Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Moje doświadczenie z symulatorami łodzi podwodnych to stare czasy Atari 800xl i silent servica, dopiero teraz jakoś mnie wzieło i kupiłem SH3. Trzeba przyznać że jest świetny
Ale nie o tym mowa, mam kilka dziwnych pytań i mam nadzieje że nikt mnie nie wyśmieje:
1) Czy jeżeli ustawie się w przy brzegach Normandi 5 VI 1944 i poczekam 24h to trafie na flote inwazyjną i czy da się coś zatopić
2) Jeżeli wypływam z którejś z baz francuskich to istnieje szansa że w tym czasie zostanie zdobyta lub zniszczona. Co wtedy czy moge wrócić do innej, albo co jeśli w czasie kiedy historycznie miała upaść ja będe w niej to gra się kończy
3) Karl Dönitz tuż przed kapitulacją wydał rozkaz zniszczenia wszystkich U-bootów, potem go zmienił pod naciskiem generałów alianckich, ale większość kapitanów i tak wykonała pierwszy rozkaz zdając sobie sprawe z sytuacji. Czy Jeśli moja łódź dotrwa do tego momentu to też dostane ten rozkaz i czy będe go mógł wykonać
4) Alianci przejeli u-110, u-505, u-570 czy mojego u-boota też mogą przejąć czy zawsze chcą zatopić
Ps: Tak na marginesie serdecznie witam się z wszystkimi i pozdrawiam weteranów mórz i oceanów
_________________ So, Wake Up Gość , Wake Up and Smell the Ashes
Ostatnio zmieniony przez PkaYak 26 Lipiec 2007, 22:17, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli chodzi o D-day to nie ma floty inwazyjnej. W tej flocie płynęło ok 4500 statków. Od razu zajmuje sie port lub sie go traci. Poza tym flota inwazyjna nie napotkała oporu ze strony Kriegsmarine. A jeżeli tak zależy Ci na bitwach historycznych, to masz edytor;))).
W SH2 można było opuścic okręt, tu raczej nie ma co liczyc na miłosierdzie. Gdzy się tylko wynurzysz w zasięku dział DD to już jesteś trupem. No może gdy jest 1 DD to masz jakieś szanse z działka.
W bazie francuskiej cięzko trafic akurat jak zostaje przejeta przez aliantów. Ja takiej sytuacji nie miałem i nie wiem czy wogóle jest możliwa. Do gry istnieje wiele modów. Ja od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem GWX. Między innymi dodaje on jednostki w portach. Dlatego to co opisałem tyczy się wersji 1.4 "czystej". Pozdrawiam i zachęcam do pobrania GWX;))))
Ostatnio zmieniony przez PL_husarz111 27 Lipiec 2007, 10:42, w całości zmieniany 1 raz
Dostałem pierwszą misje w kampani, płynąc do kwadratu XXX i patrolowac go 24h.
Popłynąłem tam, patrolowałem go 24h, zestrzeliłem kilka handlowców, zaliczyło mi wszystko w zakładce zadań i... teraz pytanie - co teraz? w tym kwadracie daje ESC i zapisz i wyjdz? czy plyne do bazy skad wypłynołem, ładuje sie do tego hangardu? Jak muszę zakończyć tą misję? Ja zrobiłem to tak, że popłynołem do bazy z której startowałem wpłynołem do hanagaru dałem bodajże zapis i wyjście i byłem w bazie (no tam gdzie sa te biurka, mapki itp) dokupiłem sobie marynaży zobaczyłem że dostałem pkt reputacji chce odpalić nową misje patrze... i mam patrolować znowu ten sam sektor, a do tego po wypłynięciu na wode na subie nie mam tych marynazy których sobie dokupiłem - czy to normalne? (głownie to ze patroluje się ten sam sektor kilkukrotnie?)
_________________ „Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few” Winston Leonard Spencer Churchill (1874 - 1965)
Witam
Możesz zakończyć patrol "z zakładki" w sektorze w kórym jesteś ale ja polecam wrócić do bazy i tam zakończyć patrol.
Jeżeli chodzi o sektory ponownego patrolowania to powinieneś mieć inne
Może nie wróciłeś do bazy i ci nie zaliczyło patrolu to wtedy jest powtórka
_________________ Nie do nas należy decyzja my mamy tylko wpłynąć w doline śmierci.
z tego co chłopaki mówili na ps to przyznaje więcej reputacji jak wróci sie do bazy ja osobiście nie zwróciłem na to uwagi
A co do tych misji to może wlazłeś spowrotem na 1 i dlatego nic ci nie zaliczyło?:D
_________________ Nie do nas należy decyzja my mamy tylko wpłynąć w doline śmierci.
Pomógł: 6 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 454 Skąd: Lubin
#8 Wysłany: 27 Lipiec 2007, 23:53
Na pelnym morzu przyciskasz Esc i nastepnie klikamy "zakoncz patrol" (nie mozesz byc zagrozony ani nie mozesz byc zanurzony) Pokaze Ci sie opcja "powrot do bazy", klikasz i...juz Sprawa rejonu patrolowania to juz czysty przypadek. Gra losuje kwadraty i jest to losowa sprawa.
_________________ ...BOZE WESPRZYJ NAS, A PRZYNAJMNIEJ NIE POMAGAJ MOJEMU WROGOWI I POZOSTAW RESZTĘ MNIE....
Ostatnio zmieniony przez PL_Rapciu 27 Lipiec 2007, 23:54, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli chcesz, to jeszcze można wrócić do bazy.. Wtedy można zadokować i cieszyć się ze 100% wykonanego patrolu... W sumie w SH3 można pobawić się w BdU i po zailiczeniu obi misji pobawić się w wyznaczenie nowych zadań...
A co do kampanii.
Kampania to jedna wielka misja... Tysiące jednostek, generowane losowo grupy, itd... W czystym SH3 nie ma tej grupy... Ale jak chcesz mogę ci dorobić pliki do kampanii, które spowodują, że pojawi się tam grupa.... Bo kampania to jedna, wielka misja (z tym, że ma masę losowo generowanych jednostek, grup, konwoi)
Imię: Marcin
#10 Wysłany: 28 Lipiec 2007, 18:25
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Kampania to jedna wielka misja... Tysiące jednostek, generowane losowo grupy, itd... W czystym SH3 nie ma tej grupy... (...).... Bo kampania to jedna, wielka misja (z tym, że ma masę losowo generowanych jednostek, grup, konwoi)
Czyli nie ma tam historycznych konwoji i patroli czyli np. tego z punktu 1 z pierwszego mojego posta u góry
_________________ So, Wake Up Gość , Wake Up and Smell the Ashes
Sciagnolem GWX ale nie moge zainstalowac, bo cos mi wywala ze moja wersja SH3 nie ma path 1.4b, jak gre odpalam to na dole jest napisane 1.4, nie wiem macie moze linka do path-a co by GWX ruszył???
_________________ Gość Witam i zapraszam na sparing !!! Sub vs Sub SH3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum