Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Używałem jakiś czas temu Avasta. Wtedy nie miał żadnego modułu firewall.
Mogę się mylić, ale to nie Avast jest przyczyną Twoich kłopotów. Chyba, że w najnowszej wersji ma firewalla.
Wiem, że stawiałeś serwery. Jaki poprzednio miałeś AV?
Czy masz zainstalowany jakiś firewall?
A jeżeli nie, przyczyną problemów może być źle skonfigurowana zapora systemowa - o ile jest włączona.
Sprawdź w zakładce "Wyjątki" zapory (Panel sterowania->Zapora systemu Windows), czy jest na liście "SH3.exe" i czy jest zaznaczony. Jeżeli nie, dodaj go (naciśnij przycisk "Dodaj program ..."). Osobiście nie próbowałem tego,po prostu mam zainstalowanego i odpowiednio skonfigurowanego firewalla. Mogę stawiać już serwery na Ubi.
UWAGA!! W grze "Kolekcja klasyki" właściwym plikiem jest plik "_SH3.exe", a nie "SH3.exe".
Gdybyś nie dał rady, służę pomocą. Najlepiej jednak na Vento.
Tylko jest jeden problem - cierpię ostatnio na chroniczny brak czasu. Może zjawię się na Vento w sobotę po 20.00, lub w niedzielę po 16.00.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum