Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Niedawno wybrałem się do empiku, na półce z gazetami zobaczyłem czasopismo z ORP Sokołem na 1 stronie. Było to "dosyć" oryginalne, ponieważ obok polskiej bandery powiewała flaga hitlerowskich Niemiec. Najgorsze jest to, że zapomniałem co to była za gazeta, a w "moim" empiku już jej nie ma...
Widziałem zdjęcie okrętu klasy Deutschland z banderą RN...
Mogę się mylić, ale mówił mi klanowicz, że tak się robi będąc "w gościnie".
Ale tu mogę się mylić
EDIT
Zaraz..
Na Ventrillo doszliśmy, że przecież Sokół to dopiero podczas wojny wszedł... To to odpada
Ta gazeta to majowe wydanie Naszego Morza. W archiwum widać fotkę ale nie można się rozczytać co jest napisane obok. Teraz sam zgłupiałem...Czy to był ORP Sokół?!
Negatywy z Zachodu
Wydarzenia. Kilkadziesiąt z tysiąca nigdy wcześniej niepublikowanych fotografii ukazujących życie załóg okrętów Polskiej Marynarki Wojennej w latach 1939 – 1947 ujrzy po latach światło dzienne.
Imię: Konrad
#6 Wysłany: 25 Lipiec 2008, 20:41 Re: ORP Sokół
PL_husarz111 napisał/a:
Było to "dosyć" oryginalne, ponieważ obok polskiej bandery powiewała flaga hitlerowskich Niemiec.
Nie obok polskiej bandery tylko przytroczona do peryskopu. Zdobyczna bandera niemiecka. To starożytny zwyczaj zdobienia, fetyszami zabranymi pokonanym przeciwnikom.
Ostatnio zmieniony przez Grom 25 Lipiec 2008, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum