Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
#1 Wysłany: 18 Październik 2014, 16:39 Misje do nowego pakietu (2015)
Ktoś ostatnio narzekał że jest mało misjonarzy i trzeba używać starych misji. Otóż tworzę. I testuję. Proces przebiega powoli bo wiele moich misji wymaga poprawek i dokładnego parokrotnego testowania w czasie 1:1. Więc będę tu publikował moje przetestowane twory, powoli, czasu mamy sporo, a każdy może sobie taką misyjkę u siebie odpalić (byle nie w edytorze, bo to nie fair) i sam ocenić czy się nadaje. Pakiet 3 pierwszych misji - wkrótce.
Zanim opublikuje - to wogóle powinienem publikować misje do przyszłego pakietu? /pytanie do ludzi od SH3/
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III
#3 Wysłany: 18 Październik 2014, 19:02
Więc:
Arctic vacations - klasyczna misja polegająca na niszczeniu rozbitego konwoju PQ-17. Możliwy atak sojuszniczego lotnictwa, walka wynurzonego u-boota AI z rosyjskimi niszczycielami... jest parę smaczków, włożyłem w nią najwięcej pracy. Testy wykazują iż absolutnie jest do przejścia, eskorta jest umiarkowanie niebezpieczna.
Last duck - dość ryzykowne podejście do tematu 1945 roku... akcja dzieje się na Bałtyku w styczniu 1945 roku, mamy do dyspozycji u-boota IID lub IIA. Dużo soczystych celów, oraz dużo eskorty - jednak ta zdecydowanie nie jest tak skuteczna jak eskorta brytyjska czy amerykańska. Po udanym ataku DA SIĘ uciec, szczególnie biorąc pod uwagę manewrowość kaczuszki, ale zaznaczam że będzie to wyzwanie. Mi się udało za drugim razem, topiąc 14000BRT. Od razu utnę spekulacje - mamy pod kilem ponad 200 metrów.
Artillery training - misja for fun, dla rozluźnienia. Raczej nie ma tutaj szans na wielki tonaż. Ale co jest? Walka z samolotami, pojedynki artyleryjskie i duże przestrzenie między celami. Sztorm rozbił żeglugę więc na dużej połaci mamy wiele zmierzających do portu, pojedynczych celów - w sam raz by się wynurzyć i postrzelać Ale uwaga, niektóre wrogie frachtowce potrafią się bronić, a od strony portu powoli przybywać będzie wsparcie.
Misja testowana. Typowy anty-KIAtrol. Zatopiłem w pojedynku artyleryjskim duży frachtowiec i zestrzeliłem 2 Swordfishe. Potem przybył DDek i nura pod wodę... można kontynuować zabawę w zanurzeniu. Wysokie szanse na przeżycie są tu rekompensowane przez relatywnie niski potencjał tonażowy. (brak konwoju, duże odległości)
[ Dodano: 19 Październik 2014, 01:13 ]
Happy Times 2 - wariacja jednej z najbardziej klasycznych misji czystej wersji SH3... wielki konwój bez eskorty. Tu jednak eskorta się pojawia. Nie jest bardzo silna, zdecydowanie bardziej niebezpieczne są grupy polujące na u-booty wzdłuż trasy patrolu. Konwój jest bardzo duży i obfituje w łakome kąski. Po testach stwierdzam iż misja jest umiarkowanie trudna i oferuje duży tonaż.
[ Dodano: 19 Październik 2014, 02:04 ]
Easy Prey - taki trochę horrorek do testowania. Znów mamy do dyspozycji kaczuszki i polujemy na... unieruchomiony pancernik. Pogoda jest fatalna, wszędzie kręcą się krążowniki i niszczyciela wroga, ponadto niemieckie samoloty (jest jeden) atakują pancernik... O co chodzi w tej misji? O to kto wykaże się największą odwagą i dopadnie cel jako pierwszy. Podejście jest bardzo proste, jednak trzeba pamiętać że ktoś może nas wyprzedzić. Na pocieszenie są tu też 2 ciężkie krążowniki i parę mniejszych jednostek.
[ Dodano: 19 Październik 2014, 14:03 ]
Madagascar- misja w 43 w pobliżu Madagaskaru. Zadaniem jest tu przechwycenie średniego konwoju, który zmierza w stronę Europy. Eskorta jest liczna, ale umiarkowanie skuteczna - do konwoju da się wejść, a jeśli zrobi to parę graczy, istnieje duża szansa na CAŁKOWITE zniszczenie konwoju. Samotnie zatopiłem 4 statki, niszczyciel, uszkodziłem lotniskowiec. Ponadto dla odważnych gdzieś w okolicy pęta się Task Force i kolejny smakowity lotniskowiec.
[ Dodano: 22 Październik 2014, 21:39 ]
Happy Times 2 wraca na warsztat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum