POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z uruchomieniem rozgrywki
Autor Wiadomość
Sambora 

Kraj:
poland

Imię: Michał

#1  Wysłany: 24 Kwiecień 2009, 18:51   Problem z uruchomieniem rozgrywki

Witam, ostatnio kupiłem sobie Silent huntera III w Kolekcji Klasyki. Instaluje się bez żadnych problemów. Gdy klikam w skrót gry na pulpicie to też jest wszystko ok. Jednak do czasu, gdy skończy się intro i zacznie ładować się czerwony pasek. Gdy załaduje się w całości wszystko znika i pojawia się pulpit, a gra wygląda tak jakby się nie uruchomiła. Wiem, że spełniam wszystkie minimalne wymagania gry ponieważ przy instalacji miałem same zielone "ptaszki" przy specyfikacji spełniania wymagań minimalnych. Moja karta graficzna to radeon 9200 512mb ram /najniższa z dopuszczalnych w specyfikacji/. Próbowałem już wywalać katalog INTRO z gry, a także usunąłem kodeki k - lite, które podobno były przyczyną. Jednak problem pozostał.
Gdy, niedawno wpisałem SH III na listę wyjątków zapory systemowej uzyskałem tylko to, że po załadowaniu paska wczytywania gry mogę operować po opcjach menu. I tylko tyle, bo po włączeniu danego trybu rozgrywki i po wczytaniu 1/3 paska nadal wywala do windowsa. Z badania systemu przez program podczas instalacji wychodzi, że spełniam wszystkie minimalne wymagania i wszystkie rekomendowane /poza ilością pamięci ram/.
Nie wiem już co robić. Prosiłbym Was o pomoc, bo wyczerpały mi się już pomysły.
Pozdrawiam

JacekR 
Bootsmann

Kraj:
poland

Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III

#2  Wysłany: 24 Kwiecień 2009, 20:41   

Cześć .A próbowałeś w ustawieniach admina??U mnie takie objawy były przy odpalaniu GWX- a.Jaki system operacyjny posiada Twój komputer ? Już koledzy pisali o tym problemie ,szczególnie z tą wersją gry ( kolekcja klasyki).
http://www.forum.polishse...oad.php?id=6363

Ostatnio zmieniony przez JacekR 24 Kwiecień 2009, 20:50, w całości zmieniany 1 raz  

Leszek_M9 

Kraj:
poland

Imię: Leszek

#3  Wysłany: 24 Kwiecień 2009, 22:41   Re: Problem z uruchomieniem rozgrywki

Sambora napisał/a:
Witam, ostatnio kupiłem sobie Silent huntera III w Kolekcji Klasyki. Instaluje się bez żadnych problemów. Gdy klikam w skrót gry na pulpicie to też jest wszystko ok. Jednak do czasu, gdy skończy się intro i zacznie ładować się czerwony pasek. Gdy załaduje się w całości wszystko znika i pojawia się pulpit, a gra wygląda tak jakby się nie uruchomiła. Wiem, że spełniam wszystkie minimalne wymagania gry ponieważ przy instalacji miałem same zielone "ptaszki" przy specyfikacji spełniania wymagań minimalnych. Moja karta graficzna to radeon 9200 512mb ram /najniższa z dopuszczalnych w specyfikacji/. Próbowałem już wywalać katalog INTRO z gry, a także usunąłem kodeki k - lite, które podobno były przyczyną. Jednak problem pozostał.
Gdy, niedawno wpisałem SH III na listę wyjątków zapory systemowej uzyskałem tylko to, że po załadowaniu paska wczytywania gry mogę operować po opcjach menu. I tylko tyle, bo po włączeniu danego trybu rozgrywki i po wczytaniu 1/3 paska nadal wywala do windowsa. Z badania systemu przez program podczas instalacji wychodzi, że spełniam wszystkie minimalne wymagania i wszystkie rekomendowane /poza ilością pamięci ram/.
Nie wiem już co robić. Prosiłbym Was o pomoc, bo wyczerpały mi się już pomysły.
Pozdrawiam

Sprawdź w katalogu z grą jaka jest nazwa pliku uruchamiającego. Powinno być: SH.EXE. Jak jest inaczej (często jest to w KK: a_SH3.EXE), to zmień nazwę na właściwą. Usuń z pulpitu skrót. A na pulpit prześlij nowy skrót z exe z nową nazwą (SH3.EXE). I odpal. Powinno ładnie się uruchomić. A jak się uruchomi, to wgraj moda GWX (na razie polecam wersję 2.1 - jest do niej pełne spolszczenie).
Jakby to nie zadziałało, to pisz, pomogę. Bo ja tę grę ostatnio naprawdę porządnie przećwiczyłem ;-)

Pozdrowienia.

Sambora 

Kraj:
poland

Imię: Michał

#4  Wysłany: 25 Kwiecień 2009, 09:15   

Mój system to Windows XP Professional. Mam uprawnienia admina także to raczej nie załatwi problemu. W katalogu gry mam rzeczywiścieplik _SH3, ale jest też plik SH3. Problem jest z rozpoczęciem jakiejkolwiek rozgrywki bo filmik początkowy pojawia się bez problemu. Podobnie jest z funkcjonalnością menu. Jedynie kiedy chcę zagrać, to przy ładowaniu misji pasek ładuje się ok.1/3 i następnie wywala do Windowsa. Wygląda jakby coś ją blokowało tyle, że jeszcze nie wpadłem co. Zacząłem się zastanawiać czy to nie jest wina 512 mb RAM. Spróbowałem także ze zwiększeniem rozmiaru pamięci wirtualnej, ale bez rezultatu. Nadal jestem w punkcie wyjścia.

PL_Storm87 
Kapitanleutnant

Kraj:
poland

Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1

#5  Wysłany: 26 Kwiecień 2009, 11:39   

Sprawdź ten temat i przeczytaj mój post o uruchamianiu kompa w trybie czystego bootowania. Jeśli jakiś programik się gryzie z SH3 to tak go wyhaczysz.

http://www.forum.polishse...opic.php?t=4973

Leszek_M9 

Kraj:
poland

Imię: Leszek

#6  Wysłany: 26 Kwiecień 2009, 18:42   

Sambora napisał/a:
Mój system to Windows XP Professional. Mam uprawnienia admina także to raczej nie załatwi problemu. W katalogu gry mam rzeczywiścieplik _SH3, ale jest też plik SH3. Problem jest z rozpoczęciem jakiejkolwiek rozgrywki bo filmik początkowy pojawia się bez problemu. Podobnie jest z funkcjonalnością menu. Jedynie kiedy chcę zagrać, to przy ładowaniu misji pasek ładuje się ok.1/3 i następnie wywala do Windowsa. Wygląda jakby coś ją blokowało tyle, że jeszcze nie wpadłem co. Zacząłem się zastanawiać czy to nie jest wina 512 mb RAM. Spróbowałem także ze zwiększeniem rozmiaru pamięci wirtualnej, ale bez rezultatu. Nadal jestem w punkcie wyjścia.

Pod XP nie powinno być z grą żadnego problemu. I to bez względu na wgrane kodeki, np. Klite. Stawiałbym raczej na tego _SH3. Wywal go do kosza i odpal grę z tego czystego SH3.exe. Dwa pliki startowe - wykonywalne, mogą spowodować dziwne zachowanie gry. Wszystkiemu zapewne winna jest ta mania twórców serii kk, do lansowania swojej firmy przed startem właściwej gry. A co do pamięci, to 512 mb powinno starczyć.
Gdyby nie pomogło, to odinstaluj grę i zainstaluj ją ponownie. Nie zapomnij całkowicie wykasować folderu SH3 z Moich Dokumentów. Tam jest cała konfiguracja gry. A po ponownym zainstalowaniu, od razu wywal do kosza _SH3 i odpal grę z SH3.EXE. I powinno wystartować.

Odpowiedz do tematu