Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
24 III 1942 0:00, czas misji: 2h
U-Boot: VIIC 1941
Załoga: Zawodowcy
Pogoda: Morze spokojne, rozgwieżdżone niebo
Tło historyczne: <fikcyjne>
W marcu 1942 roku sytuacja na Morzu Śródziemnym zaczęła coraz bardziej przechylać się na stronę brytyjską. Brytyjczycy, zachęceni powodzeniem Operacji Rubble (transport łożysk tocznych ze Szwecji) postanowili zorganizować taką samą akcję w Grecji. Cała operacja szła dobrze, do czasu, gdy uciekające statki zostały zauważone przez wypływającego z Salamis U-Boota i zatopione. Eskorta, nie doczekawszy się greckich jednostek, zawróciła do bazy.
Odprawa:
Nasz zwiad lotniczy wykrył w pobliżu Grecji brytyjską grupę uderzeniową. Prawdopodobnie oczekiwali na przechwycone greckie jednostki, które próbowały uciec z portów greckich.
Wszystkie okoliczne okręty mają udać się w ten rejon, celem przechwycenia wrogich sił.
<misja oparta na kampanii Single-player>
PL_CMDR Blue R
W patrolu udział wzięli:
Sygula1 - SURV
bez zatapiania
Zyziek_b - KIA
bez zatapiania
PL_tes - KIA
HMS Hunter (DE Hunt III ) - 1050 GRT
PL_Cmd_Jacek - SURV
bez zatapiania
---------------------------
Patrol niestety nie był ciekawy, zaczęliśmy w wynurzeniu minąłem Tesa, machając mu działem . Zanurzyłem się, a potem zobaczyłem niszczyciele. Pędziły przed nami, przeszły, a potem zaczęły obrzucać wszystkich bombami. Po 20 minutach patrolu byłem na 200m uciekając przed DD-kami. Tesa i Zyźka zatopili, ja zaś oddaliłem się bez szwanku. Syguła, jako jedyny wystrzelił do grupy bojowej, ale spudłował. Po 45 min nie było już co robić.
tab1.jpg
Plik ściągnięto 77 raz(y) 26.46 KB
tab2.jpg
Plik ściągnięto 70 raz(y) 26.07 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum