Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Zmierzch bogow
U-Booty: VIIC (1943) lub IXC (1943) lub IXC/40 (1943)
Czas misji: 1.5h
Zaloga: weterani (veteran)
05 V 1943 g 9:00
Pogoda: pelne zachmurzenie, ciezka mgla
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Kolejny rok krwawych walk na Atlantyku. W drugiej polowie kwietnia Niemcy udoskonalaja Enigme i Anglicy przez kilka kolejnych dni nie moga odczytywac wrogich wiadomosci. Niemcy z kolei znaja wiekszosc ruchow przeciwnika. Glowna ofiara pada konwoj ONS-5.
--- ODPRAWA ---
Od kilku dni nasze uboty atakuja nieprzyjacielski konwoj na polnoc od Waszej pozycji, zadajac powazne straty. Teraz kolej na Was.
PL_Szylol - KIA • Large Cargo "Losada" - 8547
---------------------------------------------------
Razem: 8547 + 0
PL_Scigacz - KIA
PL_Kolosm - KIA • Small Merchant "Isobel" - 2433
---------------------------------------------------
Razem: 2433 + 0
PL_gregory11 - KIA
<<Content Generator: "Raport SH3" by PL_Mirko>>
Było wręcz fajnie pogoda paskudna widoczność mała lecz nic to płyniemy na konwój.Nagle widzę w peryskopie U-boota.....szok
nie wiem kto to ale istne wariactwo w takich warunkach 43 rok to zakrawa na zdradę pozycji wilczego stada.
Wkrótce rozpoczęła się masakra nasi koledzy gineli po kolei a eskorta szalała.Miałem pingi jednak opanowałem strach i zachowałem zimną krew
strzelałem do empire dostał dziad trzy i odpłynął....uszkodziłem jeszcze coś nawt nie wiem co taki był rozgardiasz.Pod koniec patrolu fregata przepływająca za rufą rzuciła bomby podmuch wyrzucił mnie na powierzchnię więc dałem nura na 200 metrów i oddaliłem się od sz ukających mnie DD-ków
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#2 Wysłany: 15 Luty 2010, 10:25
fajny był patrol, wiele emocji, ogólnie podobał mi się, mimo że szybko byłem KIA
de.JPG niszczyciel goniący mnie i zatopił mnie
Plik ściągnięto 106 raz(y) 50.6 KB
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum