Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Zelazne skrzydla"
U-BOOTY: VIIC (1941) CZAS MISJI: 2 godz
19/12/1942 g. 7:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr sredni
Niemcy przeprowadzili skuteczny desant na Norwegie. Tym samym zdobyli stale zrodla zaopatrzenia w rude zelaza. Utworzenie baz morskich dla ubootow i przezucenie do Norwegii sil Luftwaffe zbliza sily niemieckie do pelnej blokady Anlii i zagraza jej inwazja.
Celem operacji "Zelazne skrzydla" jest dostarczenie nielicznym juz walczacym oddzialom w Norwegii zaopatrzenia w wyladowanie desantu , ktory przygotuje mozliwosc kontrofensywy. Z Anglii wyrusza wiec konwoj w ktorego wsklad wchodzi lotniskowiec HMS Attacker.
Dodatkowym utrudnieniem jest pojawiajacy sie w tym rejonie ciezki krazownik niemiecki ,ktory niczym okret widmo , wylania sie niespodziewanie z mgly.
Za piec dnii Swieta. Sprawmy, by byly one szczesliwe dla nas.
W patrolu udzial wzieli:
Tu144 VII C 1941 zawodowiec SURV ( 16015 2x MERCH )
zyziek_b VII C 1941 zawodowiec KIA NIELICZONY ( ROZLACZONY W TRAKCIE MISJI )
Imię: Jacek Pomógł: 2 razy Wiek: 56 Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 161 Skąd: Jaworzno
#2 Wysłany: 9 Październik 2007, 07:21
Wypada tylko napisać soory, ale czynniki wyższe. wywaliło mnie do windowsa (za mało pamieci wirtualnej) gdy tylko zaczęli mnie atakować. Popracowałem nad tym i mam nadzieję że więcej nie będę miał problemów tego typu. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum