Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: adam
Wiek: 41 Dołączył: 12 Sie 2007 Posty: 100 Skąd: wieliczka
#1 Wysłany: 25 Październik 2007, 18:26 zabawa z naval academy
umie ktoś zwas podmiane okrętu w treningu? z VIIB podmieniam na IXD2 a jak startuje to mam VIIB , oczywiscie viib skasowalem i wstawilem ixd2 i wstawilem parametr human control.
ale mimo wszystko jest inaczej
Chodziło mi co i gdzie dokładnie to zrobił
Bo podejrewam, że nie w tym miejscu co trzeba to zmienił...
Bo chyba nie w samej misji... Bo tam nie ma znaczenia co wstawisz...
To tak samo jak w misji do multi... Możesz wstawić XXI, a pływać IIA
Innymi słowy: Trzeba w grze ustalić, aby wybór U-Boota = IXD2... Bo sama zmiana w misji nic nie da... Radomski.T... Chyba bawiłeś się przecież edytorem?
#5 Wysłany: 25 Październik 2007, 19:33
zmiane robilem w flak training. dodalem pare samolotów uzbrojonych w bomby. wstawilem ixd2 aby poćwiczyc walke na uzbrojonych maszynach a nie na zabawkach. ale zastanawia mnie jedno, w misji jest tylko jeden uboot wlasnie IXD2. edytorem jak otwieram misje to widze mojego suba i samoloty a w grze jest VII .
w katalogu moje dokumenty/sh3 szukałem wzmianek o navalacademy ale znalazlem plik z logiem ile renomy za misje. ale nic o okręcie.
Chyba wiesz o tym, że typ jednostki gracza w misji nie ma żadnego znaczenia na okręt gracza... Zarówno w single mission, jak i multi mission... A w academy po prostu gra wybiera za gracza... I nie trzeba zmieniać misji, tylko ustawienia...
BTW. Myślałem, że może VIIB i IXD2 w katalogu Sub podmieniałeś...
Heh... W sumie nie pomyślałem o najprostszym rozwiązaniu... Skopiowaiu pliku misji do single-mission i odpalenie jako misja pojedyncza
Takie coś nie wystarczy?
A nie możesz tego jako zwykłą misję single-player odpalić? Koniecznie musi to być akademia?
Bo jak idzie o akademię, to jak pisalem. Możesz wstawić dowolny okręt... Jak zaznaczysz HUMAN CONTROL, to gra zmienia tą jednostkę na wybraną (a w akademii nie ma wyboru, tylko stale przypisana)
#12 Wysłany: 25 Październik 2007, 22:23
A nie da sie jakoś tego zmienić?
W zwykłym singlu nie idzie nawet odpalić, bo brakuje media.cfg, kopiowanie z innej misji nie dało efektu, a misja nazwana jest tak samo jak nazwa katalogu więc powinno ruszyć.
[ Dodano: 25 Październik 2007, 23:08 ] Na singlu poszło ładnie.
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 30 Październik 2007, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum