Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 29 Maj 2005 Posty: 280 Skąd: Katowice
#1 Wysłany: 29 Lipiec 2008, 09:53 Pacific Storm
chciałem zainteresować kolegów bardzo ciekawą grą strategiczno-symulacyjna która wpadła w moje macki przez przypadek z gazetką click i kosztowała całe 7 zl bez grosika gram w nią już kilka dni i naprawdę jest bardzo wciągająca a za tą kase naprawdę warto ją kupić, gra jest bardzo rozbudowana sami decydujemy o wyposażeniu naszych jednostek zaczynając od transportowców na BB i CV kończąc o budynkach w bazach, ilości piechoty, tworzymy konwoje, budujemy obrone plot, prowadzimy badania, z tego co czytałem w późniejszym okresie mamy asortyment bomb od A do C
opis z wp.gry:
"Gra Pacific Storm tylko na pierwszy rzut oka jest klasyczną strategią czasu rzeczywistego. Z RTS-ów porwano bowiem ich prostotę, patent z dobrami, bez których nie ma co marzyć o sukcesie, oraz prawdziwe mrowie jednostek. W programie pojawiają się bowiem okręty wojenne, lotniskowce, krążowniki, trałowce, niszczyciele, rakietowce, podwodniaki, łodzie torpedowe, transportowce, towarowce, myśliwce, bombowce strategiczne i torpedowe, samoloty rozpoznania i transportowe, a także działa naziemne przeciwlotnicze i te służące do ochrony portów. Wszystko to zostało odtworzone z dbałością o drobne detale i wygląda bardzo realistycznie. W grze zaimplementowano też rozbudowany system upgrade'ów wraz z możliwością wynalezienia i stosowania bomby biologicznej, chemicznej i atomowej.
Decyzje można wydawać zarówno na poziomie strategicznym, jak i taktycznym, zaś jednostki z bitwy na bitwę zyskują doświadczenie. Największą ciekawostką jest jednak widok FPP z samolotu czy okrętu i możliwość przejęcia nad nim kontroli. Oznacza to znaną ze zręcznościówek możliwość pokierowania dowolną jednostką! Jeśli dorzucić do tego tryb multiplayer, ładną grafikę, dopracowaną szatę dźwiękową i ponoć doskonałą sztuczną inteligencję, to od strony gry zaczyna pachnieć perfekcją."
Mam male pytanie co do gry. Czy widzicie wybuchy bomb i torped kiedy okret zostaje trafiony, oraz bryzgi wody kiedy pociski wybuchaja kolo okretow, albo kleby prochu gdy dziala strzelaja. Ja nie mam tych efektow i przyznaje ze mnie to troche irytuje.
Mam male pytanie co do gry. Czy widzicie wybuchy bomb i torped kiedy okret zostaje trafiony, oraz bryzgi wody kiedy pociski wybuchaja kolo okretow, albo kleby prochu gdy dziala strzelaja. Ja nie mam tych efektow i przyznaje ze mnie to troche irytuje.
Widzimy. Slupow wody wywolanych ogniem z baterii glownej Yamato nie da sie nie zauwazyc Natomiast wybuchy bomb sa zroznicowane - lepiej lub gorzej widoczne (w zaleznosci od miejsca trafienia) ale je widac (a bliskie pudla nawet bardzo widac). Torpedy przy trafieniu tez widac (ale je slabo przy widoku z gory).
No ja nie widze.:) Tez sie zastanawialem czy sa w grze wybuchy widoczne. Ogolnie gra bardzo fajna na poziomie strategicznym i bardzo przecietna na taktycznym. Mozna pograc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum