Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
1 kwietnia 1945. Kampania na Pacyfiku dobiega końca. Pozbawione zdobyczy terytorialnych Imperium podejmuje rozpaczliwe próby przeciwstawienia się amerykańskiej ofensywie. Do wysp japońskich zbliża się konwój, którego ładunek może zmienić przebieg tej wojny: kilkadziesiąt ton tlenku deuteru (tzw. ciężkiej wody), rtęci i metali szlachetnych, plany konstrukcyjne niemieckich samolotów odrzutowych...
Ten konwój nie może dotrzeć do Japonii...
W patrolu udział wzięli:
SD_pablo107 - KIA - zatopił 1 okręt wojenny 5000 brt.
PL_Daritto - KIA - bez zatopień
PL_Wilk - KIA - bez zatopień
PL_Lukas - SURV - bez zatopień
Misja dla samobójców . Pełno DD-ków, trochę okrętów handlowych i końcówka wojny. Nie dało się wynurzyć na peryskopową, aby nie być pingowanym. Na dodatek dno na 75 m, poważnie utrudniało zadanie, przekonał się o tym PL_Wilk Najciekawsze jest to że wszystkie okręty wroga w tej misji są niemieckie a ja zatopiłem armed merchant cruiser pod banderą grecką. I teraz może ktoś mądry mi odpowie, dlaczego okręty niemieckie pływały pod banderą grecką Parę screenów dla ochłody :
SH4Img@2009-06-05_21.58.jpg Okręt niemiecki taki sam który zatopiłem pod banderą grecką
Plik ściągnięto 14 raz(y) 69.98 KB
SH4Img@2009-06-05_21.56.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 103.25 KB
SH4Img@2009-06-05_21.57.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 105.03 KB
SH4Img@2009-06-05_22.06.jpg Bodajże wrak PL_Wilka wbity dziobem w dno
Plik ściągnięto 7 raz(y) 17.43 KB
SH4Img@2009-06-05_22.18.jpg A to mój, ja chociaż trzymałem się prosto
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#3 Wysłany: 6 Czerwiec 2009, 17:51
zwykły manewr strategiczny, jak płyniesz pod banderą innego kraju są mniejsze szanse że cie zaatakują, bo jakby płynął 1 statek grecki to byś nie rozróżnił czy to szwab pod inna banderą czy zwykły grecki statek
EDIT
No chyba że by zaczął strzelać
_________________ Uważam Edge'a za najlepszego Wrestlera w całym WWE Jedenastokrotny World Champion
1 Lipca 1992r. - 11 Kwietnia 2011r.
Zakończył karierę.
Właśnie czytałeś podpis człowieka piszącego bez sensu, powinieneś się wstydzić
Ostatnio zmieniony przez Adiq 6 Czerwiec 2009, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
A trzeba też uważać, aby nie okazało się, że autor specjalnie wstawił taką jednostkę i to krążownik pomocniczy Greków Bo wtedy można nieźle sojusznika potraktować.
(wszystko zależy, czy płynął we wrogim konwoju, czy podejmował akcje, itd...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum