Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Martwa cisza"
U-BOOTY: VIIC (1941) CZAS MISJI: 2 godz
14/06/1942 g. 5:00
POGODA: niebo czyste, wiatr bardzo slaby
Morze tego poranka jak gdyby zamarlo... Fale ustaly , a wiatr jakby zawstydzony ta sytuacja zamilkl.
Zapanowal stan , ktory u wszystkich marynarzy sluzacych na okretach podwodnych wywolywal "gesia skorke"...Nagle zapanowala cisza... Cisza tak glosna swym wyrazem ,ze przyprawiala o nagle skorcze zoladla .
Kazda zmiana pogody na aure tego typu wrozyla nieszczescie . Kolejny poranek patrolu przyniosl jednak meldunki od lotniczego zwiadu , o nadciągającym wlasnie konwoju . Regia Marina wysyla już w ten rejon swoje jednostki . Już za chwile ta cisze przerwa pierwsze wybuchy. Miejmy nadzieje ,ze będą to odgłosy pękających grodzi jednostek wroga .
Udanych lowow wilki! PL_Szczur, PL_David
W patrolu udział wzięli:
PL_Pawliczek - KIA NIELICZONY
Po kilku minutach patrolu rodzice kazali mu iść z psami...
Andrev - KIA
PL_Wilk - KIA
Zatopił 1 niszczyciel klasy Hunt
PL_Marco - SURV
2 troop transportery 8006 i 8007
uszkodził jedną torpedą C3 i przybrzeżnego mercha. A kto je dobił? Patrz niżej:
PL_CMDR Blue R - SURV
C3 7901
przybrzeżny merch 1993
C3 zaatakowałem z daleka. Na przybrzeżnego wpadłem, gdy wychodziłem na peryskopową... Fregata, która zatopiła wilka stała dokładnie między mną, a konwojem, uniemożliwiając mi dobre wejście. Jeszcze po zatopieniu z daleka C3 okazało się, że konwój się rozproszył. Z mojego punktu widzenia wyglądało to, że konwój skręcił i za chwilę będę na flance. Musiałem zaryzykować. Prawie mi się udało. Udało mi się uniknąć fregaty, ale nie tego niszczyciela, co szedł jej na pomoc. Zagoniony na 180 metrów przeładowałem 2 torpedy i wyszedłem... wprost na płonącego mercha. Prawie bez liczenia go storpedowałem. W sumie chyba nawet był błąd pomiaru.. Ale trafiłem. Potem razem z Marco próbowaliśmy jeszcze zatopić małego tankowca, ale uciekł nam obu...
Swoją droga... Co ci Brytyjczycy robili na środku wód pod kontrolą Rzeszy w 1942?
1.JPG A to ten Hunt, co Marco mu się odpłacił, mu zrobił
Plik ściągnięto 23 raz(y) 156.88 KB
2.JPG Wilk ściągnął Hunta... Lepiej byłoby, gdyby ściągnął fregatę
Plik ściągnięto 27 raz(y) 104.31 KB
3.JPG Odległość już dla drugiej torpedy... Pierwsza była ciut dalej
Plik ściągnięto 26 raz(y) 107.17 KB
4.JPG Straciłem panowanie, gdy zatrzymałem okręt i trochę na powierzchnię kiosk wyskoczył
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum