Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Operacja - Morsfin"
U-BOOTY: VIIB (1939) CZAS MISJI: 2 godz
16/01/1940 g. 7:00
POGODA: czyste niebo,wiatr slaby
Operacja o kryptonimie "Morsfin" skierowana byla przeciwko zegludze tankowcow zaopatrujacych wiele brytyjskich portow w tym najwazniejsza baze Scapa Flow.
Niebezpieczenstwo tej akcji polegalo na tym , ze zmuszalo dowodcow Ubootwaffe do podplywania bardzo blisko portow wroga , gdzie akwen byl dosc plytki , a eskorta spora. Na wojnie jednak nie wybiera sie zadan , lecz realizuje rozkazy. Dzisiejszy rozkaz brzmi: Operacja MORSFIN rozpoczeta !
---ODPRAWA---
Waszym zadaniem jest zaatakowanie wszystkich tankowcow opuszczajacych lub wplywajacych do Hartlepool. Powodzenia!
PL_Szczur, PL_David
PL_CMDR Blue R napisał/a:
Wiem... Ale jednoczesnie ta eskorta mnie zaskoczyła... (w negatywnym sensie)
No, ale jak gadałem z osobami co płynęli, to każdy (poza tobą David) widział lub atakował jakiegoś DD (Arek na PS napisał, że ciężko uszkodził kolejnego DD).. Cóż... Przyznam, że te masakry były na około 4-5 graczach... Chyba przy tej ilości subów i ich wyszkoleniu (widać, że DD mocno oberwały, zresztą kilku elitarnych dowódców płynęło) po prostu nie dali sobie rady...
Mam nadzieję, że następnym razem DD się zrehabilitują
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum