Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Pierwsze patrole"
U-BOOTY: VIIB (1940) CZAS MISJI: 2 godz
02/05/1940 g. 7:00
POGODA: zachmurzenie umiarkowane,wiatr slaby
Jest rok 1940. Wojna tak naprawde dopiero teraz zaczyna wchodzic w swa decydujaca faze.
Zegluga kursujaca miedzy Norwegia , a Anglia powoli juz zanika. Tworza sie pierwsze konwoje.
Dla wielu dowodcow to pierwsze bojowe patrole tej wojny.
Nikt niewie jeszcze jak dlugo trwac bedzie ten swiatowy konfikt zbrojny.
Rozpoczynaja sie pierwsze patrole na Morzu Polnocnym.
Ten nieprzychylny akwen bedzie teraz teatrem dzialan dwoch glownych rywali-Anglii i Niemiec.
To bedzie trudny rok... Rok od ktorego byc moze zalezec bedzie cale nasze dalsze zycie...
---ODPRAWA---
Anglicy nie znaja jeszcze naszej skutecznosci. Lekcewaza nasze wspaniale ubooty. Czas ukarac ich pyche!
Wykorzystajcie mozliwosc komunikacji. Pokazmy wszystkim kto tak naprawde bedzie panem swiata!
Do ataku!
Powodzenia! PL_David i PL_Szczur
Ruszyliśmy we 3, ale szybko zrobiliśmy reseta, aby popłynąć we 4... (Piter07-71) .. Na początku po cichu przedostałem się przez eskortę i zaatakowałem C2... 2 celne torpedy i stoi (3 pudła pominę)... Wtedy Zyziek zginał zaraz obok mnie, ściągając mi na kark eskortę. Pod ogniem (ale mnie staranował niszczyciel... krytycznie uszkodził mi kiosk) zatopiłem tego mercha... Po cichu staram się zgubić eskortę, widziałem jak Piter zatopił małego mercha... I wtedy zaczęło się... Wykryli mnie i rzucili się na mie w kilku... Korweta dopadła mnie na peryskopie i jej bomby wyrzuciły mnie na powierzchnię... Zmasowany ogień dział zniszczył mi peryskopy i dałem nura na 80 metrów... Miałem szczeście,że obok był wrak Zyźka to udało mi się ich zgubić... Potem zginał Arek, a Piter zatopił tankera... I niedługo potem sam pożegnał się ze światem, a ja wypłynałem na powierzchnię i skierowałem się do bazy.
PL_CMDR Blue R - SURV (ciężko uszkodzony)
1 merch 6395
A co do batalii... Spodziewałem się lekko-łatwo-przyjemnie, zwłaszcza gdy zobaczyłem tylko 3 korwety.. Jednak podczas podejścia z tyłu konwoju pojawiły się niszczyciele i zrobiło się dość ciasno... Około 1 DD na 1 mercha było (może na 0,9)... I jeszcze Zyziek musiał płynąć blisko mnie <a przed resetem obsadził działo pokładowe i prawie mnie trafił>
Imię: Łukasz Pomógł: 17 razy Wiek: 39 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 461 Skąd: Będzin
#5 Wysłany: 13 Październik 2007, 12:36
Finek napsułeś mi nerwów bo ja nie zauważyłem Twojego błędu i akceptowałem raport na stronce a Ty dałeś tam date zakończenia 12.stycznia.2007 i ustawiło go jak patrol nr 1 i nie mogłem sie go doszukać i dlatego tak jak pisałem w opisie raportów:
Wpisujcie raport na Forum a na stronce ZROBIE JA !!!!
To tak żeby uniknąć zamieszania i ułatwić Wam dodawanie raportów, PISZCIE RAPORTY TYLKO NA FORUM
Dodam, że tą misję mogę polecić z czystym sercem. Jest bardzo trudna i przez to fajna... Eskorta nie jest taka superskuteczna, ale w tej ilości zbiera odpowiednie żniwo. BTW. Zatonął jeszcze jeden DD... Po taranowaniu... Chyba rzucił bomby i po taranowaniu sam siebie trafił
Ostatnio zmieniony przez PL_maniek 27 Październik 2007, 11:07, w całości zmieniany 1 raz
sOnar [Usunięty] Kommodore
#11 Wysłany: 28 Październik 2007, 15:56
Wiesz Marco. Zależy jaką wodę miałeś. Taką robioną w 1 - 4 dni, czy taką co jest stale ulepszana od 4 miesięcy na bazie obserwacji. Zależy też kto i z jakim zaangażowaniem w sprawę przy niej siedzi... :)
Nowe światło na modelach, nowa luminacja, nowe zamglenie, fala, 90 misji i dodatki bonusowe z moda W.A.R.D.C - Total Uboat War z premierą ok 6 grudnia:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum