POLISHSEAMEN Strona Główna POLISHSEAMEN
**** Forum Klanowe PolishSeamen ****

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

Zaproszenie

Ogłoszenie 

ZAPRASZAMY NA SERWER GŁOSOWY DISCORD

Uwaga ! Uwaga ! W dniu 29 grudnia 2019 roku zmieniliśmy silnik naszego forum PoilshSeamen. Ze względu na to że dotychczas używany silnik był przestarzały (pracował od maja 2005 roku), był pełen luk i błędów, podjęliśmy decyzję o zamknięciu tego forum i otwarciu nowego. Stare (to) forum jest dostępne "tylko do odczytu". Nowe zaś wymaga ponownego zarejestrowania użytkownika. Adres się nie zmienia. Dalej jest to

www.forum.polishseamen.pl

Zachęcamy wszystkich do ponownego zarejestrowania się u nas i do czynnego udziału w naszej społeczności.

Przepraszamy za problemy. Pozdrawiamy Administracja PolishSeamen.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
I jeszcze o samolotach...
Autor Wiadomość
PL_Andrev 
Konteradmiral

Kraj:
poland

Imię: And

#1  Wysłany: 4 Kwiecień 2010, 12:17   I jeszcze o samolotach...

Na jednym z for internetowych wyczytałem, że większość samolotów we wczesnych latach wojny (na początku kampanii) to samoloty zwiadowcze, które nie służą do atakowania lecz do patrolowania.

Poniekąd udało mi się to potwierdzić - w czasie początku kampanii jeden z samolotów pojawiał się regularnie nad moją pozycją co 20-30 minut, za to statków nie było wcale.
Może i to udana część dynamicznej kampanii (statki handlowe omijają pozycję znalezionego uboota), ale niewątpliwie gra przez to jest nudniejsza.
Być może to kolejny przykład, że nie ma sensu iść w stronę szalonego realizmu - w końcu każdy Silent Hunter to gra Action&Adventure... różnica w stosunku do gier jest taka, że AI zamiast atakować zwiększonymi siłami - ucieka.

Swoją drogą, ciekawe, co będzie jeśli zlokalizowany uboot zostanie znaleziony - logika nakazuje, aby po niedługim czasie w pobliżu pojawiły się eskortowce lub samoloty ZOP.
Swego czasu grałem w misję Gibraltar i tam faktycznie moja "aktywność" wyciągnęła z bazy chyba z 7 dodatkowych okrętów eskorty...

seba999 
Stabsbootsmann

Kraj:
poland

Imię: seba
Ulubiona Gra: SH5+ Wolves of Stell

#2  Wysłany: 8 Kwiecień 2010, 18:33   Re: I jeszcze o samolotach...

PL_Andrev napisał/a:
Na jednym z for internetowych wyczytałem, że większość samolotów we wczesnych latach wojny (na początku kampanii) to samoloty zwiadowcze, które nie służą do atakowania lecz do patrolowania.

To prawda. Sam bylem zdziwiony jak w koncu samoloty rzucily sie na mnie. Najpierw jeden potem dolaczyl do niego drugi i nadlecial do kompletu bombowiec. Co do faktu ze moze byc symulowana lacznosc miedzy jednostkami nawodnymi i samolotami to racja. Jakos dlugo szukalem nowego celu a jak trafilem to okazalo sie ze pancernik i lotniskowiec w duzej oslonie niszczycieli. Ktore zachowywaly sie tak jakby byly przygotowane na moja obecnosc. Pamietam ze bylo to moje pierwsze zdziwenie. Silniki stop, cisza na okrecie a jednak zobaczyly moj peryskop?
Ta gra zaskakuje coraz bardziej.
Ostatnio zmieniony przez PL_Andrev 9 Kwiecień 2010, 08:13, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu