Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Paweł Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 294 Skąd: Rzeszów
#1 Wysłany: 10 Maj 2009, 08:56 Patrol 16 - W Blasku Selene
Data: 1 grudnia 1942
Klasa Okrętu: Porpoise
Załoga: Weterani
Ruszajcie na północ i natychmiast zaatakujcie uciekający konwój! Wróg usiłuje przekraść się wzdłuż wybrzeża - Japończycy widocznie wiedzą o szykowanej na nich zasadzce. Szczęśliwie dla nas głębokość w tym rejonie umożliwia swobodne działanie okrętom podwodnym. Nie miejcie dla nich żadnej litości i poślijcie ich wszystkich na dno.
Wyniki patrolu:
PL_Pasterz - SURV - 5 statków handlowych - 35 580 BRT
PL_Lukas - KIA - bez zatopień - 0 BRT
PL_Cobra - SURV - bez zatopień - 0 BRT
PL_Wilk - KIA - 1 statek handlowy - 5 258 BRT
Fotki z patrolu:
Eksplozja o poranku...
Prawie mnie staranował, ale zdołałem mu się "odwdzięczyć"...
Zagadka rankingowa: Jest coś dziwnego w poniższych dwóch trafieniach... Kto zgadnie co?
Najbardziej efektowne trafienie patrolu. Dosłownie rozerwało go na pół...
Próba dobicia jednostki zakończona niepowodzeniem. "Dud" w ostatniej minucie gry czyli uroki pływania na amerykańskich SUB-ach...
Rezultat końcowy patrolu:
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
Ostatnio zmieniony przez PL_Pasterz 10 Maj 2009, 09:05, w całości zmieniany 1 raz
#3 Wysłany: 11 Maj 2009, 18:43
Widzę, że moja zagadka rankingowa przeszła jakoś bez echa więc ponawiam pytanie... Co wyróżnia trafienia zaprezentowane na screenie nr 3 i 4 w komentarzu do misji rankingowej? Uczestników tego patrolu proszę o dyskrecję i nie zdradzanie rozwiązania .
_________________ Kiedy woda pędzi, by wypełnić próżnię, która kiedyś byłą wnętrzem okrętu podwodnego, iskierki życia gasną...
#9 Wysłany: 11 Maj 2009, 21:08
W takim razie byłby to najdłuższy lag jaki widziałem... Coś około 30-40 sekund. Obie te jednostki "zapędziły się" w kozi róg, a następnie z sobie tylko wiadomych powodów uznały, że jedyną możliwością wyjścia będzie cała wstecz...
Cytat:
Nigdy nie widziałem jednostki tak zasuwającej na wstecznym...
Ja też spotykam się z tym po raz pierwszy. Finek, zwróć uwagę, że ta NAGARA MARU oberwała w część dziobową, co oznacza, że faktyczna prędkość oscylowała około 16-17 węzłów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum