Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
#1 Wysłany: 15 Kwiecień 2009, 00:08 Przydzielanie załogi
Wszyscy którzy dotychczas narzekali na system przydzielania załogi do przedziałów w SH III
w tym także Ja sam narzekałem - że każdego załoganta trzeba niańczyć i klikać i przeciągać z przedziału do przedziału.
Jest na to rada - przez przypadek wyczytałem w manualu dzisiaj, aż wstyd ze dopiero dziś się połapałem manual, strona 23, punkt Sposoby przydzielania załogi
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Tak Finek, ja też zawsze zmieniam na początku patrolu, ale robiłem to przeciągając pojedynczo każdego marynarza z jednego przedziału do innego. Nie miałem pojęcia że można inaczej
Imię: Olamagato Pomógł: 4 razy Wiek: 54 Dołączył: 03 Paź 2005 Posty: 253 Skąd: z piekła rodem
#5 Wysłany: 11 Maj 2009, 21:33
Przesunięcia prawoklikiem są generalnie skuteczne, ale podoficerowie czasem robią fochy. Robią zresztą również przy zmianie napędu bo często nie chcą przechodzić do drugiego przedziału bez wyraźnego kopa.
A tak właśnie często mam ja ponieważ zawsze wrzucam maksymalną liczbę podoficerów przy minimalnej marynarzy i oficerów. Jednak niewielkie fochy, to niska cena za możliwość pełnej regeneracji załogi na morzu.
A tak właśnie często mam ja ponieważ zawsze wrzucam maksymalną liczbę podoficerów przy minimalnej marynarzy i oficerów
A zwróciłeś uwagę, że jak masz dużo podoficerów, to wymiana podoficera na marynarza podnosi sprawność? Nie wiem, jaki musi być stosunek, ale jak masz zbyt dużo podoficerów, to oni nie działają pełną mocą (pewnie się kłócą)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum