POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PL_Marco
17 Sierpień 2008, 17:10
Problem z przejsciem misji w SH II <-- P O M O C Y ! S.
Autor Wiadomość
DoNvItO 

Kraj:
poland

#1   Wysłany: 3 Luty 2008, 21:09   Problem z przejsciem misji w SH II <-- P O M O C Y ! S.

moj problem jest nastepujący : gram kampanie w silent huntera II i podczas misji "sub hunt" mam problem z jej przejsciem. Mianowicie tak jak w celach misji docieram przed godzina 4:00 (musze dotrzec przed glownymi niemieckimi silami inwazyjnymi) do tego rejonu ktory musze patrolowac i zaznacza sie to zadanie jako wykonane a nastepnie wszystkie statki desantujące zostaja obstrzelane przez baterie nadbrzerzne w Bergen i ostatecznie zatopione.... :/ nie wiem jak mam przejsc ta misje. Moze jakies pomysly macie? :) pozdrawiam serdecznie!

PL_Marco 

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#2  Wysłany: 3 Luty 2008, 21:23   

Kod:
INFORMACJE O PATROLU

Cele główne:
- bądź na redzie portu w Bergen o godzinie 4 rano 9 kwietnia.

Cele drugorzędne:
- zatop co najmniej 5 tys. łącznego tonażu okrętów wojennych wroga,
- zatop co najmniej 10 tys. łącznego tonażu okrętów wojennych wroga,
- powróć bezpiecznie do bazy w Wilhelmshaven.

Obszar: zachodnie wybrzeże Norwegii
Kwadrat: AN34
Czas: kilka dni
Pogoda: zachmurzenie, mgły wokół portu w Bergen
Stan morza: spokojny

Ty tam masz tylko przed tą 04:00 wynurzyć się w określonym na mapie miejscu. I to jest cel główny, a gdy zostaje wykonany to (zależnie od wersji gry) potem możesz sie oddalić na bezpieczne wody i zakończyć misje z powodzeniem albo w (trudniejszej wersji gry) zawsze trzeba potem bezpiecznie dotrzeć do portu.

PS. Eh to były czasy gdy przechodziłem ta kampanie w SH II...
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 3 Luty 2008, 21:24, w całości zmieniany 1 raz  

DoNvItO 

Kraj:
poland

#3  Wysłany: 3 Luty 2008, 21:34   

hehehhh no tak wszystko wlasnie fajnie ale sie oddalam i nie pisze mi ze mam misje zaliczona a moje statki sie zblizaja i sa koszone ogniem tych dzial w Bergen :/ ale spoko jeszcze poprobuje ;) napisze jutro jak mi poszla sesja nocna z misja "sub hunt" bo takowych juz kilka zaliczylem hehehe niestety bez efektow :P 3maj sie :)

PL_Olamagato 
Stabsoberbootsmann

Kraj:
poland

Imię: Olamagato

#4  Wysłany: 4 Luty 2008, 01:46   

O ile pamiętam, to pojawienie się tam przed 4:00, pozwalało odkryć baterie lądowe. Ta informacja w formie meldunku miała dotrzeć do OKW, dzięki której przed konwój miał się wysunąć kieszonkowiec Scharnhorst i swoimi działami rozwalić baterie. W wypadku pełnego powodzenia transportowce docierały w całości, baterie były rozwalone, a ty misję zaliczoną. Przynajmniej mi tak raz wyszło. Innym razem baterie rozwaliły pancernika, a potem transportowce, więc ta misja wyglądała mi też nieco dziwnie.

DoNvItO 

Kraj:
poland

#5  Wysłany: 4 Luty 2008, 14:23   

no wlasnie rozwalaja i to zbyt czesto haha :P a czasem w trakcie misji dostaje taka depesze od OKM :

"Luftwaffe planes have reported at last one british battleship an battlecriuser operating in the vincity.
All transport echelons are to avoid contact with this group if at all possible. U-boats are cleared to attack.
OKM"

i tak wlasnie mysle czy ta widomosc nie ma jakiegos waznego znaczenia w powodzeniu tej misji :/ jak myslicie? Pozdro :)

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

Imię: Rafał; Finek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#6  Wysłany: 4 Luty 2008, 14:27   

Nie.
Ja przeszedłem tą misję... Ta wiadomość, to cel dodatkowy
http://pl.youtube.com/profile?user=FinekTSC

DoNvItO 

Kraj:
poland

#7  Wysłany: 4 Luty 2008, 15:17   

no wlasnie udalo mi sie przejsc ta przekleta misje xD niestety straty byly duze bo przetrwal tylko jeden frachtowiec hehe :P dzieki wszystkim za zainteresowanie i pomocne rady :) pozdro

Thor 

Kraj:
united kingdom

Imię: Robert

#8  Wysłany: 6 Marzec 2008, 00:48   1944

Witam. Mam podobny problem z SH2. 1944, wychodze z Lorient, ciagle pod atakami z powietrza. Hrapy spowalniaja, stracam na plytkich wodach Cataline, baterie na czerwonym (o zalodze i smrodzie nie chce myslec), udaje mi sie zatopic 4 niszczyciele (w tym Blyskawice i Pioruna) jakim cudem skoro juz ja zatopilem w pierwszej misji? Ale najwazniejsze ze nie moge znalezc transportowcow!!Jak mam wykonac misje skoro niszczyciele daja mi okolo 5000 tys ton a transportowcow jak nie ma tak niema.Probowalem wrocic do bazy z bilansem 5 niszczycieli i 2 bombowcow ale gra niezaliczona:( Mam SH3, ale dopoki nie przejde SH2 nie bede uruchamial nowej gry)Mozecie mi poradzic co robic? Pozdrowka

PL_HUBAL 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Kamil

#9  Wysłany: 6 Marzec 2008, 08:36   

Witaj.

Z informacji które podałeś mniemam iż misja nosi nazwę " Twierdza Europa" W tej misji po upuszczeniu portu macierzystego, musisz skierować się do Kanału Angielskiego, minąć dozory niszczycieli, i zaatakować Aliancka flotę inwazyjną, która jest jest na wysokości Normandii.

Ale tutaj może zaistnieć kolejny problem z tą misją, gdyż WIELE osób ( w tym ja :) ) uskarżało sie na błąd który nie pozwalał na jej zakończenie, grę wywala do Windowsa na wysokości Cherbourga.....

Jeżeli nadal miałbyś problemy z tą misją to pisz śmiało :) postaramy się pomóc.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#10  Wysłany: 6 Marzec 2008, 15:53   

Cytat:
udaje mi sie zatopic 4 niszczyciele (w tym Blyskawice i Pioruna) jakim cudem skoro juz ja zatopilem w pierwszej misji?

Takim, ze każda misja jest odrębna... Każda misja zaczyna się od "tu jest taki i taki statek, robi, to i to"... Gra po prostu "nie wie", że te jednostki zatonęły. Ma wstawić DD o nazwie Piorun, to go wstawia

BTW. Muszę kiedyś przejść kampanię w SH2... Jakoś nigdy nie ukończyłem (w SH3 zresztą też)

Thor 

Kraj:
united kingdom

#11  Wysłany: 6 Marzec 2008, 18:25   

Dzieki, ale problem polega, ze ciagle slysze szum srub niszczycieli, natomiast napedu frachtowcow dalej nie slysze. Nawet na wylaczonym silniku. Przeparadowalem na wysokosci plaz Normandii dwukrotnie, widzialem Toma Hanksa w lodzi desantowej a statkow nie...(z Hanksem to zart), ale straszne tracic okret za okretem. Moze problem polega na angielskiej wersji Windows XP? Troche roznia sie zadania.Przed rozpoczeciem misji cel 1 to zatopienie 5000 BRT, cel 2 10000 BRT, natomiast w trakcie misji dostaje wiadomosc ze mam zatopic w 1 10000 BRT a w 2 20000BRT. Na pocieszenie podam ze zestrzelilem Lancastera zaraz po wyjsciu z Lorient.Fajne to dzialko na rufie :)

wiesiek373 

Kraj:
poland

#12  Wysłany: 4 Lipiec 2008, 12:57   Torpedy nie trafiają

Witam!!!!Nie chcę zaczynać nowego tematu,wiec dopisuję sie tutaj.W Silent Huntera 2 grałem już dawno temu(parę lat).I nurtuje mnie taki problem.Grałem na możliwie najniższym stopniu trudności i często było tak,że moje torpedy nie trafiały.do nieruchomego celu i z bardzo bliska,np 500metrów.Czyli prawie z przystawienia.Jak na mój gust każda powinna wejść w cel,a tak nie było.Dlaczego?Może coś robię źle?Wydaje mi się,że na najniższym poziomie trudności komputer sam celuje.A może jestem w błędzie?Gra jest super.Sam nie rozumiem dlaczego mi się spodobała,ale to ciągłe nie trafianie mocno psuło mi zabawę.Może jakiś doświadczony wilk morski zechce łaskawie oświecić mnie w tej materii.
A tak przy okazji.Czy warto kupić Destroyer Command?.Chodzi mi o to,czy serwery już świecą pustkami?Bo jak na SH3 sprawdzałem ,to wielkiego wyboru nie ma.Dwie gry tylko były,a i to gra mnie nie chciała połączyć.A dwójeczki w trybie multi nie udaje mi się uruchomić.Chyba jakiś konflikt ze sterownikami,albo coś.Mam czarny ekran.A gre mam oryginalna:).
Pozdrawiam!!!!

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#13  Wysłany: 4 Lipiec 2008, 13:20   

Pytanie. A stałeś, gdy strzelałeś, czy może kręciłeś się przy strzelaniu? I czy może nie zaznaczyłeś ręcznego odpalania?

Co do serwerów... Czasami stawiają gracze w naszym klanie, ale nie tak często. Dużą wadą SH2vsDC jest wymaganie większej ilości graczy, niż inne rozgrywki, a gra nie jest taka nowa....

wiesiek373 

Kraj:
poland

#14  Wysłany: 4 Lipiec 2008, 13:45   

Stałem.Np pierwsza misja w Scapa Flo.Wplywałem do zatoczki.Przy brzegu stoją statki.I normalnie.Peryskop w góre i kazałem odpalać torpedy.Po kolei do statków.I często było tak,że wszystkie szły w brzeg.A przecież strzelałem jak do tarczy.Ale może coś robiłem źle.W każdym razie wydaje mi się,że jak w peryskopie ten trójkącik miga,to cel ma być namierzony.Ale może się mylę.Ja tą grę skończyłem.Z którymś kolejnym razem w końcu torpedy trafiały.Nie umiem celować ręcznie.Powiem,że yte pudła ciągłe teraz odstraszają mnie od gry.Bo może przeszedłbym to jeszcze raz.Gra ma w sobie jakiś urok:).A co do DC,wiem ze to stara gra:).Często te staree gry są fajniejsze,mniej cyborgowate od nowych.Szkoda ,że nikt nie wpadł na pomysł by je odnowić.Tzn unowocześnić grafikę i tylko grafike.Broń Boże nic więcej.

PL_Lisiu 
PRIVATE

Kraj:
poland

Imię: Łukasz

#15  Wysłany: 4 Lipiec 2008, 13:45   

jeśli chodzi o niedziałający SH2 to u mnie pomogło zainstalowanie najnowszego QuickTime Playera (jest to częsty problem na grafice GeForce serii 8xxx o ile takową posiadasz)

Thor 

Kraj:
united kingdom

#16  Wysłany: 4 Lipiec 2008, 15:27   

wiesiek373 napisał/a:
Stałem.Np pierwsza misja w Scapa Flo.Wplywałem do zatoczki.Przy brzegu stoją statki.I normalnie.Peryskop w góre i kazałem odpalać torpedy.Po kolei do statków.I często było tak,że wszystkie szły w brzeg.A przecież strzelałem jak do tarczy.Ale może coś robiłem źle.W każdym razie wydaje mi się,że jak w peryskopie ten trójkącik miga,to cel ma być namierzony.Ale może się mylę.Ja tą grę skończyłem.Z którymś kolejnym razem w końcu torpedy trafiały.Nie umiem celować ręcznie.Powiem,że yte pudła ciągłe teraz odstraszają mnie od gry.Bo może przeszedłbym to jeszcze raz.Gra ma w sobie jakiś urok:).A co do DC,wiem ze to stara gra:).Często te staree gry są fajniejsze,mniej cyborgowate od nowych.Szkoda ,że nikt nie wpadł na pomysł by je odnowić.Tzn unowocześnić grafikę i tylko grafike.Broń Boże nic więcej.
Zgadza sie, migajacy trojkacik pokazuje mniejwiecej srodek celu, nastepnie musisz ten cel zatwierdzic (na raczkach peryskopu masz przycisk) trojkacik przestaje migac a swieci na stale. Wtedy strzelasz torpede.Moze tez masz zaznaczone realne strzelanie torpedami wiec zdarzaja sie niewybuchy.

PL_CMDR Blue R 
Kapitan zur See

Kraj:
poland

#17  Wysłany: 4 Lipiec 2008, 15:33   

Dodam, ze jeszcze trzeba poczekać, aż kalkulator wskaże wysokie prawdopodobieństwo trafienia (kilka sekund)

Odpowiedz do tematu