Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Grey Wolves X to już kolejna odsłona jednego z najbardziej popularnych modów do Silent Hunter III.
Pod tym adresem można oglądnąć filmik zapowiadający http://blogger.xs4all.nl/.../04/158148.aspx
Wydaje mi się iż widać zmienione płomienie, oraz merchy eksplodują podczas tonięcia (np. pionowo, czego nie spotkałem dotychczas).
PS. Choć nadal "goła" wersja SH III mnie zaskakuje np. wczoraj byłem świadkiem jak merch pokazał stępke (do gier multi jej używam) to poczekam, przetestuje i może napisze kilka słów.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 16 Grudzień 2006, 11:46, w całości zmieniany 3 razy
Otóż ja właśnie wykorzystuję mod Grey Wolves do SHIII Od razu jak widzicie dodałem uśmieszek na koniec, co już powinno sugerować, jaką mam o modzie tym opinię.
Niemały objętościowo jednak pełny. Tak można w skrócie określić działanie modu na grę. Mod posiada nowe tekstury, jak dla przykładu świetne malowania maskują nadburcia niszczycieli brytyjskich. Jak na razie spotkałem tych kąsaczy w kanale La Manche, gdzie już w dniu 3 września `39 roku poczęstowali mnie na dzień dobry kilkoma niezwykle wybuchowymi konserwami Ot, chciało mi się na wynurzeniu przejśc jak jakiś desperado
Co dalej... Dźwięk. Mnóstwo ciekawych odgłosów - począwszy od trzeszczenia kadłba, a kończywszy na pekających zaworach, szkłach, syczenia sprężonego powitrza jak i dudnienia ekip remontowych. Okrzyki załogi - zarówno te entuzjastyczne jak i te rozpaczliwe bądź wściekłe - moje cudowne "scheisse torpedo" :P:P
Cóż, na razie tylko o wyglądzie i dźwięku. Niedawno dopiero usunąłem awarię związaną z wywałką gry, więc testy ciągle trwają )
Piszcie więc i wy, Ci, którzy walczą już z wykorzystaniem tej nowej powłoki.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
A cóż tu dożo pisać gdy płynę sobie moją śliczną IXB i mijam podczas nocnego rejsu neutralny statek, który świeci się jak świąteczna choinka, i widze te świecące się reflektory które skierowane są na banderę okrętu aby była dobrze widoczna. Te światła w jego kajutach.
Gdy podczas wychodzenia z portu mijam jachty i żaglówki.
A no i ta muzyka !
Dziś słysząłem co nieco przy okazji patrolu Marco i U-96.... Z samych rozmów między nimi i odgłosów tła widać, że gra na tym packu modów jest super..... A ja muszę czekać do świąt, aby pod choinką znaleźć SH3.... To nie fair......
Cmdr Blue - to już za 8 dni :D:D
Poooooolecam!!!! I nie wiem co tu jeszcze można dodać...? Gra zmienia się - oczywiście jeśli chodzi o szatę graficzną - diametralnie. Ja osobiście złapałem się na tym, że w trakcie jakiegoś "nudnego" patrolu wyłażę na powierzchnię i z mostku po prostu patrzę na morze.... Sam jestem z wykształcenia marynarzem, trochę popływałem i powiem Wam, że wspomnienia wracają...ech...
Poza tym, z ciekawostek, Grey Wolves prócz dodatkowych narzędzi nawigacyjnych dodaje tablice kalkulacyjne prędkość na odległość w czasie :D:D
Teraz nie musimy już przegrzewać mózgownicy na mnożenie i dzielenie Masz jednostkę, znasz jej prędkość (nawet w przybliżeniu), wyciągasz odpowiednią tablicę i szukasz ile taka jednostka zrobi mil morskich w ciągu załóżmy 1 godziny )
Tablice są dwie: jedna z przedziałami czasowymi w minutach do godziny, druga w godzinach
Przepyszna ściągawka przy przchwytywaniu jednostek
Prócz tego jeszcze jedna bonusowa wrzutka w postaci schematów wejść do większych portów wraz z zaznaczonymi na nich, ostatnio znanymi, polami minowymi :PPP
To tak by Ci troszeczkę tzw. gul poskakał - radość z Mikołaja będzie tym większa :):
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#6 Wysłany: 19 Grudzień 2006, 09:55
Cytat:
A cóż tu dożo pisać gdy płynę sobie moją śliczną IXB i mijam podczas nocnego rejsu neutralny statek, który świeci się jak świąteczna choinka, i widze te świecące się reflektory które skierowane są na banderę okrętu aby była dobrze widoczna
jest moze dostepny sam ten mod ???? bez instalacji GW
mike ciężko mi to powiedzieć bo to chyba jest jako nowa jednostka takie coś zrobione (tak mi się wydaje) więc wątpię, ale warto za instalować całość na pewno nic nie stracisz a zyskasz dużo, może kiedy HOOD-a w peryskopie zobaczysz albo taka IOWE
Ja posiadam wersję The Grey Wolvees 1.1a Z tego co mi wiadomo jest to jak na razie najpełniejsza, w 100% działająca wersja tego moda. Chodzą pogłoski, że ma być uznana jako oficjalny sequell, ale to tak nawiasem mówiąc...
Jeśli chodzi o wcześniejsze pytanie czy można sobie coś dograć bez wgrywania całego moda. Otóż TAK. Jeśli podczas instalacji wybierzesz inny niż pierwotny katalog SHIII to mod zainstaluje się w nim. Wtedy tylko wybierasz sobie co chcesz zmienić i robisz to na oryginalnej grze. Zaznaczam - na ORYGINALNEJ. Nie próbujcie robić tego na piracikach - szkoda czasu :PPP
Posiadając jakiś program do obsługi modów można proces instalacji GW odwrócić bez reinstalacji gry. Wtedy oczywiście powyższa metoda "częściowej" wymiany plików staje się absolutnie zbędna.
KIA KIA KIA KIA KIA
http://www.polishseamen-f...opic.php?t=1944
Druga strona tematu, ale przeedytowano post zaczynający o tym dyskujse z wiadomych przyczyn.
Poza tym Marco cały czas wszędzie gdzie się da zachwala wyższość GWX nad tym dodatkiem.... Nawet podczas wczorajszego patrolu, gdy suby się rozgadały na potęgę (gdyby DD wiedziały jak wygląda sytuacja też by się przyłączyły do gadaniny)
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#15 Wysłany: 20 Grudzień 2006, 15:16
PL_maniek napisał/a:
A u mnie GWX sie tnie, moze za mało RAM-712 ( coś koło tego)?????
A jaka KARTA?? Bo powiem tak, ze zaraz po zainstalowaniu GWX-a gra mi sie tak spowolnila o jakies 30% dluzej sie wszystko laduje
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum