Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 20 Luty 2009, 17:32 Walkiria
Byłem dzisiaj w kinie na filmie "Walkiria" - pomimo negatywnych komentarzy i recenzji. Sala w kinie była dosłownie pusta. Nie wiem czym ten film zasłużył sobie na taką opinię
Fakty historyczne, a przede wszystkim olbrzymia złożoność całego procesu zamachu i dalszego przejęcia władzy zostały przedstawione wiernie, bez zbędnych fajerwerków. Tom Cruz świetnie odegrał swoją rolę i nie można mieć tu żadnych zastrzeżeń. Sam Hitler został zagrany kiepsko, ale jego z kolei zbyt często nie widzimy. W oglądaniu przeszkadza to samo co w SH4 - dialogi po angielsku z mocnym akcentem. Nie będę tu opisywał jakichkolwiek wydarzeń z filmu, by nie psuć nikomu przyjemności płynącej z obejrzenia go, a warto!
Jako, że na tym forum nie ma 100% wolności słowa, o czym się już przekonałem. To napiszę tylko, że pod koniec poruszył mnie bardziej niż "Katyń".
PS. Jestem pewien, że ktoś zrobi cytat z tą wolnością słowa i skomentuje to w swoim mniemaniu bardzo inteligentnie. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#2 Wysłany: 20 Luty 2009, 19:52 Re: Walkiria
fox6 napisał/a:
Byłem dzisiaj w kinie na filmie "Walkiria" - pomimo negatywnych komentarzy i recenzji. Sala w kinie była dosłownie pusta. Nie wiem czym ten film zasłużył sobie na taką opinię
Fakty historyczne, a przede wszystkim olbrzymia złożoność całego procesu zamachu i dalszego przejęcia władzy zostały przedstawione wiernie, bez zbędnych fajerwerków. Tom Cruz świetnie odegrał swoją rolę i nie można mieć tu żadnych zastrzeżeń. Sam Hitler został zagrany kiepsko, ale jego z kolei zbyt często nie widzimy. W oglądaniu przeszkadza to samo co w SH4 - dialogi po angielsku z mocnym akcentem. Nie będę tu opisywał jakichkolwiek wydarzeń z filmu, by nie psuć nikomu przyjemności płynącej z obejrzenia go, a warto!
Jako, że na tym forum nie ma 100% wolności słowa, o czym się już przekonałem. To napiszę tylko, że pod koniec poruszył mnie bardziej niż "Katyń".
PS. Jestem pewien, że ktoś zrobi cytat z tą wolnością słowa i skomentuje to w swoim mniemaniu bardzo inteligentnie. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#4 Wysłany: 20 Luty 2009, 20:50
PL_Matrose napisał/a:
Przemo robisz offtop.
Jak dla mnie do takiego filmu to Tom jest zbyt znaną postacią.
masz racje dla mnie tez jest zbyt znana postacią zdecydowanie lepiej się ogląda jakiś film kiedy nie ma w nim jakiś znanych aktorów tak samo miałem z troją kiedy zobaczyłem brada pitta zupełnie nie pasowała do niego ta rola mim zdaniem
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 20 Luty 2009, 21:25
Widziałeś ten film? On naprawdę pasuje do tej roli. Choć szczerze mówiąc najbardziej pasował by tam Clint Eastwood . Oczywiście co innego, gdyby ten film nakręcili Niemcy i wstawili Niemieckich aktorów - to byłby ideał (w końcu efektów specjalnych za dużo to tam nie było i dobrze).
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
#7 Wysłany: 20 Luty 2009, 22:41
kołcz napisał/a:
tak widziałem jak słyszę angielski w takim filmie to się we mnie gotuje dziwnym trafem do upadku potrafi dobrać niemieckich aktorów
Nawiasem mowiac spora czesci aktorow z UPASKU gra w WALKIRI
Imię: Timo Hallmann Pomógł: 4 razy Wiek: 106 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 458 Skąd: Berlin
#8 Wysłany: 20 Luty 2009, 23:23
PL_U-96 napisał/a:
Nawiasem mowiac spora czesci aktorow z UPADKU gra w WALKIRII
ja widziałem tylko Thomasa Kretschmanna i Christiana Berkela więcej się nie dopatrzyłem jak na tak liczna obsadę to chyba mało aktorów z Untergang w w tej walkirii... jeśli przeoczyłem to jacy jeszcze graja:)
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#9 Wysłany: 21 Luty 2009, 08:37
kołcz napisał/a:
tak widziałem jak słyszę angielski w takim filmie to się we mnie gotuje
? A jaki ma być?
Widziałeś jakąś masówkę kręconą przez hamerykanów w innym języku niż jedyny słuszny?
Nawet inne cywilizacje, mieszkańcy innych planet, praludzie, nawet prymitywne szczepy afrykańskie znają angielski, z choinki się urwałeś?
Jako odtrutka polecam starego, dobrego Klossa, w którym nieśmiertelny Brunner mówi najczystszą polszczyzną, hehehe
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#11 Wysłany: 19 Czerwiec 2009, 10:18
Witam.
Oglądałem ten film. Uważam, że nie jest rewelacyjny, nie jest też słaby. Mnie osobiście lepszy wydawał się film "STAUFFENBERG" nakręcony w 2004 roku przez Niemców. Jest bardziej dokładny od tego "hamerykańkiego" (niemiecka dokładność)
Skoro już mówimy o zamachu 20 lipca 1944 roku, chciałbym Was zapytać - jak uważacie, która wersja okaleczenia pułkownika Stauffenberga jest tą prawdziwą:
1. Atak samolotów???
2. Eksplozja na polu minowym???
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum