Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Srodkowy Atlantyk"
U-BOOTY: VIIC (1944) CZAS MISJI: 2 godz
17/06/1944 g. 5:00
POGODA: calkowite zachmurzenie, dosc silny wiatr
Jeden z konwoji atlantyckich z ladowniami pelnymi sprzetu wojennego i paliwa mimo przechwyconych meldunkow z pozycjami wilczych stad natknol sie na jedno z nich. Konwoj pospiesznie zmienil kurs na polnoc, lecz jest juz za pozno aby wyrwac sie z pulapki.
---ODPRAWA---
Na wasze stado dosc nieoczekiwanie wpadl jeden z kowoji atlantyckich. Pamietajcie kazdy statek, a w raz z nim na dno poslany ciezki sprzet, czolg i amunicja odciazy nasze wojska na ladzie.
-------------
Kamil
W patrolu udział wzięli:
pablo107 - KIA
bez zatapiania
Sygula1 - KIA
bez zatapiania
PL_tes - KIA
bez zatapiania
PL_Cmd_Jacek - SURV
USS Haida - 1850
---------------------------------------------
1944 rok, więc nie spodziewaliśmy się łatwych zwycięstw, lecz rzeczywistość przerosła nasze wyobrażenia.
Zacząłem patrol z lekkim opóźnieniem (ok 15min), przychodzę więc, a tu Pablo i Sygula - KIA . Przeszukałem hydrofonem okolice, o jest konwój, zmieniłem kurs i wyszedłem na peryskopową. Jak tylko wysunąłem peryskop, zaraz zjawił się DD-ek i drugi i trzeci. Udało mi się je wyminąć, bez wykrycia, chociaż bomby wybuchały za rufą. Po jakimś czasie, znowu wysuwam peryskop i celuję w Ore Carrier, mam prędkość, kurs, odległość - ale ...... zaraz hałas za rufą, odwracam peryskop - DD kek. Zaraz potem impulsy ASDIC-a uderzają o pokład. Strzelam akustyka i zanurzam się. Bomby wszędzie, okręt uszkodzony i nie chce trzymać głębokości ciągle się zanurza. Dopiero szasowanie balastów pomogło.
Znowu udało się wyrwać eskorcie i podchodzę kolejny raz do transportowców historia się powtarza, znowu peryskop zauważony / wykryty i taniec zaczyna się od początku.
W końcu udało mi się zakończyć patrol, będąc na 225 m i robiąc zwrot przed kolejną serią bombek.
Screenów nie mam za dużo, bo nie było kiedy ich zrobić.
tab2.jpg
Plik ściągnięto 2507 raz(y) 13.44 KB
na sam koniec.jpg tak uciekałem
Plik ściągnięto 89 raz(y) 56.41 KB
uszkodzenia.jpg
Plik ściągnięto 85 raz(y) 141.19 KB
ten mnie meczyl.jpg
Plik ściągnięto 87 raz(y) 44.8 KB
jeze.jpg udało się ich uniknąć, a bałem się ich najbardziej
Plik ściągnięto 91 raz(y) 41.98 KB
tab1.jpg
Plik ściągnięto 84 raz(y) 19.85 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 19 Listopad 2009, 23:23, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum