Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
PL_CMDR Blue R - SURV
1 cargo 5432
1 tanker 8505
Miałem pecha. Nie było mnie pierwsze 4 minuty, a zaczynaliśmy obok siebie. To wszedłem do konwoju zaraz za wszystkimi. Celuję do tankowca. BUM - sOnar go zgarnął, celuje do Cargo, 1 torpeda i poszedł. Kolejny Arrow... Torpeda sOnara była szybsza i wyleciał, a moja torpeda trafiła we wrak. No to Cargo... I znów ktoś (Adiq) był szybszy, a moja torpeda trafiła we wrak... No to dorwałem kolejnego Arrowa... Dziad zszedł po 4 torpedzie. Mam jeszcze 2 torpedy. Cel duży frachtowiec... ZATRZYMANY! Ostatnia torpeda musi go zabić... Przeładunek i ustawienie... (10 minut) i PAL! I okazało się, że Janko się połakomił na kłusowanie na unieruchomione Merchy... Moja torpeda trafiła 1-2 sekundy wcześniej... I to Jankowa została uznana za niszczącą... I tym sposobem, mając szansę na zatopienie około 50k, trafiając torpedami, które powinny zniszczyć (bo po 1 schodziły) 42k, wróciłem z 14k... Mam nadzieję, że wyczerpałem limit pecha na cały ranking....
Imię: And Pomógł: 37 razy Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4398 Skąd: Gůrny Ślůnsk
#2 Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 16:40
Jakie KIA? Kogoś tutaj boli główka równo....
Finiasty policzył do zera to i Andrev wyszedł z gry, bo "się mu" już nudziło.
Zaliczyłem kilka trafień, 2 w celu (tankowiec ale nie zszedł), 2 niewybuchy (odbite), reszta pudła.
Eskorta trochę za słaba jak dla mnie - momentami szedłem z wyłączoną cichą prędkością 2/3 na peryskopowej. Być może eskorta polowała na kogoś innego.
Z nudów się nawet wynurzyłem. Minuta nie minęła i zacząłem zbierać uszkodzenia.
Załadowałem ludzi na działo ale nie mogłem nim obracać - w pierwszej chwili myślałem że to BUG, ale działo miałem już wcześniej uszkodzone... z racji ostrzelania pokładu z p-lotki przez "dowcipnisia" Foxa an początku patrolu.
Ale, ale podczas gry mi się coś zepsuło i nie mogę screenshotów robić, podobnie jak zalogować się na serwer w SH3... Używa ktoś firewalla PC Tools Firewall Plus?
Żeby się zalogować na serwer musiałem na chwilę wyłączyć firewalla więc problem na pewno leży po tej stronie... a takie fajne screeny zrobiłem (chlip) - a tu same czarne bitmapy...
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 17:05
Oj dawno nie odchodziłem od kompa taki . A przecież to tylko zabawa. Oj emocje wzięły we mnie górę, za co wszystkich przepraszam.
Bardzo nieudany patrol. Konwój zauwazyłem dosyć wczesnie. Zanurzyłem się i po cichu z prędkością ok 1w. podchodziłem do frachtowców, a tu nagle ping ping ping.
Patrzę jakieś 2km przede mną cargo, strzelać nie strzelać. Obracam peryskop a tu DD na mnie szarżuje. No to nura w głębinę i następna godzinka to tylko zabawa w chowanego z 3 DD-kami, próby wyjścia do strzału itp. Aż w końcu przy kolejnej próbie zostałem celnie obrzucony i już było po mnie. W miedzy czasie tylko słyszałem jak inni topią i topią i topią ..... . Ano nic trzeba nabrać pokory i trochę więcej cierpliwości.
1.jpg lecą bombki
Plik ściągnięto 122 raz(y) 20.12 KB
3.jpg po trafieniu
Plik ściągnięto 132 raz(y) 73.51 KB
2.jpg moi zabójcy
Plik ściągnięto 129 raz(y) 20.61 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 17:28
"fajnie było" na początku postrzelałem sobie trochę z działa (flarami), a po tem spokojnie podszedłem pod konwój i zaatakowałem. Nie wykryli mnie. Ping przeszedł na mnie, od kogoś innego. Zrobiłem głupio, ale jeżeli to nie ranking... wyszedłem na peryskopową i zostałem staranowany
Rozszerzenie 'bmp' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.
Rozszerzenie 'bmp' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.
Andrew. Pisałem, że ktoś inny ma zrobić raport i jak podniosły się głosy, to dopiero zacząłem spisywać i przyznam, że jak gracze potwierdzali, to chyba przeoczyłeś... Jeżeli przeżyłeś, to oczywiście zmienimy na SURV.
EDIT
Jak tylko admin zauważy, że zapomniał mi dać moda, do działu z patrolami...
Imię: Janek Pomógł: 4 razy Wiek: 50 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 318 Skąd: Cieszyn
#7 Wysłany: 20 Wrzesień 2009, 18:40
Takie życie Finek . Też nie szło mi nadzwyczajnie . Podszedłem spokojnie z prawej strony do konwoju . Zająłem pozycje i ... Pierwsza torpeda w celu - mały merch , druga torpeda w celu - mału merch ( nie zaliczony !) . Na tym koniec sielanki . Trzecia torpeda idzie w cel , który nagle robi unik wychodzi z szyku i ucieka w środek konwoju . ( Takie zachowanie mi się podoba ) . Czwartą i piątą torpede posyłam do stojącego i płonącego frachtera,bez rezultatu Po jakimś czasie mój uciekinier wraca na wstecznym , czekam ... zatrzymuje się , no to pal , a on znowu mi czmychnął ;< . Potem jeszcze przyplątała się eskorta ,peryskop bojowy uszkodzony i na nic więcej nie było ich stać .
Ale jakoś nie pamiętam jak trafiłem tego wielkiego frachtera No nie wiem
Wolny strzelec , bez stałej bazy .
Ostatnio zmieniony przez janko175 20 Wrzesień 2009, 18:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum