Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Wczoraj zacząłem swoją przygodę z SH4
Samouczek (a właściwie Akademia) nie jest nazbyt pomocy dlatego też mam dwa pytanka:
1. Chodzi mi o przyrządy używane na mapie nawigacyjnej.
Które z nich do czego mogą się przydać i które z nich są najbardziej przydatne
2. Tu już chodzi o pierwszą misję w Karierze,
Mam zadanie "Patrol w pobliżu wyspy Honsiu", dopłynąłem do wyznaczonego miejsca i szczerze mówiąc nie wiem co mam robić....
*Czy ja mam pozostać w tym miejscu przez jakiś czas?
*Czy może zatopić okręty?
Pozdrawiam
Traffic
Ostatnio zmieniony przez Traffic 29 Czerwiec 2009, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
1. A na jakim grasz realizmie? Bo w zależności od realizmu to wszystkie/część/żadnen
Linijka zawsze się przyda, gdy trzeba wyznaczyć kurs na miejsce spotkania z wrogiem, kątomierz się przydaje, gdy liczysz prędkość metodą 3''15''' lub, gdy masz autoaktualizację mapy, itd...
2. Z tego co pamiętam (a przeszedłem tą misję) to chyba musisz wysłać raport o tym, ze dopłynąłeś (ale już nie pamiętam, jak) i wtedy ci każą zatopić ileśtam BRT
To w takiej sytuacji na razie tylko linijka ci się przyda, do mierzenia odległości do celu i przewidywania miejsca spotkania (zasadniczo wolny cel płynie do 7 węzłów, średni do 10, a szybki szybciej) z pojawiającymi się na mapie grupami
Imię: Grzegorz
Ulubiona Gra: SH3, SH4, S.T.A.L.K.E.R, Mass Effect 1, 2 , GTAIV Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 17 Cze 2009 Posty: 182 Skąd: Warszawa
#8 Wysłany: 29 Czerwiec 2009, 16:58
A ja chciałbym Ci zaproponować troszkę inną jeszcze opcję. Wygląda na trudną ale naprawdę
taką nie jest. Gdy rozpoczynasz kampanię ustaw sobie poziom trudności na normalny.
W ustawieniach gry postaw ptaszki wszędzie z wyjątkiem: Ręczny systemu namierzania,
Brak widoku zewnętrznego, Bez aktualizacji mapy, Brak widoku sytuacyjnego.
Musisz tylko pamiętać aby ustawiać się prostopadle do kursu statku którego chcesz
potraktować torpedami, pływać z prędkością max.10w. (aby za szybko nie zabrakło Ci paliwa),
co pięć, sześć dni przepłynąć cały dzionek w zanurzeniu (dajesz odpocząć załodze a przy okazji
oszczędzasz paliwo.). Sprawdzaj co jakiś czas wskaznik poziomu paliwa, a w zanurzeniu poziom naładowania akumulatorów.
Ja tak grałem właściwie od początku.
Jak się opatrzysz z okrętem, z
tymi wszystkimi wskaznikami to będzie dla Ciebie banalne.
A, i co jakiś czas zapisuj
gierkę bo jak zatopi cię jakaś łajba lub samolot to będziesz mógł wrócić i popróbować
prawdziwej walki.
Ostatnio zmieniony przez Gregorios 29 Czerwiec 2009, 17:07, w całości zmieniany 6 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum