Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
Imię: Rob
#1 Wysłany: 12 Marzec 2010, 10:16 Początek przygody z SH III - co warto instalować?
Na początek witam wszystkich
Lata temu pogrywałem w SH II. Po wyjściu SH III tez spędziłem trochę godzin pod wodą, ale... niewiele z tego pamiętam. Chciałbym wrócić do tego sima, bo jak widzę po pobieżnej lekturze forum, wiele rzeczy się zmieniło na plus w niej. SH IV i V ni kupiłem - przede wszystkim z powodu złych recenzji.
Konkretnie - chciałbym Was zapytać co należy instalować, by otrzymać najlepszy produkt. Jakie patche (czy na podstawkę, czy po kolei) no i jaki mod ewentualnie? Zależy mi na w miarę kompleksowym upgradzie gry, a nie na instalowaniu 3-5 pozycji. Oczekuję przede wszystkim zminimalizowania bugów, jak największego dynamizmu (w sensie nieliniowości ) kampanii (pamiętam, że na podstawce niedobrze to wyglądało) no i realizmu -> w tej kolejnosci.
Zdaje sobie sprawę, że pełna lektura forum mogłaby dać odpowiedź na to pytanie, ale nie stać mnie czasowo na przestudiowanie wszystkiego o tej grze.
Imię: Daniel
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#2 Wysłany: 12 Marzec 2010, 10:35
-najpierw patch 1.4
-potem proponuję ci mega mod GWX 3.0 - który zmienia praktycznie wszystko. jest to najlepszy i najbardziej dopracowany mod.
-jeżeli planujesz grać w multi, to polecam mod UTW - uboot total war. w kampani nic nie zmienia, ale na multi z nami jest niezbędny (musisz zrobić kilka kopii gry by instalować większe mody
-co do mniejszych modów - to w GWX znajdziesz większość z nich (masz do wyboru co instalujesz)
Wszystko co opisałem, znajdziesz w naszym dziale download
Ostatnio zmieniony przez PL_fox6 12 Marzec 2010, 10:37, w całości zmieniany 2 razy
#3 Wysłany: 12 Marzec 2010, 10:39
Na grę w Necie póki co nie czas.
Więc jednak GWX. Doczytałem się kilku opinii o niedopracowaniu i bugach, ale moze warto sprawdzić. GWX 3.0 jest już spolszczony?
Wielkość GWX robi wrażenie
Ostatnio zmieniony przez Ceer 12 Marzec 2010, 10:42, w całości zmieniany 1 raz
Ulubiona Gra: Silent Hunter III Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 2264 Skąd: Kraków
#4 Wysłany: 12 Marzec 2010, 10:43
możliwe. nigdy nie spolszczałem. ale podobno spolszczenie do GWX 2.0 działa w 98%
ma bugi... ale który mod ich nie ma. GWX jest nastawiony na kampanię i daje kopa.
jeżeli będziesz chciał jakiegoś moda dźwiękowego, lub z kamuflażami do u-bootów, to daj znać
jeszcze jedno, w GWX masz wyśrubowany poziom trudności - ale to dobrze, kilkugodzinne ucieczki przed DDkami dają klimat
Imię: Stasiek
Ulubiona Gra: SH3 Pomógł: 2 razy Wiek: 52 Dołączył: 20 Sty 2009 Posty: 432 Skąd: Polska
#5 Wysłany: 12 Marzec 2010, 12:19
Jeśli nie chcesz ściągać xxx modów i instalować to na początek polecam UTW ,Fox już Ci napisał ja dodam tylko że UTW zmienia grę graficznie nie do poznania na FULL KLIMAT nie zmienia jednak nic pod kątem rozgrywki(kampania) .
GWX to już inna bajka masz do wyboru do koloru mody, które możesz dorzucić do gry jednak musisz wziąć pod uwagę możliwości swojego komputera no i oczywiście zależy jakie masz upodobania i wymagania co do samej gry .
#6 Wysłany: 12 Marzec 2010, 12:25
przecież napisał, że na razie w multi grać nie chce. to po co mu UTW?
pod względem grafiki też istnieją osobne mody, ale ja się w nich nie specjalizuję. to działka Storma
#9 Wysłany: 12 Marzec 2010, 12:41
Klimatyczna grafika jest tez ważna. DO SH III + patch 1.4 + GWX dodac mozna spokojnie (w tej kolejności) UTW??
Komp to C2D@2.8, garafika Gf 7900 Gs (256 Mb), RAM 1 Gb.
Poza RAMem nie powinno być chyba kłopotów z grą na medium...? No bez jakichś wodotrysków (nomen omen )
#11 Wysłany: 12 Marzec 2010, 13:22
obydwa mody mają swoje graficzne smaczki. ja osobiście preferuję GWX (wybuchy, ciągnące się za statkiem, płonące plamy oleju itd.) Jak chcesz to zrób sobie 3 kopie gry. Jedną zostaw koniecznie czystą, a na kolejne montuj sobie mody (UTW i GWX)
Imię: Kamil
Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 13 Skąd: Sandomierz/Peterborough
#12 Wysłany: 12 Marzec 2010, 14:31
Ja osobiscie polecam GWX i SH3 Commander
Zeby SH3 Commander chodzil na GWX trzeba sciagnac dodatkowy plik. A dla smaczkow graficznych sciagnij mod dodajacy szalupy ratunkowe(nie pamietam nazwy )
Nie mam mozliwosci poprawic bledow ortograficznych(z kompa w domu poprawie)
Imię: Marek
Ulubiona Gra: życie
#14 Wysłany: 12 Marzec 2010, 20:00
Do grania kampanii koniecznie poznaj CS3 Commandera, to taki programik który dodaje wspaniala otoczke do gry, mozesz tam zmieniac zaloge, dodawac rózne cuda, miedzy innymi losowe glebokosci na ktorych cie zgniecie, przypadkowe awarie urzadzen na okrecie itp
Do gier multiplayer masz jeszcze sporo czasu, bo najpierw musisz opanowac dobrze dowodzenie ubotem.
GWX3 praktycznie nie ma zadnych bledow ktore by psuly zabawe, czasem cos tam moze wystapic ale przeczytaj jak sobie radzic aby tych bledow nie bylo, jest to n astronach instrukcji do GWX 3.
Jak zaczniesz grac na modzie UTW to uwazaj w kampanii bo nie wiem czy dodane statki nie beda sie generowaly blednie (?)
sOnar [Usunięty] Kommodore
#15 Wysłany: 12 Marzec 2010, 23:07
majama napisał/a:
Jak zaczniesz grac na modzie UTW to uwazaj w kampanii bo nie wiem czy dodane statki nie beda sie generowaly blednie (?)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum