Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
"Zemsta"
U-Booty: IID (1942) weteran, Czas misji 1,5h
1 V 1942 g 07:00 Pogoda: Lekie zachmurzenie zachmurzenie.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
29 grudnia 1941 roku wojska 44 Armi Radzieckiej w zaskakującym desancie zaatakowały i zdobyły port Teodozja. W zajętym mieście doszło do dantejskich scen. Pijani żołnierze radzieckiej piechoty morskiej wymordowali około 160 rannych z miejscowego szpitala polowego Wehrmachtu.
--- ODPRAWA ---
Z pewnością Rosjanie zorganizowali linie zaopatrzeniowe, które należy przeciąć.Mamy także informacje, ze uczestniczący w ataku ciezki krazownik Krasnyj Kawkaz wypłynął z portu. Zajmiecie pozycje na prognozowanej jego trasie. Zniszcie każdą napotkaną jednostkę.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
Ale fajny patrol! I eskorty nie było Ale może od początku a nawet do końca było trochę nudnawo. Przynajmniej dla mnie Syguly i Tesa, gdyż szybko się wystrzelaliśmy z torped. Jacek wolał uderzyć trochę później. Zatopił jakieś małe gówienko, którego mu nie zaliczyło, a potem dopiero te swoje 8000BRT. Eskorty nie było, bo ruski pingerów nie mieli i nikt nawet zagrożony nie był. Ja to pod koniec 2 razy wyskoczyłem na powierzchnię dla zabawy. Na powierzchni było tłoczno, tylko torped było mało
Imię: Paweł
Ulubiona Gra: SH3 + GWX 2.1 Pomógł: 13 razy Wiek: 37 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 684 Skąd: Tarnów
#2 Wysłany: 7 Grudzień 2009, 22:31
Mój prawie-pierwszy-patrol. Niestety problemy z założeniem konta i logowaniem do UBI uniemożliwiły mi udział, a resztę graczy zdążyły solidnie zniecierpliwić. Koniec końców udało się. Następnym razem będzie lepiej, a i mikrofon postaram się skołować.
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#3 Wysłany: 7 Grudzień 2009, 22:42
Dla kogo nudnawy, dla tego nudnawy. Ja miałem problem z wejściem do konwoju, bo Ruskie blokowały mi dostęp. Próbowałem je ominąć i zaatakowałem z 45 minutowym opóźnieniem. Swoją drogą, rzeczywiście nie było pingowania .
Ale wracając do tematu przycelowałem najpierw w jeden przybrzeżny frachtowiec, ale torpeda wybuchła za wcześnie. Potem ruszyłem w kierunku Troop Shipa. Jednak najpierw w celownik wszedł mi kolejny frachtowiec, którego zatopiłem (niestety gra mi go nie zaliczyła). Kolejne dwie rybki ubiły Trupa. Ostatnią puściłem z odległości ok 2,6 km do parowca. Torpeda trafiła pod drugim masztem, ale tylko spowodowała przechył .
SH3Img@7-12-2009_21.50.19_109.jpg trup, staje się trupem
Plik ściągnięto 7614 raz(y) 11.96 KB
SH3Img@7-12-2009_21.59.1_781.jpg parowiec dostał torpedę i majestatycznie oddalił się w siną dal
Plik ściągnięto 7614 raz(y) 4.94 KB
SH3Img@7-12-2009_21.47.20_562.jpg zniszczony, lecz niezaliczony frachtowiec
Plik ściągnięto 143 raz(y) 15.79 KB
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Ładny wynik. Mam nadzieję, że po takim patrolu określenie "II jest beee" zniknie?
Ps. Storm, nie martw się. Jakoś pójdzie. Pomożemy i zobaczysz będzie fajnie(bo widzę, że trzeba będzie c też pokazać co i jak na multi. Przyznam, że myślałem, że na ubiku już pływałeś ).
Jacek, ty w ogóle znałeś jednostki, które wstawiałeś/płynąłeś tą misję?
Ten niszczyciel eskortowy (typ) co osłaniał konwój do czerwca 1942 ma tylko hydrofon, bez sonaru. Kolejny DD w misji nie ma wogóle hydro (ale on nie ma też bomb). 2 pozostałe DD i DE mają sonar, ale one są w innym miejscu misji.
Pominę, że w wersji UTW1.1-1.3 ta jednostka miała tylko hydrofon... i to TYLKO w latach VI 1941-VI1942...
Przyznam, że ja testując tą jednostkę do misji Festung Danzig wykryłem, że ona jest ślepa i głucha... No i zostawiłem do VI42 hydro, a potem dodałem sonar... Więc powtórzę... Czy wiedziałeś, co wstawiasz do tej misji?
Imię: Marcin Pomógł: 13 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 1878 Skąd: Gdańsk/Coventry
#6 Wysłany: 8 Grudzień 2009, 15:23
Krotko:
5 torped, 2 niewybuchy, 1 trafienie -> eskplozja statku i niezaliczenie, 1 nietrafienie, 1 "missing in action" -> do dzis zaloga zastanawia sie co sie z nia stalo , podsumowujac: wielkie rozczarowanie.
Misja na 60 - 90 minut, z mozliwoscia opuszczenia po 60 min. 75% graczy po godzine gry oczekiwalo tylko na zakonczenie patrolu.
Ps. Skoro jest problem z okretam CCCP, to sugeruje dodanie Rosjanom Hunta, jednej fregaty i korwety ( w ramach LL act )
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#8 Wysłany: 8 Grudzień 2009, 16:17
Szczerze mówiąc, nie zastanawiałem się nad tym, czy eskorta ma sonar, czy nie. Miały być typowe radzieckie jednostki, które mogłyby się znajdować na Morzu Czarnym.
Przypuszczałem, że eskorta nie będzie zbyt silna, dlatego płyniemy II-kami, a nie VII-kami.
Jeżeli ktoś, nie będzie ostrożny to nawet taka eskorta go zatopi, patrz link
Jeśli się moge odnieść do czasu misji (na 60, czy na 90): ja do końca miałem co robić i to samo było ostatnim razem, gdzie wpędzony w głebinę Wolfx kończył atak w ostatnich minutach gry.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#9 Wysłany: 8 Grudzień 2009, 18:04
to dlatego że ja ok. 12min gnałem na powierzchni, co pozwoliło mi na szybkie wejście do konwoju. Dziwiłem się tylko czemu DDki przepływały tak blisko i nie pingowały W przyszłym pakiecie znajdziecie więcej misji na II od Foxa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum