Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Mam teraz taki problem. dlaczego mi nie ładują sie te torpedy?. Mam akurat tłusty kasek i nie moge go rozwalic a jest sztorm.
http://img267.imageshack.us/my.php?image=33qi8.jpg
Jeszcze jedno czy musze byc wynurzony zeby je załadowac czy jak?.
edit: z załogą mam wszystko OK. FULL w kazdym przedziale w rufowym i dziobowym.
Pomocy.
_________________ pozdro
dziki
Kapitan:
U-101
(VIIB)
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 17 Listopad 2007, 15:01, w całości zmieniany 3 razy
Już ci mówię że aby przeładować torpedy z magazynów na zewnątrz trzeba być wynurzonym (bo jak sobie to wyobrażasz ).
Najpierw ci je przeniosą do magazynów wew. okrętu i potem dopiero do WT.
btw popatrzcie na tego src.
http://img138.imageshack....mage=565oj2.jpg
okręt ani grama uszkodzony no moze troszke działko bo atakowałem konwoj. bez sens. jak oni to robia?.
ani jednego na niej pocisku nie złuzyłem. poprostu płynęła sobie przed konwojem 700-1000m. rufe ma w wodzie załoge i bąby głębinowe tez. coraz bardziej mnie ta gra zadziwia bugami.
ja mialem farta, dd dostal torpeda w taki sposob ze jak rzucal bomby to wywrócił sie na bute a potem do góry dnem, puszczając dalej bomby głębinowe, potem poszla druga torpeda i z dd zrobila sie motorowka (tzn pospadaly wszystkie mostki, zostaly tylko dziala)
aha pilna sprawa , który z ubootów mial torpedy akustyczne, bo raz w lanie trafila mi sie jedna i mi bardzo sie spodobala, (dd robil zygzaki a cygaro i tak plyneło prosto, wkoncu dd skonczyl jak bismarck, bez steru)
_________________ prawdziwy podwodniak walczy do ostatnich chwil okrętu, dopóki jego działa nie umilkną
torpedy acustyczne dobrze działają w dodatku "może śródziemne"
chociaż nie jestem pewien czy napewno bo mam jusz tyle poinstalowanych tych modów że...........
Właśnie... Nikt nie będzie was usprawiedliwiał, że jesteście "dziećmi neostrady" (taka przenośnia)... Osoby będące wzrokowcamni przeczytaja was post i co? Co będzie jak zapamiętają źle napisane słowo? Nieładnie
wyskoczył mi błąd bo mam popsutą klawiature a nowej narazie nie kupie. a niedziala mi backspace polowa numerycznej czyszczenie klaawiatury nie ma sensu bo wczessniej wylalo sie piwo na klawiature.
dlatego mam nie mały problem w graniu, ale jakoś sobie radze,
dzisiaj miałem nietypowy cyrk, dd plynal na mnie bo chcial staranowac, ja powoli sie wycofywalem i z odleglosci 390metrow odpalilem magnetyka, dd skręca i obrywa w lewą burte , wynurzam sie a ten wywraca sie na mnie niszcząc cały kiosk ,potem pociągnął na dno, ale uciekłem całą wstecz. wynurzam sie a tu kolejny dd niema czasu na manewr i mnie taranuje, robi przecieki w silnikach diesla i elektrycznych,okręt bierze przechył na rufe, dd grzecznie poszedł na dno bo narobil sobie wiecej szkód niż mi, poszedłem całą naprzód i trzymałem sie nawodzie ale mniejwiecej jak u-505 (bliski zatonięcia) potem przecieki udalo sie powstrzymac , i spotkalem smakowity kąsek, dwa liniowce, nie uzbrojone pod amerykanska bandera, z dziala ponizej lini wodnej wysstarczylo 20 strzalów na dziób aby poszedł łowić rybki, drugi liniowiec poszedł na kamikadze, staranował mnie gyz bylem za blisko, na torpede nie bylo czasu i odleglosci, misja sie skonczyla odrazu,. caly okret sie "zarumienil" i finał.
_________________ prawdziwy podwodniak walczy do ostatnich chwil okrętu, dopóki jego działa nie umilkną
Hmmmmmm...nie mam pojęcia. Ja np. dowodziłem U-551 i U-553, ale nie mogłem trafić na U-552 Być może są już one zajęte albo nie można mieć okrętów najlepszych dowódców, którzy sa w rankingu w kampanii.
wiem juz sie zorientowałem.. na pierwsza mysl przyszło mi pocisk przeciw pancerny. i to własnie mnie zmyliło. a to ze miał 20mm to tego niezauwazyłem...
ale wlasciwie do czego sluzy amunicja star shells, wiem ze to race ale tym to si nie da poslac statku na dno, mozna natomiast solidnie uszkodzic , ale wlasciwie po co ubootowi taka amunicja,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum