Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Jesienne sztormy"
U-BOOTY: IID (1939) CZAS MISJI: 2 godz
03/11/1939 g. 15:00
POGODA: zachmurzenie calkowite, wiatr bardzo silny
Wydazenia z tej jesieni mialy niewatpliwy wplyw na losy swiata i dlugo zostana w pamieci ludzkosci.
Pierwsza jesien II Wojny Swiatowej. Pierwsze jesienne sztormy, dla wielu zalog, pierwsze spotkanie z wrogiem i oko w oko ze smiercia.
Zadanie jest proste. Niemcy znajduja sie w stanie wojny z Wielka Brytania. Wszystkie brytyjskie jednostki nalezy bezwzglednie eliminowac.
Brytyjczycy nie opracowali jeszcze skutecznego systemu konwojowania wiec nie powinniscie napotkac duzego oporu ze strony wroga. Uwazajcie jednak zeby nie zatopic jednostek neutralnych!
Powodzenia! PL_David, SD_whiskey111, PL_Szczur
PL_CMDR Blue R - SURV
2x cargo 5307+5408
PL_Arek71 - KIA
2xcargo 5409 (już po śmierci)+2403
PL_Hagal - SURV
PL_Syguła - SURV
1 neutralny merch (1991)
W tle przygrywała mi muzyka Sabatonu - Wolfpack.. Od razu czułem się lepiej. Podeszłem na powierzchni i dopiero na 2km się zanurzyłem. Pierwszy statek poszedł po 1 torpedzie. Kolejny posłałem 2 tgorpedy, obie przedwczewśnie zdetonowały... Zdołałem posłać jeszcze jedną. Trafiła. Merch ucieka... Idę pod wodą.. Przeładowali wyrzutnie. DD kręcą się pomiędzy mną, a merchem. Potem za mną.. A potem szły coraz dalej (cały czas rzucając bomby). A więc kogoś gonią. Dałem na powierzchnię i dogoniłem tego uciekającego mercha. Poszedł po 1 torpedzie. Następnie po cichu uciekłem
Ps. Syguła nie przyznaje się do zatopienia tego mercha.. Prawdopodobbnie trafiła go jego zabłąkana torpeda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum