Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#1 Wysłany: 14 Kwiecień 2009, 06:41 Próba nerwów
Sprawdź Pasterz, czy aby na pewno nie ma elity w eskorcie - charakterystyka ataku na mnie pasowała na elite (0kt, 60m, celny obrzut). Może to był oczywiście przypadek...
Zaczynam się powoli przekonywać do układu competent:veteran w stosunku 3:1, nawet kosztem zwiększenia ilości DDków. Już veteran (nie wspominając o elite) wydaje się być "trochę" trudnawy.
Awaria pompy głównej, trymowej + przecieki...
[ Dodano: 15 Kwiecień 2009, 19:29 ] #edit:
Niestety kwestia wyważenia napraw musi być analizowana na większa metę (znaczy prez większą ilość patroli) - zanim mnie zatopili zdołałem zauważyć, że drobnica której uszkodzenia były rzędu 1% były naprawiane natychmiastowo, natomiast uszkodzenia około 100% nie zdążyłem naprawić (bo poszedłem na dno).
"Chwilowo" wygląda dobrze - podobnie jak uszkodzenia wynikłe z np. poszorowania dnem w SH3 są naprawiane niemal błyskawicznie.
* * *
Zastanawiam się, czy "elite" nie jest przypadkiem "nieco" za wysokim poziomem w TMO (oczywiście dotyczy to wyłącznie okrętów eskorty). Kilkukrotnie zdarzało się, że mój sub dosłownie eksplodował w otoczeniu wybuchów z jednej (!!!) salwy bomb głębinowych, i to na znacznych głębokościach. Co ciekawe, stosunkowo słabe obrażenia otrzymuje się będąc na peryskopowej... no, ale być może mam jeszcze zbyt małe doświadczenie.
Może jednak ktoś ma podobne odczucia / opinie i pociągnie dalej ten wątek...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum