Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 14 Styczeń 2009, 10:36 sh3.exe - Nie można znaleźć składnika
Witam
Mam problem z zainstalowanie sh3 . Oczywiście oryginalna i robię to nie pierwszy raz wcześniej na tym kompie było wszystko ok ale sobie pomyślałem mnie by odinstalować wszystkie mody i dodatki oraz sh3 zrobić czystkę w kompie i zainstalować ponownie , bo mój cel to GWX3 a tak nie ma nic
wywala takie coś :
sh3.exe - Nie można znaleźć składnika
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się ponieważ nie znaleziono MOVIETEX.ACT .Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.
Ponowna instalacja a raczej naprawa , widać ze chwilkę coś robi a sytuacja się nie zmienia aaa NIE MOGĘ ODINSTALOWAĆ Sh3 bo wywala błąd i przerywa proces odinstaluj , wiec wracam do napraw , niby wszystko w katalogu gry jest ale to coś ten składnik nie wiem .
Jak rozumiem chcesz zainstalować na nowo SH III ale się nie da bo nie da się go wcześniej odinstalować...
Sposób pierwszy:
- spróbować odinstalować SH III z poziomu panelu sterowania (dodaj/usuń programy)
jak się uda to oczywiście jeszcze sprawdzić czy nie zostawiło katalogu z jakimiś modami i
możesz jeszcze z moich dokumentów wywalić katalog SH III (tak dla pewności)
Jeśli w/w sposób sie nie powiedzie to
Sposób drugi:
- usunąć grę (SH III z moich dokumentów też) ręcznie, tak po chamsku
jak się już wszystko pokasuje, klikamy na start-->uruchom i wpisujemy regedit
rozwijamy
- HKEY_LOCAL_MACHINE
-- SOFTWARE
--- UbiSoft
---- Silent Hunter III <----- zaznaczamy i klikamy usuń
Zamykamy edytor rejestru, restart kompa i instalujemy SH III na nowo.
Jakby coś nie jasne to pisz...
Ostatnio zmieniony przez PL_Marco 14 Styczeń 2009, 11:16, w całości zmieniany 1 raz
- wiec praz 3 robię odinstaluj sh3 przez dodaj usuń programy
- Silent Hunter III BŁĄD
Wystąpił błąd sieciowy podczas próby odczytu pliku: C\WINDOWS\Silent hunter III.msi
- dalej wyskakuje
Błąd transferu składnika
Błąd:-1603 Błąd krytyczny podczas instalacji
- z Program Files usuwam na hama katalog UbiSoft i znika
- teraz te twoje triki
- wykasowałem dwa wpisy , był i trzeci ale tego się dało nazwa domyślan czy jakoś tak był nazwany
- teraz biorę się za instalacje po raz trzeci dzisiaj
Ostatnio zmieniony przez PL_Markow 14 Styczeń 2009, 13:19, w całości zmieniany 1 raz
... domyśliłem się i właśnie tak zrobiłem jak piszesz , usunięty został cały wpis UbiSoft a w nim SH3 i te klucze
STAN OBECNY
Uruchamia się kreator a następnie w oknie instalatora
Witamy
Zmodyfikuj , napraw lub usuń program
tą sytuacje już miałem jak zacznę instalować to niby wszystko się wgra a przy uruchomieniu gry będzie :
sh3.exe - Nie można znaleźć składnika
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się ponieważ nie znaleziono MOVIETEX.ACT .Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.
i to jest problem
Pytanie uzupełnić o tego movietex.act czy szukać dlaczego gra się tak dziwnie naprawia a nie instaluje???
Chce Tobie Kolego bardzo podziękować za pomoc
Gra dział .
Po usunięciu tych kluczy i użyciu programu do czyszczenia rejestru ma jakiś PRYSZNISREGISTER i po defragmentacji i po trzecim podejściu do tematu udało się .
Instalacja w dziwny sposób bo przy pomocy Modyfikuj w kreatorze instalacyjnym , nie było tam instaluj tylko Modyfikuj , Napraw , Usuń
Instalacja nie był tak jak zwykle , wybór lokalizacji katalogu gry itp.
Wszystko działa teraz patch 1.4 , sprawdzenie i gwx3 i gram
Nie wystarczy usunąć jeden wpis.
Uważam,że najważniejsze jest usunięcie klucza „Silent Hunter III_is1” z klucza „HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall”,z którego to klucza system pobiera dane do okna „Dodaj/usuń programy” z „Panelu sterowania”.
W kluczu „Silent Hunter III_is1” są 2 odwołania do pliku deistalacji SH3:
- "C:\Program Files\Ubisoft\SilentHunterIII\unins000.exe" /SILENT
- "C:\Program Files\…\SilentHunterIII\unins000.exe".
Program instalacyjny SH3 znajduje ten wpis i próbuje odinstalować lub naprawić instalację, ale pliku „unins000.exe”nie ma po wyczyszczeniu folderu.
Spróbuj, może się uda.
Po odpaleniu „jv16 PowerTools.exe”, kliknij „Registry Tools” i „Unistall Menu”( po lewej stronie). Zaznacz pozycje „Silent Hunter III” i kliknij „Remove”. Nie musisz ręcznie usuwać klucza. Z okna „Dodaj/usuń programy” z „Panelu sterowania” zniknie „SH3.exe”.
Często używam „jv16+PowerTools” do czyszczenia rejestru z niepotrzebnych, pustych wpisów np. po ręcznym usunięciu folderu programu.
Aby wyczyścić rejestr w menu „Tools” wybierz „Registry Cleaner”. Program rozpocznie przeszukiwanie rejestru. Może to potrwać kilka minut. Później wybieram „Select all” z menu „Select” i „Remove” na dole. Mam odchudzony rejestr.
Ostatnio zmieniony przez PL_Mirko 14 Styczeń 2009, 19:15, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum