Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 30 Marzec 2009, 20:08 Przedpola imperium
Huraaaa! Mikołaj przyjechał!!!!
Jak widać ciemno jak w piwnicy "choć oko wykol"
Trochę się zdziwiłem że cosik tam lata w powietrzu - szybko uciekłem w głębinę, a zbój obrzucił mnie bombami - oczywiście spudłował.
Chwilę potem nadciągnął okręcik eskorty, który próbował mnie namierzyć.
Aby mieć święty spokój zająłem się testowaniem wytrzymałości kadłuba na ciśnienie...
Potem jak DDki zajęły się innymi graczami, ja spokojnie wychynąłem na powierzchnię, i nie przejmując się już teraz samolotami rozpocząłem rajd przed siebie.
Szczęśliwie miałem radar....
Około 2000 metrów od celu. Ale co toto jest? I jest to małe czy duże? Grrrr....
Jak widać - dalej g... widać. Brak identyfikacji przy dużym rozrzucie "rozmiarówki" dawało dość dziwne wyniki - jak merch może iść 31 kt?
Ano, jak nie coś small to na pewno medium - ale i ak nie lubię strzelać z 2000...
Buuum!
Zalety misji:
+ Dwa różne zespoły konwojowe
+ Merchów nie dało się upolować z działa - nawet bez "opieki" DDków potrafiły się odgryzać (jeden mi "zabrał" 25% wytrzymałości kadłuba...
Wady misji:
- Brak identyfikacji jednostek - problem jest na tyle skomplikowany, że dużo jednostek jest do siebie podobnych, a różnią się zdecydowanie od siebie wymiarami - powoduje to absurdalne wyniki, jak np. wyżej wspomniane 31kt dla mercha...
- Za ciemno - noc + mgła skutecznie ograniczyły widoczność, co z powyższym punktem uniemożliwiało atak. Rozjaśniać się zaczęło dopiero po półtora godzinie. Za póżno - minimum pół godziny do przodu.
- Samolot przy takiej widoczności? (Takiej znaczy prawie zerowej) hmmm...
- Pewne wątpliwości miałem co do tej klasy okrętu (Trench) przy tej dacie. Nie jest aby "kapkę" za dobry? Sugerowałbym Sargo, Tambor ew. Gato.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum