Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Mam pytanie w związku z problemem w działąniu SHIII na moim komputerze.
Moja maszyna to:AMD Athlon 2000+
512 DRAM
80 Gb HDD
płyta główna KT4AV MSI
GeForce A6600 TD 128 Mb
Problem to wyrzucanie w trakcie gry do Windowsa...
Mam zainstalowane sterowniki nvidia 77.72. Problem pojawiał się także na nowszych sterownikach.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie związane z tym problemem.
Pozdrawiam
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#3 Wysłany: 15 Grudzień 2006, 08:01
Podejrzewam ze wywala Cie do windy w czasie treningu artyleryjskiego. Z tym mozna sobie poradzic bo jest to blad wychwycony i naprawiny (trzeba pobrac jeden maly pliczek) Jesli w trakcie patrolu to... przyczyn moze byc wiele - stery,direct x, kodeki itp. Napisz cos wiecej to moze zaradzimy temu
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Na początku dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy :):)
Z problemem już sobie poradziłem. Szkopuł całej sprawy tkwił w konflikcie, lub profesjonalnie mówiąć (tu: pisząc) błędzie stosu związanym ze współpracą karty dźwiękowej z directx.
Na początku myślałem, że jest to typowy problem związany z kartami GeForce. Mają one swoje "humorki" jak wiemy ))
Rozwiązaniem okazało się wyłączenie z poziomu programu diagnostycznego DirectX (dxdiag) przyspieszenia sprzętowego w opcjach dźwięku. Piszę o tym bo może kiedyś ktoś będzie miał podobny problem a po sobie wiem, że szkoda nerwów na poszukiwania w sieci ))
Tym bardziej, że ani FAQ na stronie Ubisoftu, ani na stronie polskiego dystrybutora Cenegi, ani na oficjalnych stronach poświęconych Silent Hunter III nie znalazłem żadnych pomocnych w tym problemie danych.
Pozdrawiam
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: Jacek
Wiek: 43 Dołączył: 19 Lis 2005 Posty: 224 Skąd: Środa Śląska
#5 Wysłany: 16 Październik 2007, 17:12
WITAM STARE SZCZURY LĄDOWE
Doczekałem się w końcu kompa i to całkiem fajnego. Pożyczyłem od kolegi oryginalnego SH3, aby sobie pograć i klops . Gra się instaluje, po zainstalowaniu gra się ładuje ale zamiast menu widzę coś takiego (po ruszeniu myszką)
W menu są odtwarzane filmy formatu BIK. Niektóre kodeki wyjątkowo kolidują z ich odtwarzaniem i można zapomnieć o menu i graniu w SH3...
Po prostu ten film w menu to zwykły bug gry...
Miałem to samo - mysz rysująca na stronie "Menu główne". Karta Galaxy GeForce 8400 GS. W moim przypadku pomogło zainstalowanie ponowne ffdshow - mimo, że wcześniej miałem zainstalowany K-Lite Codecs Pack z ffdshow. Od tego czasu gierka chodzi bez problemu. Nie odinstalowałem całego pakietu kodeków.
Proszę o pomoc.
U mnie podczas rozgrywki w akademii, restartuje mi się komp przerywając grę.
Udało mi sie bez szwanku zaliczyć działo okrętowe.
Z nawigacji, plot, torpedy i atak na konwój restart następuje po 2-3 minutach.
Gdzie mógłbym porać łatkę eliminującą ten błąd?
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#13 Wysłany: 4 Styczeń 2008, 15:43
Wdepnij na strone Cenegi i poszukaj pliku "artylery" czy jakos tak. Podczas treningu w akademi ze strzelania dzialem pokladowym wywala po 2 albo 3 statku. Jest to bug gry ktory zostal znaleziony tuz po wydaniu patcha 1.4 Poprosze chlopakow to moze wpakuja ten plik do downoladu. O ile ktos jeszcze to ma.....
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum