Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#1 Wysłany: 7 Październik 2010, 21:28 CoD
Grając kiedyś w CoD 1, stwierdziłem że jest to najlepsza gra w jaką grałem. Wiadomo, że wszystko się po pewnym czasie przejada i jest zastępowane przez nowe. Jednak jestem ciekaw, która z części tej niemal kultowej (jeśli nie kultowej) gry, najbardziej wam się podobała. Starajcie się brać pod uwagę, z której części ciągnęliście najwięcej radości w danym czasie.
Ja stawiam na CoD + United Offensive
1.CoD + UO
2.CoD WaW (5)
3. CoD 2
4. CoD 4
5. CoD 6
Wszystkie z nich kupiłem, ostatnią tylko dlatego, że poprzednie odsłony mi się podobały, moim zdaniem CoD MW 2 był porażką. Następnej części już nie kupię Chyba że wrócą do korzeni i przestaną doić kasę w ten sposób (np. płatne Map Packi dla PCtowców)
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Saints Row The Third, TES V Skyrim. Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 781 Skąd: Gdańsk i W.A.R.D.C
#2 Wysłany: 8 Październik 2010, 18:29
Ja jestem dość związany z serią Call of Duty którą uważam za najlepszą w jaką grałem (osobiście dla mnie równorzędną produkcją jaka mogła ale przez singla nie udało się zagrozić CoD'owi był Battlefield 1942). Przyznam że w 2 i 3 nie grałem sam nawet nie wiem dlaczego, kiedy chciałem zagrać w 2 miałem za słaby wtedy sprzęt na tą grę a później jakoś o niej zapomniałem. Jak Fox powiedział MW2 był porażką też dla mnie (gratz Kotick, poprostu rządzisz stary zmuszanie IW do robienia następnego CoD... Do czego to doszło). Wiec osobiście uważam że najlepszym zestawieniem części CoD w które grałem to:
1.Call of Duty + United Offensive (ach te noce spędzone na Foy w multi...)
2.Call of Duty 4 Modern Warfare (coś wspaniałego ale nie miało tego czegoś co 1)
3.Call of Duty: World at War (Nazi Zombie rządzą... A ten miotacz ognia )
4.Call of Duty Modern Warfare 2 (czysta komercha).
Mi się też jakoś do Call of Duty Black Ops nie spieszy... Wole zbierać na Assassin's Creed Brotherhood
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#3 Wysłany: 8 Październik 2010, 18:59
Heh z CoD grałem w 1+UO i 2, obydwie przeszedłem. A tak poza tym, chętnie zagrał bym se w 4
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Imię: Adam
Ulubiona Gra: Aktualnie brak Pomógł: 5 razy Wiek: 30 Dołączył: 26 Lut 2010 Posty: 658 Skąd: oni mają tyle tonażu?
#4 Wysłany: 9 Październik 2010, 15:59
Hehe bardzo miło wspominam CoD UO i te wysadzenia dział prosto z filmu ''Działa Navarony"
Ale i tak na 1 miejscu dał bym CoD 4 było świetne.
Dal bym tak
Numer 1. CoD 4
Numer 2. CoD UO
Numer 3. CoD 5
Numer 4. CoD 2
Numer 5. CoD 6 [modern warfare 2]
Ciekawe jakie będzie CoD 7 Black ops czytałem recenzje i może być fajne
_________________ Ford Mondeo Mk III ST220
Wysoko obrotowy silnik DURAtec ST 3.0 V6
226 koni. 7 sekund do setki, ponad 240 km/h maksymalnej prędkości.
Mój ulubieniec ze względu na osiągi i wyposażenie w stosunku do ceny
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#5 Wysłany: 12 Październik 2010, 10:58
Jeżeli chodzi o Black Ops, to byłbym sceptyczny. Trzon ekipy tworzącej poprzednie części, odszedł, bo miał dość. Z filmików też nie wynika nic pięknego. Złą informacją jest też to, że przez dwa lata, panowie z Activisoin chcą wydać 3 kolejne CoDy.
Sądzę że MoH od Dice może się okazać zdecydowanie lepszą propozycją (jak było w przypadku MW2 i BC2)
Fox, a o której części MoH piszesz?
Według mnie MoH: Allied Assault była świetna. Jedyna bolączką tej serii, włącznie z dodatkami Breakthrough, Spearhead oraz Pacific Assault był engine graficzny który powodował bardzo wysokie wymagania sprzętowe tej gry jak na swój czas.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
A, to fakt - porażka na maksa.
Tak samo zresztą jak CoD: Black Ops...
Bo, panowie, ileż można widzieć i grać ciągle to samo. No, jeśli ktoś ocenia grę pod kątem np. lepiej zrobionej eksplozji granatu to oki, moze i by się można było pochwalić. A poza tym....? Jest coś, co jest warte wydania kolejnej okrągłej sumki za grę, która kończy się po 4-6 godzinach grania a reszta to tylko naparzanie z maniakami na sieci?
Moje stanowcze VETO.
_________________ Baretki zwycięzcy:
KIA KIA KIA KIA KIA
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#16 Wysłany: 13 Październik 2010, 18:32
A można.
Ja sam czasami, zwykle co pół roku, wracam do starego dobrego Wolfensteina: ET. Pogram kilka dni i już mi wystarcza. A to tylko multi i sami maniacy, w dodatku grafika stoi na tym samym poziomie od kilku lat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum