POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PL_HUBAL
4 Grudzień 2007, 19:21
HELP!!! Płaskie postacie
Autor Wiadomość
Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#1  Wysłany: 18 Czerwiec 2007, 23:08   HELP!!! Płaskie postacie

Mam problem. Odpaliłem w końcu SH4 i mocno się rozczarowałem - załoga jest w 2D!!! Marynarze są całkowicie płascy. Jest na to jakiś sposób? Czy ta gra tak ma??

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#2  Wysłany: 18 Czerwiec 2007, 23:11   

Jaka wersja gry? Jeśli 1.0 lub 1.1 to wgrał łatke 1.2 to powinno pomóc.

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 19 Czerwiec 2007, 00:13   

1.2, ale już się udało. Nie wiem, co było przyczyną, ale jak po raz kolejny odpaliłem, to już był luz. Teraz mam problem, bo nie mogę torpedy odpalić - kilkam na pal i nic... Ogólnie, to chyba długo w tą część nie pogram i wrócę do III, bo IV ogólnie jest trochę za "cukierkowa"

Gladius 

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 19 Czerwiec 2007, 07:33   

Coś za coś - patch 1.2 eliminując część bugów dodał ich bez liku. Co do braku mozliwośći odpalenia torpedy to zapisz grę i wczytuj ją do skutku - za którymś razem program zadziała prawidłowo (to samo dotyczy rozmytej mapy).

Szczerze mówiąc zaczynam obawiać się zmian wprowadzonych w 1.3 - eliminacja kilku bugów z 1.2 i dodanie nowych :kroliczek:

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 19 Czerwiec 2007, 08:26   

jeszcze nawet patrolu nie odbyłem, a gra zarzuciła mnie takimi bugami, że MASAKRA jakaś. Zrobiłem, jak piszesz (choć nie czytałem jeszcze Twojego posta) z tym, że wyłączyłem i włączyłem całą grę od nowa i torpeda poszła. Tu znowu wielkie rozczarowanie - ktoś już o tym pisał, ale powtórzę - Brak możliwości odpalenia salwy? Te okręty tak miały, czy jak? Bo na amerykańskich podwodniakach kompletnie się nie znam.

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#6  Wysłany: 19 Czerwiec 2007, 11:08   

Cytat:
Te okręty tak miały, czy jak? Bo na amerykańskich podwodniakach kompletnie się nie znam

amerykance mogli strzelać salwami choc na poczatku wojny ze wzgledu na male zapasy torped było to zabronione.
Co do gry dla mnie to wczesna beta SH3 :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol jedyna dobra rzecz jaką moge powiedzieć o SH4 to to ze szybko sie laduje :lol :lol :lol :lol :lol
Ostatnio zmieniony przez mike 19 Czerwiec 2007, 11:10, w całości zmieniany 1 raz  

Sokół 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 20 Czerwiec 2007, 15:12   

To fakt - ładuje się znacznie szybciej, niż SH3.

Dzisiaj zakupiłem nową kartę - Radeona X1550 512MB 128BIT - mam nadzieje, że chociaż urzeknie mnie grafika w SH4 i dam jej szanse. Może poczuję klimat tej gry, o ile jakiś ma, bo cały czas jestem pod wrażeniem SH3+GWX+Commander

[ Dodano: 21 Czerwiec 2007, 15:33 ]
Więc tak... Zainstalowałem nową kartę - graficzka ładna, a w szczególności podoba mi się efekt przezroczystości wody, kiedy np. okręt wchodzi w zanurzenie.
Na grafice jednak się skończyło... Namierzyłem samotny statek handlowy. Uradowany owym zjawiskiem zacząłem podchody na peryskopowej. Namierzyłem, zalałem wyrzutnie i... znowu nie mogłem odpalić torpedy. Szlak mnie trafia!! Ale cóż... SH3 RULES :kroliczek:

Odpowiedz do tematu