Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 6 Styczeń 2008, 18:30 Cięcia w SH3 - wabie, wody i inne mody
Finek, myślałem nad tymi wabiami nieco. Powiedz mi czy poza wycięciem ich z wyposażenia ubootów przesunąłeś historyczną datę ich wejścia na stan - na np. 1999.09.09?
Może to coś da. Ja teraz nie mam czasu na modzenie...
Co do peryskopów łamania lub obniżania - będzie problem. Nawet fachowcy modziarze z UBI pękli. Sam skryptowałem obniżenie peryskopów poniżej 20m. Niestety - na skrypty gra była głucha. Jedyna nadzieja w bełcie wody przeciw podglądaczom (dla mnie cheaterom)...
Co do ciekawostek UBI i jego Silent Hunter 3/4 - kopiąc w kodzie i rozbijając biblioteki odkryłem, że to nie jest ich własny engine jak pisali - ale silnik TRUEVISION3D.... http://www.truevision3d.com/
Co do zablokowania peryskopu poniżej dowolnej głębokości powiedzmy 25m to niema problemu bo jest osoba co to testowała. Natomiast co do wabików to mam pewna koncepcje ale po żyjemy zobaczymy.
sOnar [Usunięty] Kommodore
#3 Wysłany: 6 Styczeń 2008, 19:01
PL_Marco napisał/a:
Co do zablokowania peryskopu poniżej dowolnej głębokości powiedzmy 25m to niema problemu bo jest osoba co to testowała. Natomiast co do wabików to mam pewna koncepcje ale po żyjemy zobaczymy.
To super że to działa bo mnie krew zalewa widząc podglądaczy. Człowiek się męczy a tu inni w wała lecą.
Co do wabii:
Wymażcie :
1. Key0=0x4A,,"" - w funkcjach (wiecie gdzie)
2. Wywalcie z menu (wiecie gdzie) oficera ikonę 'Deploy Decoys'
Śmiga aż miło i nic nie trzeba zmieniać w ubootach. Wabie zostają ale nie można ich użyć - no i nikogo nie kicka z gry...
ps. Nie podałem gdzie i co by kombinatorzy nie odkręcali. Znasz plikole Marco i sobie poradzisz. Daj znać o tym szkle...
Ostatnio zmieniony przez Boolo 6 Styczeń 2008, 19:22, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum