Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Witam.
Od jakiegoś czasu bawię sie trochę grafiką 3d i chiałbym Wam pokazać kilka swoich prac dotyczących U bootów. Miłego oglądania.
A może mały konkursik. Napiszcie jakie typy kolejno przedstawiłem? Pozdrawiam. Waldek
Takie pytanko, czy to ladne "tak powiem cacko" wyjdzie do sh3 ? Bo jak nie, to wykonwertuj to z Modelera do pliku i do Chris, on swoim programikiem zrobi to potem do sh3.
Wiesz nie znam sie na tym za bardzo, ale typuje na VII*.
oj nie polecam wrzucac takich cacek do SHIII gra tego nie wytrzyma to musi miec cholernie dużo polygonów (wiem bo sam troche dłubie w 3Dsmax 7) a tak nawiasem ile to ma poly?
Imię: Maniut Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 842 Skąd: koło morza
#9 Wysłany: 13 Styczeń 2006, 00:59
No Waldek miło mi, że tu trafiłeś, właśnie pochwaliłem się chopakom, ze obiecałeś mnie uczyć grafiki 3D. Wiesz nie będę odpowiadał co to za typu U-bootów, na pewno inni rozpoznają.
Acha wyjaśnij mi czy dobrze widzę, ze ten pierwszy sub... ( z 3 dziobowymi WT) posiada na srubach dusze kortha ( chyba tak to się nazywa??) kurde myslałem, ze tylko z niemieckich SEEHUNTY taką posiadały
pozdrawiam
Mariusz
Z tego co ja wiem to ja mam tylko bić Cie po łapkach jak coś sknocisz, a uczyć sie będziesz sam. Uwielbiam sie pastwić nad uczniami.
No doś tych pierdołek, konkrety.
Zdjęcie śrub tego U boota. Pozdrawiam. Waldek
Chris C [Usunięty] Kommodore
#11 Wysłany: 13 Styczeń 2006, 12:55
No ladny rendered shot moglbys pokazac caly 3d model? BTW Taki 3d model moglbys sprzedac za 100-200 dolarow.
Moze byscie uzyli swoich talentow na zrobinie Polskich 3d modeli? mozna by bylo je uzyc w grze i nie tylko. 3d modeli U-boats jest wiele ale ORP Orla, ORP Wilk itd nima
Bardzo chętnie zrobiłbym coś w 3d z polskich OP ale:
Kompletny brak dobrych planów
Kompletny brak zdjęć
Kompletny brak zainteresowania ze strony wydawców
Kompletny brak czasu
i co najważniejsz, by uzyskać taki efekt jak w U boocie, bo to co tu widzicie to nie jest produkt finalny, ale troszkę przed ostatecznymi poprawkami, trzeba sie zagłębić w prace na co najmniej 3 miesiące po kilkanaście godzin dziennie. Może to brzmi jak dowcip, ale tak niestety jest. Dlatego tak niewielu ludzi, ( nie chciałem pisać Idiotów, a nóż któryś by sie obraził) wogóle zdecyduje sie na okręt w całości.
Na poparcie swojej tezy przedstawiam armatę 88mm z U boota. Robiłem ją ponad 2 tygodnie i wielokrotnie to co grzebałem cały dzień, nastepnego wywalałem z kompa, bo efekt mojej pracy był mizerniutki, by nie pisać ze to był knot.
Wojtku niestety nawet nie wiem co te skróty znaczą. Pewnikiem mylisz mnie z kimś innym. Chociaż nie ukrywam że chętnie porobię coś dla kogoś w 3d. Pozdrawiam. Waldek
i celownik
#14 Wysłany: 13 Styczeń 2006, 13:34
Plany mozesz znalesc do kazdej Polskiej jednostki w modelarskich magazynach lub nawet ktos z tad moze ci wyslac.
Ja wiem ze malo czasu, zwasze kazdy sietym tlumaczy ja tez ale ludzie czy ja jestem jeden tylko co robi Polskie 3d model do gry SH3?
Pomozcie cos do djabla!
PS. Ja zebralem jzu troche planow niemusza byc az takie w wysokim detalu chodzi glownie o generalny 3d model. Pomozcie zesz ja szukam utalentownych polskich 3d artystow. Sam wszystko robie ale bylo by szybciej i zawsze cowiecej ludzi to nie jedne.
#15 Wysłany: 13 Styczeń 2006, 14:59
Witaj Waldek, no z z tą dyszą w II zaskoczyłeś mnie, ( zapytam złośliwie Tobruka, czy on taką widział).
co do planów, fot, opisów Polskich subów, to słówko i już masz.....
Wiesz, myślę, że dobrze było by, zebys uczył mnie grafy 3-d na przykładzie Orła i Wilka.
widzisz do wklepania w/w modeli do gry sH III, nie potrzeba aż takiego arcydzieła jak Twpje
jeżeli zobaczysz screeny z jednostkami SH III sam ocenisz w jaki sposób i na jakim poziomie mają być wykonane suby.
Chris myślę, ze niepotrzebnie podawałeś Waldkowi cenę za jego rysunki, teraz moze mu odbić nie będzie się mógł skupić na pracy ( nauczaniu mnie) a przede wszystkim skopie dupę swojemu dotychczasowemy wydawcy panu "S".
Pozdrawiam
Jacek ja tam o Tobie zawsze pamiętam. Ale wiesz ze To musi trochę poczekać. mam na warsztacie coś pilnego do MO i do wydawnictwa. Sorki, życje.
Co do nauczania to pamiętam ze pobrałeś pierwszą lekcje i ................................. jakoś do dziś nie miałeś ochoty jej kontynuować.
Mariusz, nie interesuje mnie 100 czy 200 dolców za to co tam oferuja. Jak zobaczyłem U boota typ VIIC to mi w zupełności wystarczyło. Kosztuje 300$ a ma wielkość 4,9 MB. Moja armata 88 mm zajmuje 20MB w wersji rozbudowanej. U boot zajmuje 120 MB. Nie ma co z czym porównać.
tu sa strony jakby ktoś chciał pooglądac:
http://www.3d02-ae.com/main/home_01.asp http://www.turbosquid.com/3d
#18 Wysłany: 13 Styczeń 2006, 20:48
Waldek, nie obrażaj się za moje teksty, napewno nie były złośliwe,
Ale fakt faktem, ze odwaliłeś kawał dobrej roboty, zwłaszcza te nity na VII -ce mnie rozczuliły.
Jatzo, co tam się stało na Twojej stronie??????, potrzebujesz sił porządkowych??????
Pozdrawiam
A czy ja napisałm ze sie obrażam, nie. Mariusz taki chłam za 300$ to niech sobie Yankesi kupują. Sam wiesz jak wygląda to co Tam oferuja do tego co zrobiłem. Obraziłbym siebie gdybym za takie grosze sprzedał. Hahahahahahahah Pozdrawiam. Waldek.
#20 Wysłany: 13 Styczeń 2006, 21:25
Wladek,
Nieobraz sie ale.....
Renderowane screenshots wygladaja niezle na wszystkim oto przyklad poznajecie. I wcale niejest to niewem jakie 3d modele. Mozna zrobic ladne 3d rendere prawie z kazdego 3d modelu bez roznicy od wyskosci jakosci.
Dlatego pytam sie ciebie o twoj format 3d modelu i poly count rozmiar mb nic mi niemowi mozna ladne 3d rendered screenshots zrobic z niskich 3d modeli w liczebnisci mb tez.
PS. Fakt jest faktem zrobiles ladnie ten 3d model. Bez obrazy Yanknesow Wlasnietaki Yankes jak ja robi tylko jednostki polskie do SH3 a szkoda ze tylko jeden Yankes chce to zrobic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum