamusem do spółki wysypali namnie jeszcze kilkanaście ton Bąb głębinowych, ale niebyły na tyle celne żeby mnie wykończyć (ale okręt do malowania) i tak nucąc sobie ... it's a long way to Tippenery ... z reszta załogi i
dotrawałem do końca, nie bacząc na ściekłe Niszczyciele.
P.S Jakby nie ten peryskop to bym wam dał popalić.
Tabelka Ko?cowa.jpg Screen z Tabelk?
Plik ściągnięto 5 raz(y) 181.3 KB
Hehehe.jpg Tak wyg??da?em po taranie i masie b?bek g??binowych :)
Plik ściągnięto 12 raz(y) 89.19 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 27 Kwiecień 2006, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum