POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PL_Marco
25 Luty 2008, 11:15
PT Boats
Autor Wiadomość
PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#1  Wysłany: 3 Lipiec 2007, 12:50   PT Boats

No czekamy i czekamy, z tego co wyczytałem na ich forum to dema można sie spodziewać gdzieś w okolicach Grudnia (byłby miły prezent na gwiazdkę :8) )

Pod tym >>>Linkiem<<< można obejrzeć krótki, aczkolwiek bardzo dobrej jakości filmik ukazujący różnice w tejże grze względem dwóch generacji direct-ów.
Nie bójcie sie, nie będzie potrzebna wymiana grafy bo grę będzie można uruchomić zarówno w DX9 i DX10.
No po tym coraz bardziej czekam na choćby grywalne demo, bo naprawdę mogło by to zrewolucjonizować dotychczas grane batalie w Destroyer Command
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 3 Lipiec 2007, 12:50, w całości zmieniany 1 raz  

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 3 Lipiec 2007, 12:51   

też oczekuję na tą grę... Kto wie, co przyniesie :D
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_FOSTER 
Bootsmann

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 3 Lipiec 2007, 13:59   

poczekamy zobaczymy bo znając życie to coś wyjdzie nie tak jak trzeba i wyjdzie 2 sh4 czyli kaszana a tego chyba byśmy nie chcieli :schock

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Rafał

#4  Wysłany: 6 Lipiec 2007, 11:15   

jak z tego będzie ranking to wejdę na kuterek :)

PL_Marco 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 28 Lipiec 2007, 12:12   

Jako iż ostatnio trochę sie ruszyło jakby w tym temacie, chciałem napisać parę ciekawostek na temat gry.

Na początek nie typowo bo od IŁ-2, chyba nie trzeba go przedstawiać nikomu, jest to świetna symulacja samolotów z czasów WW II, a co ma wspólnego z PT-Boats :? a no to iż w modelowaniu modeli samolotów programistą pomagają ich koledzy właśnie od IŁ-2.

Ciekawym rozwiązaniem może też być tryb RTS, brzmi niewiarygodnie, a kto pamięta jak sie dowodziło zespołem DD w Destroyer Command z poziomu mapy ;? Otóż tu zamiast tego ma być możliwość widoku z "lotu ptaka" klikamy na podległa nam jednostkę i wytyczamy kurs.

Poniżej kilka screenów.

pt2.jpg
Plik ściągnięto 7954 raz(y) 12.65 KB

pt.jpg
Plik ściągnięto 29 raz(y) 15.3 KB

pt_boats.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 35.57 KB

PL_Matrose 
Korvettenkapitan

Kraj:
poland

Imię: Rafał

#6  Wysłany: 31 Lipiec 2007, 10:36   

Na oficjalnej stronie http://www.pt-boats.net/ można sobie pograć :) i tapety ściągnąć :D W grze maX 2 gwiazdki zdobyłem, bo DD pancerny. O właśnie zatopiłem :D i w muzeum się coś udostępni. :8)
Ostatnio zmieniony przez PL_Matrose 31 Lipiec 2007, 10:43, w całości zmieniany 2 razy  

PL_Marco 

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 26 Październik 2007, 12:15   

Trochę odświeżę temat bo Akella (wydawca gry o której w temacie) planuje wydać ja w grudniu 2007r czyli już bardzo niedługo, co z tego będzie trudno powiedzieć bo grę robią już jakieś 4 lata i premiera była przekładana wielokrotnie (wide S.T.A.L.K.E.R ale pocieszeniem jest to że ten się ukazał i dość dobrze wypadł).

Poniżej parę nowych screenów, no wyglądają bajecznie
>>><<<
>>><<<
>>><<<

Prawda ze wygląda imponująco, jeśli screeny są prawdziwe to na chwile obecną graficznie przeskoczyli SH III i 4 i to dość mocno.
Ale niema róży bez kolców...
Minimalne wymagania graficzne przedstawiać mają się następująco:
* Microsoft Windows XP SP2, Microsoft Windows 2000 SP2

* 1GB RAM System RAM

* 2.5 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor

* 8x DVD-ROM Drive

* 1,5 GB free hard disk space

* DirectX 9.0c (included in installer package)

* 64MB Direct3D Compatible Video card and DirectX 9.0 compatible driver

* DirectX 8.1 Compatible Sound Card

Tak patrząc to widać że grafika może nie będzie potrzebna najwyższych lotów, ale procesor i pamięć świadczą o tym że fizyka gry będzie/jest dość skomplikowana co może być ciekawe.

Ale trzeba dodać że aby cieszyć się max. ustawianiami graficznymi będą się cieszyć wyłącznie szczęśliwcy posiadający grafiki zgodne z direcX 10 (GF 8800, ATI HD 2900) i mający system operacyjny Vista.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 26 Październik 2007, 12:16, w całości zmieniany 3 razy  

Autobus 

Kraj:
afghanistan

#8  Wysłany: 26 Październik 2007, 19:29   

PL_Marco napisał/a:
Ale trzeba dodać że aby cieszyć się max. ustawianiami graficznymi będą się cieszyć wyłącznie szczęśliwcy posiadający grafiki zgodne z direcX 10 (GF 8800, ATI HD 2900) i mający system operacyjny Vista.

Na pocieszenie podam iż Hig Detale i dx 10, gra tnie niemiłosiernie, na średnich detalach i dx 10, jest juz płynnie, niestety nie pamiętam ile dokładnie.

Drugie pocieszenie, testowane na c2d 4400, 1gb ddr2 667mhz, i gf 8600gt

Pocieszenie 3. Grafika wygląda dokładnie tak samo jak na obrazkach.. Różnice między średnimi detalami i wysokimi są znikome.

Skąd wiem? Nie tak dawno wyszedł Benchmark. :kroliczek:

PL_Marco 

Kraj:
poland

#9  Wysłany: 26 Październik 2007, 19:40   

Ano, powiedz co nieco o tym benchmarku bo niestety ja nie mogłem sam tego po testować (mogli wydać też benchmark na directX 9).

Autobus 

Kraj:
afghanistan

#10  Wysłany: 27 Październik 2007, 00:22   

PL_Marco napisał/a:
Ano, powiedz co nieco o tym benchmarku bo niestety ja nie mogłem sam tego po testować (mogli wydać też benchmark na directX 9).

Kamerka sobie lata, ładne lodowe wyspeki, na jednej z nich mała "przystań" z jakimś VII (Nigdy ich nie rozróżniam)
Po chwili pokazane są siły herbaciarzy, elco, pancerniki, itp.
No i całkiem ładna bitwa morska + samoloty Niemców.
Przelot koło masztów jednego z pancerników, (Szczegółowo w ****) potem widoczek z Elco, tzn. jakiś żuler ostrzeliwuje samoloty :8) , po chwili zostaje wypuszczona torpeda... Iiii...
Jeśli tak będzie wyglądał wybuch torpedy to ja dziękuje, textury które udają ogień walą po oczach, tafla układa się tak jakby własnie coś wybuchło pod wodą (Niezbyt ładnie)..

I to chyba wszystko co pamiętam :lol , soory, podnieta z tym co może się dziać w Ep3 jest zbyt duża :lol

Najlepiej zalukaj tu: http://pl.youtube.com/watch?v=rCVahM5oO9Y

Pozdrawiam ;)

P.S. Jak grę mi klatkowało na Hig detalach, to widziałem wyraźnie jak pociski przelatują sobie przez statki nie czyniąc im szkody.. :8)
Ostatnio zmieniony przez Autobus 27 Październik 2007, 00:25, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu