Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 170 Skąd: Krobia
#1 Wysłany: 28 Marzec 2009, 14:30 Jak Uciec...
No więc... postanowiłem się wreszcie nauczyć grać w DW (narazie na DEMO) wystko inne sobie sam rozpracuję, tylko niech mi ktoś na boga ktoś powie jak uciekać przed wrogimi torpedami !!?? Wiem, że można wystrzelić wabie ( proszę mi powiedzieć jak...) ale nie zawsze to działa. Jeżeli znacie jakieś inne sposoby to jeżeli możecie to się podzilcie ze mną
_________________ Kapitan SHIV USS Trout (KLASY Tambor ) PEARL HARBOR
Kapitan NFEU "~~TAJFUN~~" BB Iowa
Moje GG: 9551848 (chętnie pogadam^^)
Ogólnie to zależy od szczęścia.
Wabie jak wabie z doświadczenia wiem, że po wywaleniu wabi na kilo lepiej gnać tyłem, może Kamil (Grindler) zdradzi jakieś szczegóły. Wabie masz w dziale z torpedami
Imię: Adam Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 170 Skąd: Krobia
#3 Wysłany: 28 Marzec 2009, 21:06
No więc mam jeszcze inne problemy:
1. Jak dokładnie rozpoznać jednostkę ??
2. I jak trafić torpedą ?? Kiedy puszczam torpe to ona leci w siną dal...
3. O co chodzi... kiedy przyspieszam czas wrogie jednoski zaczynaja sie same przesuwać po mapie - przykładowo: teraz jest na środu a za 2 sek jest po prawej stronie mapy, a jeszcze za chwile na mnie wpływa ...
Proszę o pomoc bo chyba nigdy tego nie opanuje ...
_________________ Kapitan SHIV USS Trout (KLASY Tambor ) PEARL HARBOR
Kapitan NFEU "~~TAJFUN~~" BB Iowa
Moje GG: 9551848 (chętnie pogadam^^)
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#4 Wysłany: 28 Marzec 2009, 23:35
1. Nigdy nie rozpoznasz dokładnie co to za jednostka (no chyba że jesteś bardzo blisko niej) dlatego musisz przypuszczać co to za jednostka, odgadnąć jej intencje (Wróg, przyjaciel czy neutral albo jak jest szybkie to rakieta xD )
2. Jeśli się nie mylę torpedy to są akustyczne (jeśli coś przekręcę to proszę Matrose żebyś poprawił bo nie mam dużych doświadczeń z DW) i jak ją wystrzelisz w kierunku wroga to powinna się naprowadzać na najbliższą jednostkę w zasięgu aktywnego hydrofonu czyli przed nią
3. Pewnie za bardzo przyśpieszasz grę i z x1 wychodzi po chwili x5, DW ma bardzo czułe przyśpieszenie czasy gry
Mam nadzieje że dobrze napisałem
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
1) Można ustalić co to za jednostka używając "sonar profile" http://www.forum.polishse...opic.php?t=4271
Nie zawsze da się określić od razu co to za statek/okręt ale dzięki "SP" można odrzucić najmniej prawdopodobną jednostkę.
Ataki torpedowe przeprowadzaj z takiej odległości żeby FFG OHP nie miał szans odpowiedzieć na atak , czyli z całkiem sporej odległości.
Ustawienie torped.jpg Odpowiedź na pytanie 2
Plik ściągnięto 26 raz(y) 32.24 KB
_________________ Korweta Flower
Ostatnio zmieniony przez PL_U-96 6 Luty 2010, 19:32, w całości zmieniany 3 razy
Imię: K Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 243 Skąd: 3miasto
#6 Wysłany: 11 Kwiecień 2009, 14:39
W załączniku umieściłem plik (PDF) z pomocą do "poruszania" się po stacjach na OP typu i688 Los Angeles. To tak na wstęp do grania w DW, zawiera same podstawy ale może się przydać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum