Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#1 Wysłany: 9 Marzec 2010, 23:56 Patrol nr 56 - "Nie tylko werble grają"
Patrol nr 57 - "Nie tylko werble grają"
Godzina losowania: 22:00
Start serwera: wtorek 09.03.2010, godz: 22:05
Cytat:
"Nie tylko werble grają"
U-Booty: VIIB/VIIC/IXB/IXC (1941)
Czas misji 1,5 - 2 h
3 I 1942 g. 15:00 Pogoda: Lekka mgła.
--- TŁO HISTORYCZNE ---
Z początkiem 1942 roku rozpoczęła się operacja Paukenschlag u wschodnich wybrzeży USA. Ataki na konwoje prawie ustały. Czy na pewno ?
--- ODPRAWA ---
Początek roku do kolejna nasza ofensywa. Konwój zauważono 10 godzin temu, płynie wolno kursem na wschód. Zaatakować i zniszczyć.
POWODZENIA!
PL_Cmd_Jacek
PL_Wolfx - SURV • 1/2 Tanker T3 "TK DELIUS" - 5 907 • Small Transport "SS MARWARRI" - 4 403 • Tanker T2 "TK KING STEPHEN" - 10 829
---------------------------------------------------
Razem: 21 139 BRT
<<"Generator raportów SH3 v. 0.9" PL_Mirko>>
Patrol 56 niestety nie wyszedł całkowicie ogólnie mówiąc był
Postanowiliśmy popłynąć kolejny więc nie zastanawiając się długo wyruszyliśmy w kolejny rejs bojowy.Rozpoczęliśmy na powierzchni piękne popołudnie płyniemy delektując się widokami z lewej burty U-boot to PL_CMD_Jacek szarżuje obok i ćwiczy na mnie celność swoich artylerzystów
Nie trwało to długo bo na horyzoncie pojawiły się dymy i dałem nura pod wodę z podziwem patrząc jak Jacek nic sobie z tego nie robiąc płynął dalej na powierzchni.Później wszystko potoczyło się błyskawicznie pierwszy zaatakował prawdopodobnie Gregory następnie Jacek,jednak miał pecha bo posłał wiele torped które niestety tylko odbijały się od burt wrogich jednostek.Nasz świeżo upieczony kapitan Bandit102 miał przejażdżkę z eskortą jednak wyszedł z tej walki zwycięzko .
SH3Img@9-3-2010_23.13.59_796.jpg
Plik ściągnięto 100 raz(y) 364.15 KB
SH3Img@9-3-2010_23.14.4_593.jpg
Plik ściągnięto 102 raz(y) 399.17 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_Cmd_Jacek 10 Marzec 2010, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#2 Wysłany: 10 Marzec 2010, 09:11
Buteleczka piwa kończyła się właśnie, gdy popłynęliśmy dla osłody kolejny patrol. . Wszedłem w lukę pomiędzy eskortowcami i zaatakowałem. Płynąłem IX-tką. T3 wystawił mi się, więc posłałem mu torpedę - trafiony, pali się, ale nie tonie. No to druga ... i nic, patrzę na TDC, a torpeda stoi. No to kolejna i kolejna, potem rufowe. . Nie wiem co źle robiłem (chyba odległość była zbyt mała) ale wszystkie odbijały się od dziada. Przeładowałem w końcu torpedą i posłałem w oddalającego się T3 i .... wybuchła za wcześnie.
Na pożegnanie w końcu zatopiłem małego mercha. Konwój oddalił się zostawiając mnie z myślami na środku oceanu.
Po patrolu kazałem wybatożyć mojego oficera torpedowego - niech ma nauczkę i przyłoży się na przyszłość do konserwacji mechanizmów torpedowych.
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#3 Wysłany: 10 Marzec 2010, 14:43
PL_Cmd_Jacek napisał/a:
T3 wystawił mi się, więc posłałem mu torpedę - trafiony, pali się, ale nie tonie. No to druga ... i nic, patrzę na TDC, a torpeda stoi. No to kolejna i kolejna, potem rufowe. . Nie wiem co źle robiłem (chyba odległość była zbyt mała) ale wszystkie odbijały się od dziada. Przeładowałem w końcu torpedą i posłałem w oddalającego się T3 i .... wybuchła za wcześnie.
Nieźle bym się wkurzył jak by mi się tak przytrafiło na pocieszenie dobiłem gada i masz połowę zasłużonego tonażu choć sprawiedliwiej chyba było by przyznać Ci go Jacku w całości
Imię: Jacek
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 29 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 4428 Skąd: Będzin
#6 Wysłany: 10 Marzec 2010, 23:17
dobra zmieniłem numerację patroli
_________________ "Mówię tylko do tych, którzy chcą mnie słuchać
Ci, którzy nie chcą nie obchodzą mnie.
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany
ściana i tak zawsze swoje wie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum