POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Aces of the Deep
Autor Wiadomość
PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#1  Wysłany: 31 Styczeń 2008, 13:20   Aces of the Deep

Wczoraj przeglądałem sobie stronkę z Abandonware... Akurat szukałem "To serve and to protect". Fajnego symulatora działań policji. Znalazłem na 1 stronce... Ale bylo kłopotów... Odwiedź naszego sponsora, poszukaj tam w jednym menu kodu, i takie tam...

Dziś przejrzałem, co na tej stronie jest w symulatorach (a potem na mojej ulubionej, choć z kiepskimi opisami, czy jest). Zaintrygował mnie wolfpack (samą nazwą) oraz Aces of the deep. Ten nawet mocniej, bo stworzony przez moją ulubioną firmę z dawnych czasów (potem wciągnęła ich Sierra) Dynamix. Pamiętam jak zagrywałem się w Red Barona... A tutaj wita nas U-Boot... No to sprawdzamy.

Najpierw zostałem powitany muzyczką vide Red Baron i cytatem Wilsona, że jedyne co nie dawało mu spokoju, to te posępne U-Booty. Przez ekran przepłynął U0-Boot i lądujemy w menu. Menu bardzo przypomina Red Barona. Więc od razu poczułem się jak w domu. Zacząłem od przejrzenia książki rozpoznawczej. Nawet sporo znajomych jednostek proszę państwa. Nelson, Jurek, V&W. Black Swan (z charakterystyczną wieżyczką), itd. II, VII i IX... Hehehe....

Od czego by tu zacząć... Może od pojedynczej misji dla zapoznania się z okrętem? Wybór misji jest całkiem spory. Każdy może wybrać coś dla siebie. Losowo generowane konwoje i grupy uderzeniowe oraz misje historyczne. No to jedziemy. Pora na tutoriala.

Rozejrzenie się po stanowiskach pokazało, że mam prawie całkowitą kontrolę. Zaciekawiony poszedłem do radiooperatora (dobrze, to tylko przycisk na pasku). Chciałem puścić płytę, ale odmówił, bo kazałem nie odtwarzać... Dobrze.. Chyba w setsoundzie czegoś zapomniałem... Wiadomości możliwe do wysłania: Status, ŻĄDANIE NOWYCH ROZKAZÓW <tego mi w SH3 brakuje> zgłoszenie kontaktu, rezultat bitwy? SOS :D , żądanie eskorty... Musiałem aż zażądać nowych rozkazów.. I po 1h przysłali (jest kompresja czasu)

Po zakończeniu przyglądania się, przystąpiłem do dzieła... eeeee.... gdzie to ja miałem płynąć? Po 1h przyszła wiadomość i udałem się tam. Niestety, to był Tutorial i zgubiłem cel (a raczej go nie odnalazłem). Mówi się trudno. Pojawia się filmik z powrotu U-Boota do bazy, po którym następuje podsumowanie). Jejciu! Jaki ten powrót piękny! A to płaska tekstura poruszająca się na płaskim tle! Ale jakie to piękne, gdy U-Boot z załogą na pokładzie wpływa do portu!

Po powrocie do menu znów przyjrzałem się, co mi oferują. Ustawienia realizmu. Bardzo ciekawe... Czuję się jak w domu... Kariera... O!! To to, czego szukam! Otwieramy i patrzymy. Wybieramy nasze imię, logo na U-Boocie (jest na animacji powrotu) i okres... I szybko przechodzimy do tego co najważniejsze... Biura!

Dobra, zagalopowałem się. Całe biuro to przyciski.. Co my tu mamy. Nowa misja, zapisanie gry, podgląd kariery, wyjście, nocny klub, najlepsi dowódcy (historyczni i gracze)... WRÓĆ!!
Nocny klub?
Zaciekawiony poszedłem tam... I jest to miejsce, gdzie dowiadujesz się, co się dzieje na morzach i oceanach. Bardzo mi się spodobało..

Co jeszcze mogę powiedzieć... Niewiele. W końcu grę znalazłem dopiero dziś rano... Trochę pogram, zatopię i zobaczymy... W każdym bądź razie. Na razie gra wydaje się bardzo fajna.
Może 2 linki do YT dla nielubiących czytać:
http://www.youtube.com/watch?v=pGO-e1W_lTw
http://www.youtube.com/watch?v=Glc_qGTTMXk
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

PL_Sheep 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Jarek

#2  Wysłany: 14 Luty 2008, 20:58   

Finek jak w to grałem to chyba jeszcze na truskawki z drabiną latałeś:)

Mam to w wersji pod windowsa

mike 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Michał

#3  Wysłany: 14 Luty 2008, 23:59   

Cytat:
Finek jak w to grałem to chyba jeszcze na truskawki z drabiną latałeś:)

oj łezka się kręci - w AOD chyba było wsparcie innych u-bootów (wilcze stada) :lol :lol :lol :lol piękna gra

Storm 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

#4  Wysłany: 15 Luty 2008, 01:03   

Ech.... Cudowna gierka to była.......

PL_Sheep 
Fahnrich zur See

Kraj:
poland

Imię: Jarek

#5  Wysłany: 15 Luty 2008, 21:18   

Strasznie podobała mi sie tam muzyka (chodzi o AOD theme)

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#6  Wysłany: 15 Luty 2008, 21:30   

Mi podoba się kilka rozwiązań:

Choćby proporczyki podczas powrotu do portu, wspomniany nocny klub, czy też właśnie wilcze stada... Gra jest po prostu piękna... Bardzo klimatyczna...
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

Odpowiedz do tematu