Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 28 Grudzień 2007, 19:35 PROBLEM Z MENU W SH4
Jestem szczesliwym posiadaczem SH4 i choc gra sie uruchamia to niestety przyjemnosc konczy sie w menu glownym. Ekran podzielony jest na trzy czesci a wszystkie dostepne opcje menu glownego znajduja sie w lewym gornym rogu ekranu i nalozone sa na siebie. Moge wybrac jedynie wyjscie z gry. Kilka razy zmienilem stery karty GRAFICZNEJ ale nic to nie pomoglo. Moze ktos mial taki problem i wie jak temu zaradzic? Z gory dziekuje.
Przeinstalować grę, a jeżeli i to nie pomoże dzwon do pomocy technicznej, ( telefon znajdziesz w instrukcji ) bo może z płytką coś jest nie tak Jak coś to odeślesz. A z tego co widzę to Twój sprzęt jest kompatybilny z grą.
_________________ "...Jesteście nabrani, tak bardzo nabrani..."
T.Love
witam. Mam pytanie do autora tematu. Czy, i jak, rozwiazales ten problem? Bo u mnie sie dzieje dokladnie to samo. Wszytkie napisy sa na siebie nalozone, to w wersji 1.1, a po zainstalowaniu patcha 1.4 nawet i tego nie ma, po prostu jest czarny ekran i trzeba resetowac kompa. a pomoc techniczna cenegi chyba baluje bo od dwoch dni telefonu nie odbieraja... Bardzo prosze o odpowiedz. Zaplacilem, czekalem i... nie dziala. Aha, jakby co to komputer wymagania spelnia, AMD Athlon 5200+, 2 GB RAM i GF 8800 GT 512 MB
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#6 Wysłany: 25 Luty 2008, 17:49
może starsze sterowniki do GF lub najnowszy "dajrekt X" ja mam GF7600 i na sterach z okolic grudnia woda była różowa pomogło przeinstalowanie sterownika na jakiś starszy.
_________________ pozdr
Michał
Ostatnio zmieniony przez mike 25 Luty 2008, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
tylko ze ja wczesniej mialem starsze sterowniki, teraz zainstalowalem nowe specjalnie z mysla o tym, ze to byc moze z ich powodu cos nie dzialo, zreszta wydaje mi sie ze gdyby to byla wina sterownikow do grafiki to bez wzgledu na wersje gry "efekty" bylyby takie same. Glupie uczucie, przede mna lezy wyczekiwany SH4, a pograc nie da rady ;<
#9 Wysłany: 4 Maj 2008, 11:10
Witam.U mnie dokladnie to samo.Po zaistalowaniu podstawowego pakietu,obraz dzielony jest na 3 czesci.Po wgraniu patcha 1.4 widze ciemnosc.Co mam zrobic?Wlaczyc swiatlo?
Powaznie jednak,nie jest to smieszna sytuacja.Gra jest nowa.Zamienilem sie za moja SH3,ktora dzialala bez problemu.
Dla sprawdzenia zaistalowalismy na kolegi kompie,troche slabszym ale tez niezlym i jest to samo.Ja mam viste,On XP.Najlepsze jest,ze gra ruszyla u innego,ktory ma najslabszego kompa Czyli gra nie jest uszkodzona.
Oto dane kompa.Gdyby ktos chcial wiedziec.By bylo szybciej wkleilem.
Gigabyte Technology Co., Ltd.
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 2046MB RAM
Page File: 1072MB used, 3242MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 10
NVIDIA GeForce 8600 GT
[ Dodano: 5 Maj 2008, 02:11 ]
Sorry,ze pisze post po poscie ale szukajac w necie znalazlem takie cos na powyzszy temat.Probowal juz ktos takie cos zrobic?
tez takie cos mialem wystarczy ze usuniesz plik Intro "Silent Hunter 4 Wolves of the Pacific\Data\Movies\Intro"
Ta osoba,twierdzi,ze miala ten sam problem.Ja jeszcze nie sprawdzilem czy to pomoze bo teraz jest 2ga w nocy.
[ Dodano: 5 Maj 2008, 10:10 ]
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opisany sposob jest na 100% skuteczny.
Nie ma juz intro i wszystko dziala az milo.Liczylem na Wasza pomoc ale nie ma to jak samemu szukac niz czekac z zalozonymi rekoma.
Mam nadzieje,ze ja w ten sposob pomoge kilku osobom.
Pomyslnych lowow!!!!!!!
Problem tak naprawdę dotyczy nie sterowników graficznych ale kodeków Media Playera. Problem polega na tym, że jak mamy inne kodeki np FFDShow to może zrobić się po drodze konflikt. Wywalenie intro go nie rozwiązuje, a jedynie uniemożliwia powstanie błędu. Należy przeinstalować MP - wersja 9 wystarczy, nie wiem jak jest z nowszymi i skojarzyć z nim wszystkie typy plików wideo. Powinno pomóc.
Mialem identyczny problem, zainstalowalem najnowsze kodeki ffdshow i pod czas kolejnej instalacji SH4 nie instalowalem MP9( to badziewie co podklada na instalator), no i smiga jak szalony. Chociaz taki cyrk pojawil sie pierwszy raz u mnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum