Uwaga ! Uwaga !
W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen.
Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego.
Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika.
Adres się nie zmienia. Dalej jest to
1942.04.14 / 06:00
u-boats: VIIC/41 1942 all players
crew: veterans all players
game time: 2 hours max
game level: 100% realistic
(lower levels for noobs only)
PL_gregory_11 - SURV • River Class "River Class Frigate#2" - 1 250 • Old Passenger Liner "Medium Passenger Liner#1" - 14 595 • Arrow Tanker "Tanker 09#2" - 8 506
---------------------------------------------------
Razem: 24 351 BRT
Cpt.McClane - SURV • M Class Destroyer "BR DD M Class#1" - 1 690
Razem: 1 690 BRT
w_wilk - SURV
PL_Szylol - KIA • Illustrious Class "Illustrious Class#1" - 23 000 • Tanker T3 "Large Tanker#1" - 11 824
Razem: 34 824 BRT
U-129_von_Harpe - KIA • Destroyer Hunt III "Hunt III Class#1" - 1 050 • Destroyer Hunt III "Hunt III Class#2" - 1 050
Razem: 2 100 BRT
Patrol zaczeliśmy trochę później ponieważ koledzy byli tak mili i poczekali na mnie. DZIĘKI. Pwoli staję się etatowym pisaczem raportów. Chyba te góry tak na mnie wpłynęły. Znowu zaczęło się od małej jazdy. Wszyscy rzucili się na grupe uderzeniową. No i się zaczeło. Kapitanowie się nigdy nie nauczą (wcale nie mówię że ja się nauczyłem). Szylol znowu wchodził mi pod torpedę. Kręciła się blisko eskorta, słyszałem pingi. Zdjołem skubańca. A tu po patrolu słyszę że któś ściągnoł znad głowy Szylolowi River. Szylol w tym patrolu upolował min. CV - gratulacje. No cóż w końcu też poległ. Na ok. 50 min przed końcem McClane powiedział że nie może grać dalej bo ma robotę. Jest głęboko. Uzgodniliśmy razem, że po zakończeniu patrolu sprawdzimy kondycję jego okrętu. No i tak: płynął cały czas na jakiejś tam głębokoś,. był poziomo, nie bąbelkował, silniki pracowały. Uważam że SURV i tak też napisałem w raporcie.
Screenshot_133.jpg McClane płynie dalej. Koniec patrolu.
Plik ściągnięto 3966 raz(y) 14.42 KB
Screenshot_130.jpg Ktoś na powierzchni. Początek
Plik ściągnięto 109 raz(y) 51.03 KB
Screenshot_131.jpg Tą River zdjąłem Szylolowi z głowy.
Plik ściągnięto 104 raz(y) 63.56 KB
Screenshot_132.jpg Stary pasażer trafiony.
Plik ściągnięto 102 raz(y) 67.98 KB
Screenshot_134.jpg
Plik ściągnięto 107 raz(y) 79.97 KB
Screenshot_135.jpg
Plik ściągnięto 102 raz(y) 103.8 KB
Ostatnio zmieniony przez PL_gregory_11 23 Marzec 2010, 23:37, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Szymon
Ulubiona Gra: Silent Hunter III i V, Seria Mass Effect, Seria Assassin's Creed
#2 Wysłany: 24 Marzec 2010, 10:37
Ja płynąłem na grupę uderzeniową i CV się mi tak fajnie ustawił, że grzech było by nie zatopić . Później jednak rzuciła się na mnie eskorta, skutecznie manewrowałem kolejne ataki. Gdy byłem w pewnym momencie pingowany przez rivera, to nagle bum i river idzie na dno (thx gregory ). Moje problemy zaczęły się, gdy reszta eskorty dała sobie spokój, lecz jeden z dd-ków się uparł i tak mnie zbombardował, że zniszczył mi prawy i lewy ster , obydwa stery głębokości i antenę hydrofonu . Opadałem w głębiny i rozkazałem opróżnić balast, powoli się wynurzałem. Zatrzymałem się na peryskopowej i okazało się, że jestem w środku konwoju, i że 500m przede mną jest tanker T3 to zacząłem zbierać dane, ale peryskop został zalany i zacząłem znów opadać. Znów opróżnienie balastów, ale tym razem nie zdążyłem dać głębokości peryskopowej i wynurzyłem się. Szybko zebrałem dane o T3 i strzał. Zszedłem pod wodę i nagle KIA, torpeda leci, trafia, T3 idzie na dno. Myślałem, że mi go już nie zaliczy, ale gregory nie mylił się i zaliczyło .
Uszkodzenia.JPG
Plik ściągnięto 118 raz(y) 133.55 KB
mój poturbowany u-boot 1.JPG
Plik ściągnięto 106 raz(y) 17.93 KB
mój poturbowany u-boot 2.JPG
Plik ściągnięto 97 raz(y) 21.89 KB
mój poturbowany u-boot 3.JPG
Plik ściągnięto 104 raz(y) 18.21 KB
_________________ http://www.youtube.com/user/jajcarzek
"Dobry trening w walce z konwojem, jest dla mnie więcej wart, niż najlepszy urlop" Gunther Prien, dowódca U-47
Ostatnio zmieniony przez PL_Szylol 24 Marzec 2010, 10:38, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Władysław Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 252 Skąd: Warszawa
#3 Wysłany: 24 Marzec 2010, 13:21
Gratulacje, piękny wynik tylko szkoda KIA. Ja niestety zmylony kanonadą bomb głębinowych skręciłem na kurs równoległy do konwoju. Zanim się zorientowałem konwój mi uciekł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum