Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Aces of the deep
Czy ktos jeszcze pamieta ten tytul?
Ta gra to bylo moje pierwsze zejscie pod wode i od tego zaczel sie moja przygoda i fascynacja lodziami podwodnymi.
Ciekaw jestem od czego zaczynala reszta naszych klanowiczow
Imię: PrZeMO
Ulubiona Gra: DW, SH2 vs DC, Imperium Galactica Pomógł: 21 razy Wiek: 45 Dołączył: 28 Maj 2005 Posty: 2456 Skąd: SOSNOWIEC CITY / Warszawa
Na tym to ja się wychowałem...
Gra powstała 25 lat temu...
Grywałem w to na moim pierwszym "komputerze" - Atari 65XE...
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 6 Marzec 2010, 11:12, w całości zmieniany 3 razy
sOnar [Usunięty] Kommodore
#4 Wysłany: 6 Marzec 2010, 13:11
Aces of Deep nie było na małe Atari Andrev. Były za to Silent Service, Gato, Submarine Commander i Up Periscope... w które grywałem nałogowo. Czasami grywam na emulatorze.
Aces of Deep był na PC. Mam tą grę. Dosowa wersja pracuje. Niestety windowsowa - nie.
W DOSową pykam czasami. Ma 'najklimatyczniejszy' peryskop ze wszystkich symulatorów.
Ostatnio zmieniony przez sOnar 6 Marzec 2010, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
Imię: "Niewierny"
Ulubiona Gra: seria SILENT HUNTER, seria TOTAL WAR Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 18 Lis 2008 Posty: 949 Skąd: Zagłębie Sosnowiec
#7 Wysłany: 7 Marzec 2010, 10:41
Witam.
Tak Silent Service - Sida Meiera to było coś!!! Te 350 (albo coś koło tego) obrotów taśmy na magnetofonie do C64
Pozdrawiam serdecznie - Adm. Lütjens
_________________ "Chciałbym się pożegnać, nigdy już nie wrócę. Jeśli się weźmie pod uwagę przewagę Brytyjczyków, nie jest prawdopodobne, abyśmy to przeżyli...". - Admirał Günther Lütjens
"Krew, pot i żelazo" - motto marynarzy pancernika "Bismarck"
Ostatnio zmieniony przez PL_Adm.Lütjens 7 Marzec 2010, 10:44, w całości zmieniany 1 raz
Ja zaczynałem na AT 286 grą SUB - mieściła się na dyskietce 360kB (kilobajtów!!!) i jeszcze było miejsce na save'y...
Na podglądzie z boku widać było bomby głębinowe...
Załoga mogła zdechnąć z głodu...
Można było stawiać miny...
Jak dorwałem kompa z kolorowym monitorem to ląd nabrał zielonego koloru...
Okręty były czarne, a morze niebieskie...
Sylwetki okrętów wyglądały jak w japońskim teatrze cieni...
To była dopiero grywalna gra...
Uruchamiałem wyobraźnię na 220% i heja w morze...
A Sub'y tylko amerykańskie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum