Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Freetown - Hades"
U-BOOTY: IXC (1943) CZAS MISJI: 2 godz
19/07/1943 g. 11:00
POGODA: zachmurzenie calkowite, wiatr silny
Hades byl wladca piekiel ,jednak sa i tacy , ktorzy twierdza , ze przejal tez panowanie nad niewielkim portem w Afryce - Freetown .
Przed wojna miejscowi rybacy narzekali na nieudane polowy w tym rejonie . Zalogi statkow zmierzajacych do tego portu , opowialaly o okretach widmo , o nagle zmieniajacej sie pogodzie , o pietnasto metrowych falach , ktore pojawialy sie z nikad i tak samo nagle znikaly ...
Wybuch wojny nasilil dzialanie Hadesa . Teraz tona tu statki i okrety wszystkich panstw i nikt nie wie , czy powodem znikniecia kolejnej jednostki jest atak wroga , czy wola Hadesa ...
--- OPRAWA ---
Waszym celem jest kolejny konwoj zaopatrujacy Aliantow w Afryce . Tym razem w jego sklad wchodzi rowniez USS "Iowa" i USS "Essex". Zatopienie jednego z tych okretow moze okazac jednym z najwazniejszych wydarzen tej wojny .
Udanych lowow wilki! PL_Szczur, PL_David
w dramacie udział wzięli:
PL_CMDR Blue R - SURV
2 lotniskowce 27100+14055
2 uszkodzone merchy
PL_Syguła - w 100 minucie antywirus zaplanował aktualizację i gra mu się zawiesiła - KIA LICZONY
1 DD 2325
PL_Sztanga - KIA
1 merch 7765
Rozłączeni na starcie:
Wiesio, Zyziek
Na początku gry podniosłem peryskop i zobaczyłem IOWĘ. Myślałem, że ją zatopię, ale konwój zmienił kurs i prawie mnie staranowała... Zatopiłem Essexa i wystrzeliłem salwę w IOWĘ, ale nie trafiłem jej. Płynąc za nią (i unikając eskorty) przeładowałem torpedy i zaatakowałem płynący na czele lotniskowiec. Tuż przed śmiercią ostrzelał mnie z km'ów i ściągnał mi na ogon eskorte. Uszkodziłem C3 i chciałem go dobić, ale pobliskie zrzuty z powietrza i niszczyciel zmusiły mnie do zaatakowania innego mercha (też nie zatonął). Na 160 metrach uciekłem od konwoju
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum